Σε ποιόν πληρώνει φόρους η λεγόμενη “ΜΚΟ” PRIO; Επιδιώκει κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας; 

Print Friendly, PDF & Email

20 Μαρτίου 2017

Του Μάριου Ευρυβιάδη Έχω επανειλλημένα δημόσια ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας να απαντήσουν στο ερώτημα κατά πόσο η αυτοπροσδιοριζόμενη ως “ΜΚΟ” οργάνωση  PRIO, (η οποία δρα στην Κύπρο από το 1997 και η οποία οργανώθηκε από κάποιον Dan Smith, που είναι επιφανές μέλους της παγκόσμιας βιομηχανίας για την παραγωγή ειρήνης, τάχατες,  (“peace racquet”) και του οποίου το βιογραφικό “κελαηδά” από μακριά), κατέχει φορολογικό μητρώο στην Κύπρο.  

Ανταπόκριση δεν βρήκα για μια οργάνωση που εσκεμμένα και βάσει στρατηγικού σχεδίου, απεργάζεται την κατάλυση του κυπριακού κράτους. 

Ξαναθέτω το ζήτημα στους αρμόδιους και στο Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή. Η οργάνωση αυτή διαχειρίζεται λεφτά τα οποία προέρχονται αποδεδειγμένα από ξένες κυβερνήσεις, κυρίως αλλά όχι μόνο από τη Νορβηγία του Άιντα και τις ΗΠΑ,  ως παρένθετο φορέα. Με τα λεφτά αυτά πληρώνονται δεκάδες συνεργάτες και υπαλλήλοι της. 

Πως γίνονται τελικά οι πληρωμές αυτές; Αυτοί που πληρώνονται, εκ των οποίων αρκετοί είναι ξένοι υπήκοοι, που πληρώνουν φόρους; Οι Τούρκοι συνεργάτες της PRIO που είναι ξένοι υπηκόοι που πληρώνουν φόρους; Στην Κυπριακή Δημοκρατία, στην Τουρκία ή στο κατοχικό καθεστώς;

 Ο σημερινός διευθυντής της οργάνωσης στην Κύπρο, ο πολύς, λαλίστατος και πολυταξιδευμένος  κύριος Director, Dr. Harry-Zachary Tzimitras που πληρώνει φόρους; Στην Τουρκία όπου εργαζόταν προτού “επιλεχθεί” για την  Κύπρο από το “ιερατείο” της οργάνωσης; Στην Ελλάδα της οποίας είναι υπήκοος; Στην Κ.Δ. όπου θεωρητικά εργάζεται; Στα κατεχόμενα; Δεν μπορώ να φανταστώ ότι τα παίρνουν “μαύρα” οι εργαζόμενοι και συνεργάτες της PRIO,  μιας επί της ουσίας ΜΚΟ μαϊμου… 

Εάν οι  αρμόδιοι φορείς δεν “τεμπελιάζουν”, αλλά κωλύονται πολιτικά ή και προσωπικά- εγώ είμαι πεπεισμένος πως συμβαίνει το δεύτερο, με τις δυο τελευταίες κυβερνήσεις- δεν μπορεί να θέσει ως θέμα την παρουσία και τις δραστηριότητες της PRIO στην Κύπρο κάποιος βουλευτής; Αν θέλει παραδείγματα ας κοιτάξει  την υφιστάμενη νομολογία σε χώρες όπως το Ισραήλ, την Ινδία, την Ρωσία, και πιο πρόσφατα την Ελβετία κλπ, όπου τέθηκε “χαλινάρι” στις αυθαιρεσίες τέτοιων ΜΚΟ μαϊμού. Τα κράτη αυτά αντιλήφθηκαν έστω και αργά, όπως  στην περίπτωση της Ρωσίας, πως οι πλείστες ΜΚΟ χρηματοδοτούνται από τους ευρωατλαντιστές μέσω παρένθετων φορέων με εκατομμύρια δολλάρια και οι ατζέντες τους υποσκάπτουν τα κράτη που τους φιλοξενούν. 

Για την ιστορία, αναφέρω πως το PRIO ιδρύθηκε στη Νορβηγία από τον Johan Galtung το 1959 με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση της χώρας. Ο διεθνιστής αυτός “παραγωγός” της ειρήνης,  θεωρούσε ως το μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όχι τα ολοκληρωτικά καθεστώτα αλλά τον “δομικό φασισμό” (“structural fascism”) του αμερικανικού συστήματος διακυβέρνησης! Επιπλέον έχει χαρακτηρίσει τις ΗΠΑ “killer country” και την κατηγόρησε πως εξασκεί “neo-fascist state terrorism”. 

Αυτός και το συνάφι του φιλόδοξουν να “παράξουν” ειρήνη στην Κύπρο διαλύοντας το κράτος που τους ανέχεται αλλά και τους κλείνει το μάτι.

Πηγή:http://mignatiou.com/2017/03/se-pion-plironi-forous-i-legomeni-mko-prio-epidioki-tin-katalisi-tis-kipriakis-dimokratias-15032017/