Λακκοτρύπης: Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από γεώτρηση

Print Friendly, PDF & Email

  02 Φεβρουαρίου 2018, 1:36 μμ  

  Πολύ ενθαρρυντικά χαρακτήρισε ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης τα αποτελέσματα της γεώτρησης στον στόχο «Καλυψώ».

Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Υπουργός είπε ότι «σήμερα δεν θα γίνει κάποια ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της γεώτρησης στον στόχο ‘Καλυψώ’, για τον λόγο ότι δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα τις εργασίες.

Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόοδο των εργασιών στον στόχο, τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα κάποιο χρόνο για να ολοκληρωθούν οι εργασίες, όπως έχουν σχεδιαστεί.

Είμαστε σε συνεννόηση με τις εταιρείες και πολύ πιθανόν οι ανακοινώσεις να γίνουν την ερχόμενη βδομάδα».

Ερωτηθείς για το κοίτασμα είπε ότι «δεν θα μπω στις λεπτομέρειες. Είναι πολύ ενθαρρυντικά (τα αποτελέσματα), έχει εντοπιστεί κοίτασμα, αλλά είναι πολύπλοκη η μορφολογία του συγκεκριμένου στόχου ώστε να χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε δύο μέρες πριν τις εκλογές και δεν θέλουμε να εκληφθεί ότι προσπαθούμε να κτίσουμε προσδοκίες.

Μην ξεχνάτε ότι έχουμε να κάνουμε και με δύο εταιρείες που λειτουργούν και αναφέρονται και στα χρηματιστήρια των χωρών τους. Πρέπει να γίνουν όλα με τον σωστό τρόπο».

Σε ερώτηση ο κ. Υπουργός είπε ότι πρόκειται «για παρομοίου τύπου γεωλογία με το Ζορ», σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν θα μιλήσω ούτε για ποσότητες ούτε για οτιδήποτε άλλο».

Κληθείς να πει για ποιο λόγο γίνονται δηλώσεις για το θέμα την παραμονή των εκλογών, ο κ. Υπουργός είπε «διότι κτίστηκε η προσδοκία ότι ήρθα να ενημερώσω τον Πρόεδρο και αναμένονταν ανακοινώσεις».

Σε ερώτηση για το πώς προχωρά η διαχείριση του θέματος, είπε ότι «η διαχείριση είναι ως είχε προγραμματιστεί. Θα ολοκληρωθεί η γεώτρηση, όπως τεχνικά έχει σχεδιαστεί και ακολούθως το γεωτρύπανο θα προχωρήσει στον επόμενο στόχο που είναι το τεμάχιο 3, το ‘Σουπιά’».

Ερωτηθείς αν το γεγονός ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος ερμηνεύεται ως κάτι θετικό, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «κάποιος μπορεί να θεωρεί ότι γνωρίζει τη γεωλογική δομή, αλλά, όπως εξηγούν και οι γεωλόγοι, αυτού του είδους δομές, οι ανθρακούχες, είναι ‘ζωντανές’, δεν είναι πανομοιότυπες η μια με την άλλη και  έτσι πολλές φορές μπορεί να βρίσκουμε κάποιες διαφορές και ιδιαιτερότητες, που πράγματι έτσι ηταν και σε αυτή την περίπτωση».

Τέλος, ερωτηθείς είπε ότι πολύ πιθανόν οι ανακοινώσεις των εταιρειών στα χρηματιστήρια να γίνουν την ερχόμενη βδομάδα.

Πηγή: philenews