Ερντογάν:Έρχεται εισβολή στο Ιράκ-Στο Αφρίν βάλαμε κόμμα..

Print Friendly, PDF & Email

19.03.2018 17:57 

SigmaLive

Με εισβολή και στο Ιράκ, αν δεν γίνει κάτι με το Koυρδικό Εργατικό Κόμμα PKK απειλεί τώρα ο Ταγίπ Ερντογάν ενθαρρυμένος και από την κατάληψη της Αφρίν στη Συρία από τουρκικές και φιλοτουρκικές συριακές δυνάμεις. 

O Τούρκος πρόεδρος, δήλωσε πως η Άγκυρα «μπορεί να εισβάλει ξαφνικά μέσα σε μία νύχτα» στην ιρακινή πόλη Σιντζάρ.

Ο Ερντογάν ζήτησε από την ιρακινή κυβέρνηση να εκκαθαρίσει τους Κούρδους αντάρτες του PKK. Σε περίπτωση μη επίλυσης του ζητήματος προειδοποίησε ότι «μπορούμε να εισβάλουμε μέσα σε μία νύχτα στη Σιντζάρ και να την εκκαθαρίσουμε».

Σε ό,τι αφορά την Αφρίν είπε ότι «βάλαμε ένα κόμμα, και Θεού θέλοντoς θα βάλουμε τελεία. Δεν θα περιοριστούμε σε αυτό (σε αυτή την επιχείρηση). Θα υπάρξουν ‘’επεκτάσεις’’. Όλα θα λυθούν… Ο σκοπός μας δεν είναι η εισβολή, αλλά η εκκαθάριση τρομοκρατών από τα σύνορα, και η εξουδετέρωση τρομοκρατικών απειλών για τη χώρα μας».

Ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι συνολικά «3.622 τρομοκράτες του YPG έχουν έως στιγμής εξουδετερωθεί».

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ακόμα δουλειά να κάνουν στην Αφρίν, ξεκαθάρισε νωρίτερα και ο εκπρόσωπος, και «δεξί χέρι», του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα παραμείνουν στην πόλη Αφρίν, και θα αφήσουν την περιοχή σε «αυτούς που τους ανήκει πραγματικά» δήλωσε από πλευράς του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ. 

Πηγή: Skai

http://www.sigmalive.com/news/international/496162/erntoganerxetai-eisvoli-sto-iraksto-afrin-valame-komma