Πώς ο Πρόεδρος παραπλανούσε τους συγγενείς αγνοουμένων…

Print Friendly, PDF & Email

του Κωστάκη Αντωνίου

22 Νοε 2016
Αλλά τους αγνοούμενους θα θυμηθούν Αναστασιάδης και ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ όταν δίνουν υπέρ πάντων αγώνα για την προσωπική και κομματική αυτοδικαίωσή τους;

19 Ιουλίου 2016: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλά σε τελετή απονομής τιμητικών διπλωμάτων προς συγγενείς αγνοουμένων στο Προεδρικό Μέγαρο. Και καταλήγει την ομιλία του ως εξής:

«Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για επίλυση του Κυπριακού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, το θέμα των αγνοουμένων μας έχει ξεχωριστή θέση. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω πως δεν νοείται επίλυση του προβλήματος, χωρίς συνάμα να υπάρξουν συγκεκριμένα, σαφή αποτελέσματα που να διευκρινίζουν την τύχη των αγνοουμένων μας».

Απαράδεκτη, σκαιά παραπλάνηση ανθρώπων δυστυχισμένων, που για 42 τώρα χρόνια αναζητούν απαντήσεις για το δράμα των αγαπημένων τους προσώπων και οι εκάστοτε κυβερνήσεις τούς εμπαίζουν και τους παραπλανούν. Με πρώτο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ουδέποτε ο Πρόεδρος συζήτησε με τον Μουσταφά Ακιντζί την ουσία του προβλήματος των αγνοουμένων. Ουδέποτε άσκησε πίεση. Ουδέποτε επέστρεψε από συνομιλίες με τον κατοχικό ηγέτη και δήλωσε πως συζήτησε το πρόβλημα αγνοουμένων και κατέληξαν σε συγκεκριμένες συγκλίσεις.

Μόνο λόγια. Και ψέματα. Δηλώνει πως δεν νοείται επίλυση του «προβλήματος» χωρίς να υπάρξουν συγκεκριμένα, σαφή αποτελέσματα για την τύχη των αγνοουμένων. Ποιου προβλήματος;

Αν εννοεί πως δεν θα αποδεχθεί λύση του Κυπριακού χωρίς επίλυση του προβλήματος των αγνοουμένων, αυτό αποτελεί βάναυση παραπλάνηση των συγγενών αγνοουμένων. Διότι σήμερα, και ενώ συζητεί τα πάντα στα θέρετρα της Ελβετίας, το μόνο που δεν συζητεί είναι το θέμα των αγνοουμένων.

*Θα λύσει το Κυπριακό, με το πρόβλημα των αγνοουμένων ανεπίλυτο και χιλιάδες οικογένειες να παραμένουν με χίλια «γιατί» αναπάντητα;

*Θα κραυγάζει «νενικήκαμε» για το μέγα «επίτευγμα» ότι επανέφερε την Τουρκία ύστερα από αιώνες στην Κύπρο, ως νόμιμο επικυρίαρχο, χωρίς να της ζητεί να δώσει λόγο για το φοβερό έγκλημα της εν ψυχρώ δολοφονίας αθώων αιχμαλώτων και γυναικοπαίδων;
*Θα συνεχίσει να θεωρεί «επίλυση» την επιστροφή σε σάκους οστών των δολοφονημένων Ελληνοκυπρίων, χωρίς να ζητεί ευθύνες από το τουρκικό κράτος και χωρίς να ζητεί στοιχεία όσων σχεδίασαν και εκτέλεσαν ένα τόσο φοβερό έγκλημα;

*Θα δικαιολογηθεί αύριο στους συγγενείς αγνοουμένων, ότι, «δυστυχώς, η παρέλευση του χρόνου κατέστησε άλυτο το πρόβλημά τους»;

Και μας λέγει ο Αβέρωφ Νεοφύτου πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δίνει «εθνική μάχη». Προσωπική μάχη αυτοδικαίωσης δίνει, ως «άξιο πολιτικό τέκνο και μαθητής της “κληριδικής” πολιτικής». Μίας πολιτικής η οποία έφερε τη διζωνική, υπέγραψε την ανταλλαγή πληθυσμών, αποδέχθηκε το σχέδιο Ανάν, θυσίασε το εθνικό συμφέρον χάριν της ανάληψης της εξουσίας, έστειλε στην εξορία οπλικά συστήματα για την προάσπιση της πατρίδας και θυσίασε 14 χρόνια τσιμεντώνοντας τα τετελεσμένα της κατοχής, τα οποία σήμερα νομιμοποιεί με τη λύση την οποία διαπραγματεύεται.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει εκπληρώσει ούτε μία δέσμευσή του. Είτε αυτή αναφέρεται στο εθνικό πρόβλημα, είτε στην οικονομία, είτε στη δημιουργία κράτους δημοκρατικού, εκσυγχρονισμένου, κράτους χρηστής διοίκησης και αξιοκρατίας.
Γι’ αυτό ο υπογράφων ουδέποτε έδωσε πίστη σε δηλώσεις του, σε προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις του και σε ωραιοποιημένες περιγραφές της λύσης που διαπραγματεύεται.

Έχει καταστήσει, μαζί με τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, κορωνίδα της «εθνικής» πολιτικής του όλα τα εφευρήματα της τουρκικής προπαγάνδας. Έχουν αποδεχθεί το δόγμα Ντενκτάς-Ετσεβίτ, ότι το Κυπριακό θα λυθεί στη βάση των πραγματικοτήτων που εγράφησαν επί του εδάφους. Έχουν αποδεχθεί πως οι Τουρκοκύπριοι κατεσφάγησαν από τους Ελληνοκυπρίους, άρα δικαιολογημένα αισθάνονται «ανασφάλεια» την οποία οι σφαγέντες από την Τουρκία, Ελληνοκύπριοι, πρέπει να ικανοποιήσουν.

Έχουν αποδεχθεί την αμερικανική χειραφέτηση της πολιτικής τους, για win-win διαδικασία. Έχουν αποδεχθεί την αριθμητική ισότητα και έχουν υπερφαλαγγίσει τη διζωνική, με συνομοσπονδιακή λύση. Θα νομιμοποιήσουν το ψευδοκράτος και του έχουν προσφέρει έδαφος, κυριαρχία και δικαίωμα σύναψης διεθνών συμβάσεων.

Πέραν αυτών, έχουν αποδεχθεί τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και επί των ημερών τους αποδέχθηκαν αδιαμαρτύρητα την ολοκλήρωση της προσάρτησης των κατεχομένων από την Τουρκία.

Ενώπιον όλων αυτών των φοβερών παραχωρήσεών τους, τους συγγενείς αγνοουμένους θα σκεφθούν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ;

Πηγή:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/381483/pos-o-proedros-paraplanouse-tous-syggeneis-agnooumenon

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.