Ορθός ο Πρόεδρος, αλλά…

Print Friendly, PDF & Email

01.03 2017

Γιάννος Χαραλαμπίδης

Είναι ορθή η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους εκβιασμούς του Μουσταφά Ακιντζί, ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία είτε αυτή έχει θετικό είτε αρνητικό αντίκτυπο σε ένα λαό. 

Προσδοκούμε ότι αυτή η θέση του Προέδρου θα γίνει κατανοητή και από την κατοχικό ηγέτη, αλλά και από τις ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Ειδικώς από εκείνη του ΔΗΣΥ, η οποία θέλει να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή για να αλλάξει την απόφαση για τη διδασκαλία του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, το οποίο συνιστά μνημείο δημοκρατικής έκφρασης ενός λαού, που τελούσε υπό αγγλική κατοχή και επιδίωξε την άσκηση του δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης επί τη βάσει του άρθρου 1 παράγραφος 2 του Χάρτη των Ην. Εθνών. 

 

Πρόκειται για τη θεμελιώδη αρχή στην οποία έχει  οικοδομηθεί ο ΟΗΕ ως συνέχεια της Κοινωνίας των Εθνών και των 14 πυλώνων λειτουργίας του διεθνούς συστήματος όπως τις είχε καταγράψει ο Αμερικανός Πρόεδρος Γουίτροου Γουίλσον. Αυτός είναι ο νομικός και πολιτικός μας πολιτισμός. Τι να κάνουμε; Να καταργήσουμε τον ΟΗΕ και να αποδεχθούμε τους νόμους του Σουλτανάτου, τους όποιους επιδιώκει να επιβάλει ο κ. Ακιντζί μέσω των συνομιλιών για να υιοθετηθεί μια μορφή ομοσπονδίας, όπως την είχαν επινοήσει Τούρκοι και Βρετανοί από το 1956 ώστε να επιτύχουν αρχικά τη διχοτόμηση και εν συνεχεία την τουρκοποίηση της Κύπρου; Και το τονίζουμε αυτό διότι, ο Πρόεδρος δεν αναφέρθηκε μόνο στο ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία, αλλά και σε κάτι άλλο: ΄Οτι δηλαδή το Εθνικό Συμβούλιο δεν θέλει διχοτόμηση.  

Εδώ είναι ο κόμπος. Αντί να μείνουμε σταθερά επί θέσης αρχών και να επιδιώκουμε την απαλλαγή από την κατοχή και την αναστήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας επί τη βάσει των αρχών και των αξιών της ΕΕ, το κομματικό κατεστημένο έχει ασπαστεί τη διχοτομική θέση της ομοσπονδίας, την οποία ονόμασε συμβιβασμό. Και επειδή  η τουρκική πλευρά τη θεωρεί ως δεδομένη, έχει βάλει πλώρη για άλλα. 

Για τον πλήρη εξευτελισμό μας. Την υποταγή μας και την έναρξη του αφελληνισμού μας ως εργαλείου για τη βιωσιμότητα της «λύσης». Δεν μπορούμε, λοιπόν, να αλλάξουμε την ιστορία, η οποία καταγράφει ότι η διαδικασία των συνομιλιών με τη φιλοσοφία του εξευμενισμού όχι μόνο απέτυχε, αλλά απέδειξε ότι η Άγκυρα και ο Ακιντζί δεν είναι λύση που θέλουν, αλλά την ενσωμάτωσή μας στο Σουλτανάτο του Ερντογάν. Ρεαλιστικά πάντα ομιλούντες. 

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/blog/charalambidesg/2017/03/2032/orthos-o-proedros-alla#.dpuf