Ερντογάν: Η παλληκαριά τους φτάνει μέχρι να δουν στρατό μας

Print Friendly, PDF & Email

13.02.2018 11:05 

Sigmalive

Απειλεί, με δήλωσή του, ο Ερντογάν, Κύπρο και Αιγαίο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος φέρεται να δήλωσε: «Κανείς να μην νομίζει ότι μας διαφεύγουν οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σε σχέση με τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και οι έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου. Προειδοποιούμε αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο, να μην κάνουν το λάθος βήμα».

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ Ελλάδος ο κ. Ερντογάν φέρεται να πρόσθεσε: «Οι μαγκιές τους είναι μέχρι να δουν τα αεροσκάφη, το στρατό και τον στόλο μας». Υπερεκτιμούν δήλωσε δε, τις δυνατότητες τους, στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Συμβουλεύουμε, πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος, τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα κυπριακά κοιτάσματα να μην υπερβαίνουν τα όρια, στηριζόμενες στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Όπως χαλάσαμε με την επιχείρηση ‘Ασπίδα του Ευφράτη’ και τώρα με την επιχείρηση ‘Κλάδος Ελαίας’ τα σχέδια εκείνων που κάνουν λάθος λογαριασμούς στα νότια σύνορά μας, έτσι θα χαλάσουμε και τα σχέδια εκείνων. Ό,τι είναι για μας το Αφρίν, είναι και το Αιγαίο και η Κύπρος. Θα εξευτελιστούν. Η Τουρκία θα διαφυλάξει όλα τα δικαιώματά της που πηγάζουν από τις διεθνείς συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο.

Αναφερόμενος έπειτα στην ανατολική Μεσόγειο, συνέστησε στις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται ανοιχτά της Κύπρου να μην γίνονται ‘όργανο’ σε υποθέσεις που ξεπερνούν τα όρια και την δύναμή τους εμπιστευόμενες την Ε/κ πλευρά.

«Η δική τους παλληκαριά φτάνει μέχρις ότου να δουν το στρατό μας, τα πλοία μας και τα αεροσκάφη μας. Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι αυτή η δουλειά δεν γίνεται τραβώντας μυστικά φωτογραφίες βράχων από μακριά, με συμφωνίες που δεν έχουν καμιά ισχύ και με μεταφορά γεωτρύπανων στην περιοχή», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγγιπ Ερντογάν προέβη στις εν λόγω δηλώσεις μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός στην Άγκυρα.

Στην συνέχεια της ομιλίας του, που είναι σε εξέλιξη, επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στην PYD (Κούρδους).

Η απόφαση αυτή του στρτηγικού μας εταίρου, είπε ο κ. Ερντογάν, θα επηρεάσει και την δική μας απόφαση και συνέχισε: «Μάς ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίση με τις ΗΠΑ. Στό ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».

Ένταση στα Ίμια – Τουρκικό πλοίο εμβόλισε ελληνικό σκάφος

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/news/politics/488424/erntogan-i-pallikaria-tous-ftanei-mexri-na-doun-strato-mas