Προσφέρουν την Κύπρο Σφάγιο στον Τούρκο

Print Friendly, PDF & Email

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο αντιστράτηγος ε.α. Φοίβος Κλόκκαρης επανέρχεται στο μέγα θέμα της ασφάλειας που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιμετωπίζει με απερίγραπτη επιπολαιότητα. 

Σε ανάλυσή του, ο Φ. Κλόκκαρης γράφει: 

«Διαχρονικά από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), διαπιστώνεται μια επικίνδυνη έλλειψη στρατηγικής αντίληψης για την ασφάλεια από τις Κυβερνήσεις και τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, παρά τις τραυματικές εμπειρίες από την Τουρκανταρσία του 1963, την εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή και επιθετικότητα της Τουρκίας κατά της ΚΔ. Τρανταχτά παραδείγματα:

1. Η Εθνική Φρουρά το 1974 με την Τουρκική Εισβολή, ήταν εξοπλισμένη με πεπαλαιωμένα μέσα και οπλικά συστήματα Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

2. Η ΚΔ, ημικατεχόμενη επί 42 χρόνια από ισχυρές τουρκικές δυνάμεις κατοχής (ΤΔΚ), σήμερα έχει υποβαθμισμένη την αμυντική της θωράκιση: *Διαθέτει μόνο το 20% των εισπράξεων του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης για την ΕΦ.

»Δεν έχει συντάξει, ούτε έχει αρμόδιο όργανο για να το πράξει, στρατηγική εθνικής ασφάλειας (π.χ. Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας). 

  • Μείωσε τη στρατιωτική θητεία από 24 σε 14 μήνες χωρίς να έχει μειωθεί η τουρκική στρατιωτική απειλή και χωρίς να έχει υλοποιηθεί πρόγραμμα εξοπλισμών και αναδιοργάνωσης της ΕΦ. 
  • Δεν προσφέρει στην Ε.Φ. την απαιτούμενη ηθική και υλική στήριξη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά επιχειρησιακά κενά στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα. 
  • Υποστηρίζει διαχρονικά τον αφοπλισμό του κυπριακού κράτους στο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού». 

Με απλά λόγια: Προσφέρουν την Κύπρο σφάγιο στην τουρκική χαντζάρα!

Σ.Ι.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/anafandon/404500/parapolitika-kyriakis#sthash.carRbx1L.dpuf