Η Ελλάδα είναι Aδελφή της Κύπρου;

Print Friendly, PDF & Email

26.11.2017 08:04 

του Σάββα Ιακωβίδη

Η κατοχική Τουρκία είναι… φίλη μας;

Αν η Κύπρος χαθεί και τουρκοποιηθεί, η Τουρκία θα αποθηριωθεί και η Ελλάδα θα συρρικνωθεί δυτικά του Αιγαίου. «Αδελφή και φίλη», η κατοχική Τουρκία! Ταύτιση και συμπάθεια προς τον βιαστή Αττίλα. Ο πολιτικός κατήφορος του μοιραίου Ν. Αναστασιάδη δεν έπιασε ακόμα πάτο. Ούτε και το θράσος του να ζητά οι Έλληνες της Κύπρου να τον εμπιστευτούν για να τους παραδώσει στον σουλτάνο Ερντογάν. 

Ήμαρτον Κύριε! Τι άλλο θα ακούσουμε από τον ακαταλόγιστο, πλέον, πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη… Ο ηγέτης του άλλοτε εθνικόφρονος ΔΗΣΥ, δεν γνωρίζει πλέον τι είναι η Ελλάδα μας για την Κύπρο. Είναι μάνα; Είναι αδελφή; Είναι σύμμαχος; Είναι μητριά; Είναι άλλη… χώρα; Και η Τουρκία; Τι είναι για τον Ν. Αναστασιάδη; Είναι φίλη χώρα! Με την κατοχική της Κύπρου, δύναμη, ο επαναδιεκδικών την προεδρία της Δημοκρατίας θέλει, λέγει, να έχει φιλικές σχέσεις όπως, π.χ., με την Ελλάδα. Ξανά, Ελλάδα και Τουρκία στο ίδιο καλάθι. Ίσα και όμοια. Ως εάν να μη συνέβη τίποτε το 1974. Ως εάν η χώρα του Αττίλα να είναι, ας πούμε, η Ελβετία ή η Γαλλία, με τις οποίες επιδιώκουμε φιλικές σχέσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, την περ. Τρίτη, ο Πρόεδρος θέλησε να ευχαριστήσει τις τρεις χώρες, αλλά μπέρδεψε τα λόγια του. «Εύχομαι ό,τι καλύτερο και στην φίλη Αίγυπτο και στην αδελφή Ελλάδα ή μητέρα Ελλάδα», ανέφερε, και κοίταξε προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χαμογελούσε αμήχανα. Ο Ν. Αναστασιάδης επιχείρησε να διορθώσει την αναφορά και τα έκανε χειρότερα: «Αν έλεγα, τη μητέρα Ελλάδα θα παρεξηγούμουν από όσους επικαλούνται τη μητέρα Τουρκία. Και επειδή θέλουμε ανεξαρτησία, απεξάρτηση, θέλω να τηρώ τα θέσμια και τα θέσμια είναι, ναι, η αδελφική σχέση της Κύπρου είτε με την Ελλάδα είτε με την Τουρκία, αλλά και σεβασμός στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο Ν. Αναστασιάδης, όπως παλαιότερα οι Γ. Βασιλείου και Δ. Χριστόφιας, εμφανίζει ενδείξεις του Συνδρόμου της Στοκχόλμης. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό φαινόμενο, κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους. Φτάνουν στο σημείο να υπερασπίζονται και να ταυτίζονται με τους απαγωγείς τους. Ο όρος αυτός προήλθε μετά από ληστεία που έγινε τον Αύγουστο του 1973 σε υποκατάστημα τράπεζας στην Στοκχόλμη, πρωτεύουσα  της Σουηδίας. Δύο ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν και απήγαγαν τέσσερεις υπαλλήλους, τους οποίους κράτησαν για έξι ημέρες σε θησαυροφυλάκιο της τράπεζας. Μετά τη σύλληψη των δραστών, οι όμηροι προσπάθησαν να συλλέξουν χρήματα για να ενισχύσουν οικονομικά τον δικαστικό αγώνα των απαγωγέων τους και αρνήθηκαν να καταθέσουν εναντίον τους.

Θυμηθείτε: Όταν ο Γ. Βασιλείου εξελέγη Πρόεδρος, με δήλωσή του υποστήριξε ότι, με την επιδιωκόμενη λύση, ήθελε να «εξυπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας». Ο Δ. Χριστόφιας, το 2010, σε εκείνη την γελοιότατη και εξευτελιστική για την Κύπρο εμφάνισή του στο Brookings Institute, μίλησε για εισβολή των «μητέρων-πατρίδων». Τότε, ο ΔΗΣΥ επέπεσε λάβρος κατά του κομμουνιστή Προέδρου και απαίτησε, ορθά, απολογία για την ανήκουστη ύβριν  κατά της Ελλάδος. Σήμερα, μετά από την πιο πάνω εμετική αναφορά του Προέδρου, ο κατά τα άλλα λαλίστατος ΔΗΣΥ και το εκλογικό επιτελείο του Ν. Αναστασιάδη έβγαλαν κυριολεκτικά τον πολιτικό σκασμό.

Απλώς θυμηθείτε: Αν ο ΥπΕξ της Ελλάδος, Ν. Κοτζιάς, δεν αντιστεκόταν στο Crans Montana, ο Ν. Αναστασιάδης θα είχε αποδεχθεί όλους τους τουρκικούς ταπεινωτικούς όρους και θα είχε παραδώσει την Κυπριακή Δημοκρατία αύτανδρη σε μια νέα τουρκοκρατία. Γι’ αυτό, ας σταματήσει να ενδύεται φουστανέλες για να εξαπατά όσους αφελείς ακόμα εμπιστεύονται τον πιο αναξιόπιστο και ανακόλουθο Πρόεδρο από κτήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ν.

Αναστασιάδης επιχειρεί να αποκόψει τον ομφάλιο λώρο, ο οποίος εδώ και χιλιετηρίδες ενώνει τον κυπριακό Ελληνισμό με την Ελλάδα.

Στις 21/6/2015, σε ομιλία του στον Καλοπαναγιώτη, είπε τα εξής ασυνάρτητα: «Οι μητέρες πατρίδες, η μια τουλάχιστον, η άλλη συνέχισε να διαδραματίζει (χείριστο ρόλο), θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή, μετά την καταστροφή του 1974, έχουμε απεξαρτητοποιηθεί και ανεξαρτητοποιηθεί και λειτουργούμε επιτέλους σαν κράτος, κατά τον ίδιο τρόπο να επιτευχθεί η αποκοπή του ομφάλιου λώρου με την όποια άλλη μητέρα πατρίδα». Να θυμίσουμε και την αθλιότητα του Χάρη Γεωργιάδη, στο «Ρόιτερ», ότι ο μόνος δεσμός μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος είναι… πολιτιστικός.

Ο Ν. Αναστασιάδης και ο ψευτοεθνικοπατριωτικός, φουστανελοφόρος περίγυρός του δεν εννοούν να καταλάβουν ότι, παλαιόθεν και μέχρι σήμερα, για λόγους εθνικούς, γεωπολιτικούς και στρατηγικούς όπως και ενεργειακούς, το ανατολικό σύνορο της Ελλάδος είναι η Κύπρος. Αν η Κύπρος χαθεί και τουρκοποιηθεί, η Τουρκία θα αποθηριωθεί και η Ελλάδα θα συρρικνωθεί δυτικά του Αιγαίου. «Αδελφή και φίλη», η κατοχική Τουρκία! Ταύτιση και συμπάθεια προς τον βιαστή Αττίλα. Ο πολιτικός κατήφορος του μοιραίου Ν. Αναστασιάδη δεν έπιασε ακόμα πάτο. Ούτε και το θράσος του να ζητά οι Έλληνες της Κύπρου να τον εμπιστευτούν για να τους παραδώσει στον σουλτάνο Ερντογάν.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/savvas-iakovidis/2313/i-ellada-einai-adelfi-tis-kyprou