Αποκλειστικές εικόνες: Στη Λάρνακα το πρώτο πλοίο από το Ισραήλ για την επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ (Βίντεο)

Print Friendly, PDF & Email

02.01.2018

του Θησέα Ιωάννου

Στο λιμάνι Λάρνακας έφτασε το μεσημέρι το πλοίο ανοικτής θαλάσσης το οποίο απέκτησε η Κύπρος στο πλαίσιο υλοποίησης Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ. Αποκλειστικές εικόνες από την άφιξη του πλοίου.

Ώρα 14:30 το μεσημέρι. Το πλοίο ανοικτής Θαλάσσης το οποίο απέκτησε η Κύπρος στο πλαίσιο υλοποίησης Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις και για τη διενέργεια των κατάλληλων τελωνειακών ελέγχων, έφτασε στο λιμάνι Λάρνακας. 

Στο πλοίο βρίσκονται 30 μέλη του ναυτικού της Εθνικής Φρουράς και 30 στελέχη του ναυτικού του Ισραήλ. Τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς εδώ και τρις μήνες βρίσκονταν στο Ισραήλ για εκπαίδευση. 

Το πλοίο έχει μήκος 62 μέτρα και έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ταχύτητα 32 κόμβων, ενώ η οικονομική του ταχύτητα είναι 22 ναυτικά μίλια. 

Τα χαρακτηριστικά του παρέχουν πλέον τη δυνατότητα παρουσίας του πολεμικού Ναυτικού τόσο στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και στα διεθνή ύδατα που περιλαμβάνουν και την Αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Από αύριο το πρωί το πλοίο θα φέρει την Κυπριακή σημαία. 

Σε 18 μήνες αναμένεται η εθνική φρουρά να προμηθευτεί άλλα δύο πλοία ανοικτής θαλάσσης. 

Η επίσημη τελετή ένταξης του πλοίου στην Εθνική Φρουρά θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου στη Ναυτική Βάση στο Μαρί.

ΠΗΓΗ:http://www.ant1iwo.com/news/cyprus/article/290532/apokleistikes-eikones-sti-larnaka-to-proto-ploio-apo-to-israil-gia-tin-epitirisi-tis-kupriakis-aoz-/