Αρμαγεδδών θα μας κτυπήσει μετά τη λύση

Print Friendly, PDF & Email

του Κωστάκη Αντωνίου

28 Οκτ 2016

Ο φίλος συνεργάτης της εφημερίδας μας Ανδρέας Τ. Λουκάς μάς απέστειλε το ακόλουθο σχόλιο:

Αγαπητέ κ. Κωστάκη Αντωνίου,

Με άρθρο σας στη «Σημερινή» το Σάββατο, 22α Οκτωβρίου 2016, με τίτλο «Ο μετεωρίτης θα πέσει μετά τη λύση», υποδεικνύετε τα εξόφθαλμα. Βέβαια, στο πλαίσιο ενός άρθρου, είναι κατανοητό πως δεν μπορούν να συμπεριληφθούν όλες οι παράμετροι της παράνοιας, η οποία ονομάζεται ΔΔΟ και την οποία καπαλιάζεται ΟΛΑΚΕΡΟ το πολιτικό κατεστημένο του τόπου να μας μπήξει. Αλλά το θέμα που θίγετε είναι θεμελιώδες και τεράστιο!

Βέβαια, κάποιοι με διάφορες κινήσεις τακτικής, για ευνόητους κομματο-πελατειακούς λόγους, βγαίνουν πότε-πότε και αμολούν αντιπολιτευτικές φούσκες, για το θεαθήναι ημίν τοις ανθρωπάκοις, αλλά «ο αλουπός εχώννετουν τζι ο νούρος του εφαίνετουν»!

Μικρό παράδειγμα; Μόλις ο Σιζόπουλος κατάφερε και κάθισε στον θρόνο της ΕΔΕΚ, πρώτη του δουλειά ήταν να εκμαιεύσει απόφαση από το κομματικό του μπουλουκάκι περί απόρριψης δήθεν της ΔΔΟ! Και μόλις την περασμένη βδομάδα, ύστερα από συνάντησή του με την ηγεσία του ΔΗΣΥ βγήκε και έκαμε τη μνημειώδη δήλωση: «Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τον Πρόεδρο (Αναστασιάδη) να μην κάνει λάθη στις διαπραγματεύσεις με τον Ακιντζί»!

Και σήμερα άλλη μπαρούφα: «Η ΕΔΕΚ θα τηρήσει εποικοδομητική στάση»! Επειδή προφανώς ο Αναστασιάδης δεν διαπραγματεύεται, κ. Αντωνίου, τη ΔΔΟ, την οποία απορρίπτει δήθεν το κόμμα του εν λόγω Σιζόπουλου… Ας μην επεκταθώ και στους άλλους…

Αλλά ας επιστρέψουμε στην ουσία του άρθρου σας. Ξέρετε, αυτό το βλακώδες σύνθημα πως ΜΕΤΑ τη λύση ΟΛΑ μας τα οικονομικά προβλήματα θα λυθούν ως διά μαγείας, πέρασε ήδη μέσα στον κόσμο! Θυμάστε τη μελέτη του PRIO; Θυμάστε τη μελέτη του ΚΕΒΕ;

Εκείνα τα δύο ηλίθια πονήματα, αν και ουσιαστικά ατεκμηρίωτα και διατεταγμένα γεννήματα εχθρικών προς τον κυπριακό λαό κέντρων, επειδή μιλούσαν για πακτωλούς χρήματος, μετά τις οικονομικές κατραπακιές που μας έριξαν οι πολλά πατριωτικές πολιτικές παρατάξεις της αριστεροδεξιάς του ΔΗΣΥΑΚΕΛ, έπιασαν τόπο.

Και έριξαν ρίζες μέσα στα μυαλά εκείνων που οι μειωμένες τους πλέον αντιστάσεις δεν τους αφήνουν να παραγάγουν αυτόνομες απόψεις περί των τεκταινομένων εις βάρος μας. Εκείνων τουτέστιν που τρώνε το έτοιμο κουτόχορτο που τους σερβίρουν τα κομματικά μαγειρεία!

Και σε κάθε περίπτωση είναι και επιθετικοί και λάβροι εναντίον όσων εκφέρουν την απορία και το ερώτημα από πού θα βρεθούν εκείνα τα φανταστικά δισεκατομμύρια, τη στιγμή που δεν βρέθηκαν ούτε καν σαν αλληλεγγύη προς τους τραπεζίτες για να σωθούν οι τράπεζες του κατεστημένου, και έβαλαν προς τούτο χέρι στις καταθέσεις του κοσμάκη. (Δεν θυμάμαι, από την άλλη, αν εξέφρασε κανένας ποτέ την απορία, από πού βρέθηκαν τα μπόλικα εκατομμύρια για τεράστια ανάπτυξη στη Λεμεσό, την οποία ανέλαβε και εκτέλεσε πρώην μεγαλομέτοχος… Ας μείνω ώς εδώ!).

Και όντως ο μετεωρίτης θα μας κτυπήσει ΜΕΤΑ τη λύση. Και η πρόσκρουση θα είναι Αρμαγεδδών, επειδή δεν θα περιορίζεται ΜΟΝΟ στα οικονομικά, βεβαίως. Τα ξανάπαμε αυτά, αλλά μόνο αν τα επαναλαμβάνουμε καθημερινά υπάρχει πιθανότητα κάποιοι να δώσουν σημασία (ή να περάσουν αυτά στα χοντρά τους κρανία…) και να προβληματιστούν. Είναι με την Τουρκία που έχουμε να κάνουμε!

Και σήμερα η Τουρκία είναι τόσο αναβαθμισμένη (στην ουσία σφάζονται υπερδυνάμεις στην ποδιά της για τα μάτια της….), λόγω των κατακλυσμιαίων γεγονότων που εκτυλίσσονται στη Μέση Ανατολή, που αν εμείς αποπειραθούμε να καταργήσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και αφεθούμε στην καλή θέληση της Τουρκίας για την εφαρμογή της όποιας συμφωνίας, θα πάρουμε ένα μάθημα από το οποίο δεν θα συνέλθουμε ΠΟΤΕ!

Θα μάθουμε, με τον πιο σκληρό και βάρβαρο τρόπο, πως η Τουρκία ΟΥΔΕΠΟΤΕ τηρεί τις συμφωνίες που υπογράφει, πως δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ σε αυτό τον κόσμο που θα υποχρεώσει την Τουρκία να εφαρμόσει την όποια συμφωνία, πως σκοπός της Τουρκίας ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήταν η δίκαιη λύση, ούτε καν η λύση του Κυπριακού, πως η Τουρκία το μόνο που ήθελε ήταν η κατάργηση της ΚΔ, πως η Τουρκία το μόνο που τελικά επιδίωκε ήταν να ενσωματώσει την Κύπρο, επιτρέποντάς μας μια χαλιναγωγημένη αυτονομία αυτοκυβέρνησης, για να μην έχει τον μπελά να μας λύνει τα οικονομικά μας προβλήματα!

Εκείνοι που θα πάνε στις κάλπες σε ένα δημοψήφισμα, ζώντας μέσα σε ψευδαισθήσεις για καλούς και συνεργάσιμους Τούρκους και πακτωλούς χρημάτων και ψηφίσουν υπέρ της λύσης που μηχανεύεται ο Αναστασιάδης με τους Τούρκους και τους ΟΗΕδες, απλώς θα μας πάρουν όλους στον λαιμό τους. Και οι μεν πολιτικάντηδες που μας σέρνουν στην καταστροφή θα γίνουν λαγοί και θα εξαφανιστούν τότε, οι δε υπόλοιποι θα παραμείνουμε να σκυλοτρωγόμαστε μεταξύ μας, κατηγορώντας οι μεν τους δε για την καταστροφή…

Ακούει κανένας;

Με την εκτίμησή μου,

Ανδρέας Τ. Λουκάς

Πηγή:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/374778/armageddon-tha-mas-ktypisei-meta-ti-lysi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.