«Όταν κλείσουμε την κάνουλα του πετρελαίου…»

Print Friendly, PDF & Email

01 Οκτώβριος 2017, 18:00

Σημερινή

Η πολιτική ηγεσία της Κύπρου δεν έμαθε ποτέ τον Τούρκο. Δεν μαθαίνει και δεν πρόκειται, δυστυχώς, να τον μάθει, ώστε να τον αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και σωστικά για την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Ελληνισμό. Μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο ελβετικό θέρετρο Crans-Montana, εξαιτίας της πασίγνωστης εδώ και δεκαετίες τουρκικής αδιαλλαξίας και αρπακτικότητας, οι Τούρκοι προχωρούν σε διάφορα μέτρα, τα οποία αποβλέπουν να αναδείξουν και να εδραιώσουν το κατοχικό ψευδοκράτος σε κρατική οντότητα. Ξεκίνησαν με το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου μόνο για Τούρκους, τώρα απαγορεύουν ξανά βιβλία για τους εγκλωβισμένους μαθητές μας και επιβάλλουν δασμούς σε προϊόντα που μεταφέρονται από τα Ην. Έθνη προς τους εγκλωβισμένους Έλληνες.

Εδώ και καιρό, η Τουρκία συνέδεσε τα κατεχόμενα με νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ αιμοδοτεί το ψευδοκράτος με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Το σημαντικότερο: Από το τέλος της δεκαετίας του ’40, η Άγκυρα ελέγχει ασφυκτικά και πολιτικά την τ/κ μειονότητα. Οι εκάστοτε ηγέτες της είναι πειθήνια υποχείρια και κατευθυνόμενοι πράκτορες της τουρκικής πολιτικής, η οποία αποβλέπει, από το1956, σε έναν στόχο: Την επανάκτηση και πλήρη έλεγχο και κατοχή της Κύπρου ως γεωπολιτικού και στρατηγικού προγεφυρώματος, ώστε η Τουρκία να αναδειχθεί σε περιφερειακή και, στο μέλλον, σε μεγάλη δύναμη.

Αυτόν τον διάφανο και κραυγαλέο στόχο, τον οποίο όλοι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες της Τουρκίας βροντοφωνάζουν και σταδιακά υλοποιούν από τη δεκαετία του 1950, η πολιτική ηγεσία του κυπριακού Ελληνισμού, τυφλή, κωφή και μωρή, δεν θέλησε ποτέ να κατανοήσει. Όταν προ καιρού ανακαλύφθηκε φυσικό αέριο στο κοίτασμα «Αφροδίτη», πολιτικοί, με πρώτον τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, εισηγούνταν όπως, για λόγους οικονομικούς, μελλοντικός αγωγός περνά από την Τουρκία! Εμπιστεύονται μια Τουρκία, η οποία ουδέποτε σεβάστηκε συμφωνίες και την υπογραφή της. Αν χρειαζόταν ακόμα μια απόδειξη, αυτή δόθηκε πρόσφατα μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τους Κούρδους για να διεκδικήσουν, μελλοντικά, την ανεξαρτησία τους. Ο σουλτάνος Ερντογάν, σε δηλώσεις του απείλησε:

«Όταν η Τουρκία κλείσει τους αγωγούς πετρελαίου, το παιχνίδι θα έχει τελειώσει, και οι Κούρδοι θα πεινάσουν όταν τα φορτηγά σταματήσουν να πηγαίνουν στο Β. Ιράκ», ενώ δεν απέκλεισε ακόμη και στρατιωτική επέμβαση. Και με τις ολέθριες υποχωρήσεις του Προέδρου, ο τόπος έφτασε στο παρά ένα της τουρκοποίησης. Ο Ν. Αναστασιάδης μόλις πρόσφατα αντιλήφθηκε ότι η Τουρκία επιδιώκει προτεκτορατοποίηση και τουρκοποίηση της Κύπρου! Θα ανέμενε κανείς ότι θα απαντούσε στον αδίστακτο Ερντογάν ότι αυτός ο στόχος του είναι ανέφικτος, επειδή η Κυβέρνηση γνωρίζει πώς να τον ανακόψει και να εξουδετερώσει αυτόν τον τρομερό εφιάλτη, ο οποίος απειλεί τον κυπριακό Ελληνισμό.

Αλλ’ όχι! Αντίθετα εκλιπαρεί και γονυπετώς γλείφει τον Τούρκο να επαναρχίσουν οι συνομιλίες στη βάση του επικίνδυνου πλαισίου Γκουτέρες. Αθήνα και Λευκωσία ευρίσκονται ενώπιον ενός διαχρονικού, καίριου και αναπάντητου ερωτήματος, το οποίο σήμερα καθίσταται ακόμα πιο οδυνηρό: Πώς θα εμποδίσουν την Τουρκία να τουρκοποιήσει και να ισλαμοποιήσει την Κύπρο και να αφανίσει τον κυπριακό Ελληνισμό; Συνομιλίες 43 χρόνων οδήγησαν στα πρόθυρα νέας χαμένης, κυπριακής αυτήν την φορά, πατρίδας. Ποιος ηγέτης του Ελληνισμού θα ανακόψει αυτόν τον εφιάλτη;

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/458693/otan-kleisoume-tin-kanoula-tou-petrelaiou