ΥΠΕΞ: Όλη η αλήθεια για το πλαίσιο Γκουτέρες

Print Friendly, PDF & Email

04.05.2018 09:07
της Γιώτας Αποστολίδου

 

Το πλαίσιο Γουντέρες είναι ένα, πήρε την τελική του μορφή στις 4 Ιουλίου και ο Πρόεδρος ζήτησε ακολούθως να ακυρωθεί η συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί για να ετοιμάσει συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες υπέβαλε στις 5 και 6 Ιουλίου, ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ανάμεσα σε άλλα αναδεικνύει, για πρώτη φορά, αυτό, που ήταν ο πρώτιστος μας στόχος, που είναι η ουσία του Κυπριακού, την κατάργηση των εγγυήσεων, τόνισε ο ΥΠΕΞ.

Όταν ο ΓΓ στις 30 Ιουνίου προφορικά αναφέρθηκε στο πλαίσιο του, είχε επαφές με όλα τα μέρη και το βράδυ είπε ότι λαμβάνοντας υπόψη όλες τις συναντήσεις μου θεωρώ ότι σ’ αυτά τα έξι σημεία, αν μπορούμε να προχωρήσουμε, αν υπάρξει μια συναντίληψη, μια συμφωνία, θεωρώ ότι αυτό θα οδηγήσει σε συνολική επίλυση του Κυπριακού. Υπάρχουν κι άλλα ανοιχτά θέματα, αλλά αυτά είναι τα καυτά θέματα. Την ίδια μέρα έφυγε από το Κραν Μοντανά, συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Έιντε την επομένη έγραψε σε ένα λευκό χαρτί σημειώσεις δικές του για το τι θεωρούσε ο ίδιος, από αυτά που άκουσε από τον ΓΓ, ότι είναι το πλαίσιο Γκουντέρες. Εκείνη την ημέρα ξεκίνησαν οι συζητήσεις. Τόσο εμείς, όσο και ο κ. Ακιντζί, είχαμε διαφορετικές απόψεις σε σχέση με όσα έλεγε ο κ. Έιντε για το πλαίσιο Γκουντέρες και για τρεις ημέρες συζητούσαμε αυτές τις διαφωνίες, δήλωσε ο Ν. Χριστοδουλίδης.

Ήταν αυτός ο λόγος, που οδήγησε τον κ. Έιντε στις 3 Ιουλίου το βράδυ να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον ΓΓ και στις 4 Ιουλίου το πρωί μας ξεκαθάρισε ποιο είναι το πλαίσιο του κ. Γκουντέρες, ξεκαθάρισε.

Δεν υπάρχουν έγγραφα. Δεν υπάρχει καταγεγραμμένο επίσημο το πλαίσιο Γκουντέρες. Εμείς από την πρώτη στιγμή αποδεχθήκαμε το πλαίσιο., κατέληξε.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/news/politics/505765/ypeks-oli-i-alitheia-gia-to-plaisio-gkouteres