Μια Παρωδία Ομοσπονδίας πίσω από το άγχος της Αυτοδικαίωσης

Print Friendly, PDF & Email

 18 Νοεμβρίου 2017, 12:01 μμ  

του   Άριστος Μιχαηλίδης     

Ήμαρτον, δηλαδή, είναι και εκλογές και πρέπει να είμαι προσεκτικός, αλλά είναι δυνατό να παρακολουθείς σιωπηρός τα πολιτικά σόου σε βάρος της πατρίδας σου; Όταν παρακολουθείς τους εκπροσώπους των δυο μεγάλων κομμάτων να μιλούν για τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και να καλούν τους υπόλοιπους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους γι΄ αυτό το θεάρεστο πολίτευμα, είναι σαν να έχουν πετύχει το καλύτερο πολίτευμα του κόσμου και οι επικίνδυνοι αντίπαλοι τους δεν το θέλουν. Προπάντων, όταν στρέφουν τα πυρά τους προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο, που φαίνεται τον θεωρούν ισχυρό αντίπαλο και πρέπει από κοινού να τον κουρέψουν. Προχτές ήταν ο Στεφάνου με τον Τορναρίτη, χτες ήταν ο Σοφοκλέους με τον Συλικιώτη, να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο σε βαθμό που σε κάνουν να διερωτάσαι αν έχουν και κοινό επικοινωνιολόγο. Δεν έχουν, μάλλον, σκέφτονται ξεχωριστά, αλλά το ωραίο είναι ότι σκέφτονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και την ίδια και απαράλλακτη κούφια επιχειρηματολογία.

Νομίζουν πράγματι ότι η πολιτική που ακολουθούν μας οδηγεί σε ένα πολίτευμα, δημοκρατικό, βιώσιμο, λειτουργικό και αξιοπρεπές; Άσχετα αν το ονομάζουν ΔΔΟ, θα ήταν πιο παραγωγικό αν αντί να μας παραπέμπουν καθημερινά στις συμφωνίες κορυφής Μακαρίου και Κυπριανού ή στην 8η Ιουλίου του Τάσσου ή στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, να μας δείξουν τι πέτυχαν τόσα χρόνια που εφάρμοσαν την πολιτική για την οποία λένε ότι αν εγκαταλειφθεί θα καταστραφούμε.

Να απαντήσει ευθέως, λένε, ο Νικόλας Παπαδόπουλος αν θα αναζητήσει λύση ΔΔΟ. Κι άντε απάντησε ότι θα αναζητήσει. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σωθήκαμε, δεν θα καταστραφούμε; Δηλαδή, οι ίδιοι που κυβερνούσαν και αναζητούσαν τη ΔΔΟ, τι πέτυχαν; Το αποτέλεσμα είναι μπροστά μας: Αναβάθμιση του ψευδοκράτους σε βαθμό κακουργήματος, απαλλαγή της Τουρκίας από τις ευθύνες της και νέα τετελεσμένα στα κατεχόμενα. Δεν κυβερνούσαν όσοι απορρίπτουν τη ΔΔΟ όταν η Τουρκία στα κατεχόμενα δημιουργούσε συνθήκες απόλυτης εξάρτησης, με νερό, με ηλεκτρισμό, με τζαμιά, με επιβολή του κορανίου και της αυστηρής ισλαμοποίησης, με την εκμετάλλευση των κλεμμένων μας από την κλίκα του Ερντογάν, με τη «νομιμοποίηση» των εποίκων, με τις απαγορεύσεις επισκέψεων σε εκκλησίες, ακόμα και με την πρόσφατη περιπέτεια με τους «δασμούς» των εγκλωβισμένων. Ούτε βεβαίως κυβερνούσαν οι εχθροί της ΔΔΟ, όταν αμφισβητήθηκε στρατοκρατικά ακόμα ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα της Κύπρου στην ΑΟΖ της. Ούτε όταν ο Ακιντζί αρνείτο να συναντήσει τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών αν δεν πήγαινε να τον συναντήσει στο «προεδρικό» του ή όταν αρνείτο να πάει στη δεξίωση της γερμανικής πρεσβείας προς τιμήν του  Γερμανού υπουργού Εξωτερικών αν δεν τον προσφωνούσε κι αυτόν ως πρόεδρο όπως τον Αναστασιάδη. Αυτά συνέβαιναν όταν η ηγεσία μας, η κυβέρνηση μας, υπό τον Χριστόφια και τον Αναστασιάδη, (η κυβέρνηση και όχι τα μικρά κόμματα που απορρίπτουν τη ΔΔΟ) ακολουθούσαν την πολιτική από την οποία μας λένε ότι αν ξεφύγουμε θα είναι εναντίον μας όλος ο πλανήτης. Δηλαδή, μέχρι τώρα ήταν υπέρ μας όλος ο πλανήτης; Φαντάσου να μην ήταν! Να ρωτήσουμε όμως το πιο προφανές: Υπάρχει στον πλανήτη καμιά άλλη ομοσπονδία με εκ περιτροπής προεδρία του 18% με το 82%; Υπάρχει άλλο κράτος, που οι ηγέτες του καλούν το λαό να εγκαταλείψει τα ανθρώπινα δικαιώματα του; Υπάρχει άλλη δημοκρατία που κυβερνάται με βέτο και ξένους δικαστές; Η ΔΔΟ είναι μια παρωδία ομοσπονδίας. Και αν συνεχίσουμε το δρόμο που ακολουθούμε χωρίς να σκεφτόμαστε πέρα από την μικροκομματική αυτοδικαίωση, θα κτίσουμε ένα κράτος παρωδία και θα τραβούμε τα μαλλιά μας, όπως το 1960.

Υ.Γ. Μέγα θέμα και η παρέμβαση μέσω facebook του βουλευτή του ΔΗΚΟ Άγγελου Βότση (συνεπικουρούμενου από την Αθηνά Κυριακίδου του προεδρικού) ο οποίος δείχνει να παίζει με χαρά το παιχνίδι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, που στην προεκλογική τακτική τους προσπαθούν να πλήξουν τον Παπαδόπουλο στο θέμα της ΔΔΟ. Τον Βότση τον ενοχλεί που είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του κόμματος του και ρίχνει λάδι στη φωτιά των ανθυποψηφίων του; Ύποπτα πράματα.

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/455177/mia-parodia-omospondias-piso-apo-to-anchos-tis-aftodikaiosis