Οι Φοιτητές του Δράσις ΚΕΣ και τα Μνημεία της Παρακμής

Print Friendly, PDF & Email

06.12 2017

του δρ. Γιάννου Χαραλαμπίδη

Συνελήφθησαν 57 φοιτητές του Δράσις ΚΕΣ έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα λόγω διαμαρτυρίας. Και εν συνεχεία αφέθησαν ελεύθεροι, χωρίς να τους προσαφθούν κατηγορίες. Αυτά αναφέρει η ειδησεογραφία. Τα γεγονότα. Τι, όμως, κατηγορίες να τους προσαφθούν; ΄Οτι διαμαρτύρονταν για την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, του οποίου ο στρατός επί 43 και πλέον συναπτά έτη κατέχει την πατρίδα τους; Κανονικά όλος ο ελληνικός λαός, το ελληνικό έθνος, περιλαμβανομένων και ημών των Κυπρίων, θα έπρεπε να ήταν στο πόδι. Και δη η αριστερά. Για τη Νικαράγουα, την Παλαιστίνη και για άλλες χώρες, που αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία, ορθώς    έσχιζε και σχίζει τα ιμάτιά  της. Για την Κύπρο, όμως, πλην του ΚΚΕ – που τηρεί μια αξιοπρεπή στάση θεωρώντας τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδίας ως μια ιμπεριαλιστική  λύση – η λοιπή ελληνική αριστερά κάνει την πάπια. Για να μην ισχυριστεί κάποιος ότι, από καιρού εις καιρόν, ξεπερνά ακόμη και αυτή τη νεοφιλελεύθερη δεξιά στους τεμενάδες. 

Από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά δεν θα ανάμενε κανείς μεγάλες αντιστάσεις. Το ιστορικό και ο βιός του δεν το συνιστούν. Όταν, παλιότερα,   ο Κωστής ο Ζουράρις τασσόταν υπέρ της επανάστασης του Λεχ Βαλέσα στην Πολωνία, ο νυν ΄Ελληνας ΥπΕξ ήταν της άλλης, της σοβιετικής άποψης. Έκτοτε, από τις αρχές του 80, έχουν περάσει τα χρόνια. Ο ευφυής και ανιδιοτελής πατριώτης, ο αριστερός ιδεολόγος  Ν. Κοτζιάς, όπως τον εμφανίζει και εν Κύπρω ομάδα απορριπτικών ομοσπονδιακών και αντιομοσπονδιακών, άλλαξε πολλά στρατόπεδα ώσπου να αναρριχηθεί στη θέση του Υπουργού. Τελικά τα κατάφερε. Έσωσε, μάλιστα, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, την Κύπρο στους διάφορους γύρους των συνομιλιών επί ελβετικού εδάφους με αποκορύφωμα τον τελευταίο, στο Κρανς Μοντανά. Τόσο πολύ μας έσωσε, που θέλει τώρα, μαζί με τις ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, να αναστήσει το Κρανς Μοντάνα μέσω μιας νέας Διεθνούς Διάσκεψης.  Ας έβγαιναν οι σφυγμομετρήσεις στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όχι 50% συν ένα, αλλά πάνω από το 30% υπέρ της ομοσπονδίας που διαπραγματευόταν,  και ας ήταν λίγο πιο διαλλακτικοί οι Τούρκοι, και θα βλέπαμε σήμερα εάν θα είμασταν ή όχι μπροστά σε μια πολιτειακή φόρμουλα χειρότερη από αυτήν του σχεδίου Ανάν. Και, μάλιστα,  με έναν  από τους κύριους υποστηρικτές, τον Νίκο Κοτζιά. Ο οποίος είναι υπέρμαχος του εγγράφου Γκουντέρες, όπως και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όπως και  το ΑΚΕΛ. Εξού και η εμμονή τους για νέα καλά προετοιμασμένη Διεθνή Διάσκεψη, για να πετύχει αυτή τη φορά. Και να αποτύχουμε ξανά ως έθνος. Αυτά, άλλωστε, είναι μέρος της ατζέντας που θα συζητήσει η ελληνική Κυβέρνηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, κατόπιν συνεννοήσεων με τη Λευκωσία. Και προφανώς, όχι μόνο οι Κύπριοι οι φοιτητές, αλλά η συντριπτική σιωπηρή πλειοψηφία των Ελλήνων διαμαρτύρεται. Ο καθένας με το δικό του τρόπο.       

Από το κάδρο του πολιτικού σκηνικού δεν μπορεί να λείπει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Από αυτόν, ως καταληψίας, που ήταν στα νιάτα του, θα αναμέναμε να κατανοήσει τις διαμαρτυρίες των Κύπριων φοιτητών, ασχέτως εάν δεν είναι αναρχικοί πρεζάκιδες των Εξαρχείων, στους οποίους παρέχεται αμίμητη και προκλητική προστασία από τις ελληνικές Αρχές όταν σπάνε και καταστρέφουν την Αθήνα. Και όταν απειλούν να βεβηλώσουν το Μνημείο του ΄Αγνωστου Στρατιώτη ή όταν διαλύουν τα πανεπιστήμια και καίνε τις ελληνικές σημαίες. Μάλιστα,  το πανό των Κυπρίων φοιτητών έγραφε λακωνικά: Μόνη λύση η απελευθέρωση. Η θέση αυτή δεν είναι ούτε ρατσιστική ούτε φασιστική. Εκτός αν κάποιοι τη  θεωρούν τέτοια για να προχωρήσουν σε συλλήψεις και να προσάψουν κατηγορίες. Για μας είναι μια θέση άκρως δημοκρατική, που  βγαίνει μέσα από την ελληνική ιστορία και τον  πολιτισμό μας. Την εθνική μας ταυτότητα. Το DNA μας. Αυτή, δηλαδή την ελευθερία, και όσους θυσιαστήκαν γι αυτήν, δεν τιμούμε στις εθνικές  μας επετείους; Γιατί, λοιπόν, θα έπρεπε να προσαφθούν κατηγορίες  στους Κύπριους φοιτητές; Για οχλαγωγία ή για τη διατάραξη της κοινής ησυχίας του Τούρκου πρέσβη;  Καημένη Ελλάς… Ποιοι σε κυβέρνησαν, ποιοι σε κυβερνούν και ποιοι θέλουν να σε κυβερνήσουν… 

Κατηγορίες θα πρέπει να προσαφθούν από την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό, όχι όμως σε βάρος  δημοκρατικών πολιτών που διαμαρτύρονται εναντίον του κατακτητή της χώρας τους,    αλλά σε βάρος του Τούρκου Προέδρου. Εναντίον του κατακτητή μας, τον οποίο ολόκληρη η Ευρώπη  καταγγέλλει ως αντιδημοκράτη, ο οποίος  έχει οικοδομήσει ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Ένα νέο Σουλτανάτο! Άλλωστε, η Ελλάδα,, όχι μόνο άλλοθι δεν πρέπει να του δώσει, αλλά   έχει υποχρεωμένη να το τον βάλει στη θέση του. ΄Οχι μόνο ως μητέρα πατρίδα, αλλά και ως εγγυήτρια δύναμη. Δεν είμαστε αφελείς. Τίποτε στην πράξη  από τα ανωτέρω δεν θα συμβεί. Και αν συμβεί, θα είναι στα λόγια, ή μέσω διαρροών προς τα ΜΜΕ για τα μάτια του κόσμου. Για τους  αφελείς, όσοι έχουν μείνει αφελείς, ιθαγενείς. 

Αγαπητοί φοιτητές, συλληφθέντες και μη, αγαπητοί λοιποί αναγνώστες, ΄Ελληνες και μη, ευτυχώς δεν είναι αυτή η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι η ιστορία και ο πολιτισμός μας, στο σύστημα  αρχών και   αξιών μας. Εκείνο που υπάρχει σήμερα ως Αρχή στο κλεινόν άστυ είναι, όπως το ονόμαζε πολύ σοφά ο Ιών Δραγούμης, το Αθηναϊκό Κράτος, που κατατρώει τους Έλληνες. Και αφού ξεμπέρδεψε με τους εκτός συνόρων, από την Β. Ήπειρο ως τον Πόντο, τη Σμύρνη και την Πόλη, αφού ποτέ δεν υπερασπίστηκε την Κύπρο ως όφειλε, τώρα τρώει από τη σάρκα του. Και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι εάν  θα προσάψει σε κάποιους κατηγορίες η ιστορία, αυτοί δεν θα είναι οι Κύπριοι φοιτητές του Δράσις ΚΕΣ, αλλά όσοι κυβέρνησαν και όσοι έχουν τα ίδια με αυτούς που μας κυβέρνησαν  μυαλά, και θέλουν να κυβερνήσουν.  ΄Οχι μόνο θα τους προσάψει κατηγορίες η ιστορία, αλλά και θα τους καταδικάσει, ταυτόχρονα,  ως  μνημεία ελληνικής παρακμής. Κατ’ ελάχιστον…Διότι, αν η ιστορία είναι όντως αδέκαστη, θα είναι πολύ πιο δύσκολα, για αυτούς,  τα πράγματα… 

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/blog/charalambidesg/2017/12/2313/oi-foitites-tou-drasis-kes-kai-ta-mnimeia-tis-parakmis