Από Ψεύδος σε Ψεύδος και από Φιάσκο σε Φιάσκο…

Print Friendly, PDF & Email

21 Ιανουάριος 2017

Σημερινή

Στο Μον Πελεράν 2, επαληθεύθηκε η χαώδης διαφορά των δύο πλευρών στο εδαφικό.

Στο φιάσκο της Γενεύης, επιβεβαιώθηκε η χαώδης διαφορά στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Και στο Μον Πελεράν 3, επαναβεβαιώθηκε η εμμονή της Τουρκίας στη διατήρηση των εγγυήσεων και της παραμονής τουρκικών στρατευμάτων.

Τρεις «σταθμοί», για τους οποίους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ πανηγύριζαν πως για «πρώτη φορά» είχαμε στην ιστορία του Κυπριακού, αποδείχθηκαν σταθμοί επαναβεβαίωσης των τουρκικών διαχρονικών θέσεων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις, έλεγε μετά το φιάσκο της Γενεύης:

«Για πρώτη φορά από το 1974, η τουρκική πλευρά κατέθεσε χάρτη μέσα από τον οποίο καταγράφεται η επιστροφή υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση σημαντικού ποσοστού των κατεχομένων εδαφών».

Ψεύδος: Πριν από τον Ακιντζί, είχε καταθέσει δύο φορές προτάσεις για το εδαφικό ο Ραούφ Ντενκτάς. Το επιβεβαιώνει και ο Ακιντζί. Είπε: «Ο χάρτης που κατέθεσα είναι ο χάρτης Ντενκτάς, τον οποίο είχε εγκρίνει και η τουρκοκυπριακή βουλή».

Αλλά, αφού ο Πρόεδρος δηλώνει πως οι Τούρκοι επιστρέφουν «σημαντικό ποσοστό των κατεχομένων εδαφών», γιατί δεν αποδέχθηκε τον χάρτη; Γιατί δεν ενημερώνει τον λαό ποία «σημαντικά εδάφη» επιστρέφονται; Περιλαμβάνεται και η Μόρφου;

Δεύτερο ψεύδος: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε μετά τη Γενεύη: «Η Τουρκία ενεπλάκη για πρώτη φορά σε διάλογο με την Κυπριακή Δημοκρατία, με αντικείμενο συζήτησης την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων».

Η αλήθεια: Η Τουρκία δεν ενεπλάκη σε κανένα διάλογο με την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν εκλιπούσα από τη Διάσκεψη. Ο ηγέτης της μετονομάστηκε σε αγνώστου ταυτότητας «αυτού εξοχότητα». Ούτε συζήτησε κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων ο Τσαβούσογλου.

Αντίθετα, επέμεινε σε συνέχιση των τουρκικών εγγυήσεων και παραμονή του τουρκικού στρατού. Και ο Αναστασιάδης αποδέχθηκε παραμονή τουρκικού στρατού και μετά τη λύση.

Γιατί παραπλανεί τον λαό, κατά τρόπον τόσο αδίστακτο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Αυτό που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδέχθηκε ως διαδικασία, αποδεικνύεται ένα «πανηγύρι». Πενταμερής Διάσκεψη Γενεύης, χωρίς την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πού ήταν ο Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος, όπως ελέχθη, θα εκπροσωπούσε την Κυπριακή Δημοκρατία; Ούτε στον «πάγκο» της κυπριακής ομάδας δεν βρισκόταν. Πού ήταν το Συμβούλιο Ασφαλείας; Πουθενά.

Τα έκαμε θάλασσα με τους πολιτικούς χειρισμούς του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Και αφού τα θαλάσσωσε, παρέδωσε τη διαχείριση του εθνικού προβλήματος σε συνταγματολόγους και τεχνοκράτες.

Μία τρύπα στο νερό έκαναν και οι τεχνοκράτες. Και το Μον Πελεράν 3 έληξε αδόξως και προώρως, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Περιμένουμε τώρα τον τέταρτο σταθμό. Πότε; «Όταν ωριμάσουν οι συνθήκες», μας είχε πει ο κ. Κοτζιάς…

Αλλά οι συνθήκες δεν θα ωριμάσουν, επειδή ουδέποτε η Τουρκία θα εγκαταλείψει ό,τι θεωρεί «εθνικά κεκτημένα», τα οποία κατέκτησε με τη λόγχη των στρατιωτών της και με τις παραχωρήσεις των Ελληνοκυπρίων ηγετών…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/398453/apo-psevdos-se-psevdos-kai-apo-fiasko-se-fiasko