Κατεχόμενα: Στους 230.000 ο πληθυσμός ενόψει «βουλευτικών»

Print Friendly, PDF & Email

 17 Νοεμβρίου 2017, 6:18 μμ    

Ο διαμοιρασμός των «βουλευτικών εδρών» ανά «επαρχία» θα γίνει με βάση τον πληθυσμό σε κάθε μια με το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» να ανακοινώσει στα κατεχόμενα ότι ο συνολικός πληθυσμός είναι 230.747 άτομα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 6 «επαρχίες» ο πληθυσμός έχει ως εξής: στη Λευκωσία 73.869 και θα εκλεγούν 16 «βουλευτές», στην Αμμόχωστο 59.536 και 13 «βουλευτές», στην Κερύνεια 46.889 και 10 «βουλευτές», στο Τρίκωμο 24.596 και 5 «βουλευτές», στην Μόρφου 17.416 και 4 «βουλευτές» και στην Λεύκα που έγινε τελευταία «επαρχία», με τροποποίηση του σχετικού «νόμου», ο πληθυσμός είναι 8.441 και θα εκλεγούν 2 «βουλευτές».

Με απευθείας ψηφοφορία από τα μέλη τους ξεκαθαρίζουν και οριστικοποιούν αύριο τις λίστες τους ενόψει των «βουλευτικών εκλογών» της 7ηςΙανουαρίου τα δύο μεγάλα τ/κ κόμματα, Εθνικής Ενότητας και Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το ΚΕΕ έχει δεχθεί 65 υποψηφιότητες, τις οποίες υποβάλλει αύριο στα 12.000 μέλη του. Η ηγεσία του κόμματος θα επιλέξει τους 7 αριστίνδην ή «βουλευτές επικρατείας».

Στο ΡΤΚ επίσης αύριο 3.000 μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν για τον καθορισμό της λίστας των υποψηφίων που φτάνουν τους 53. Εννιά άτομα έχουν επιλεγεί από την ηγεσία του ΡΤΚ ως αριστίνδην ή «βουλευτές επικρατείας».

Στο τ/κ Δημοκρατικό Κόμμα απόψε το ανώτατο κομματικό όργανο, η κομματική βουλή, θα ξεκαθαρίσει τις υποψηφιότητες που έχουν τεθεί, ενώ η ηγεσία του κόμματος επιλέγει 10 αριστίνδην.

Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται σήμερα στο κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και η τελική λίστα θα καθοριστεί στις 26 Νοεμβρίου σε συνέδριο του κόμματος. Στην τελικά λίστα των 50 υποψηφίων θα είναι και 9 που επιλέγει η ηγεσία του κόμματος ως αριστίνδην.

Στο κόμμα του Λαού 92 άτομα είναι υποψήφια για να είναι υποψήφιοι «βουλευτές», ενώ η τελική λίστα, περιλαμβανομένων και των αριστίνδην, θα τεθεί προς έγκριση σε ψηφοφορία στην κομματική βουλή, στο ανώτατο κομματικό όργανο.

Στο κόμμα Αναγέννησης οι εκλογές των μελών του για τον καθορισμό της λίστας θα γίνουν την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου.

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ