Ακούει ο Πρόεδρος τη Ρητορική των Κανονιοφόρων;

Print Friendly, PDF & Email

29 Μάρτιος 2017

Σημερινή

O Πρόεδρος Αναστασιάδης έκρινε πως η ρητορική της Τουρκίας ήταν θετική. Και καημός και πόθος του ήταν να δει έμπρακτα δείγματα της «θετικής» ρητορικής της Τουρκίας, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τα ακούει σήμερα αυτά τα «θετικά» μηνύματα. Προέρχονται από τις κανονιές των τουρκικών κανονιοφόρων εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Τα ακούει από τον Ακιντζί, ο οποίος ξεκάθαρα πλέον αποδεσμεύεται από τις δήθεν συγκλίσεις σε διάφορα κεφάλαια, και υποβάλλει απαράδεκτες αξιώσεις. Τα ακούει και από τον «σύγχρονο προοδευτικό ηγέτη Ερντογάν», ο οποίος καθυβρίζει τους Ευρωπαίους.

Ποια άλλη πολεμική και αδιάλλακτη ρητορική θέλει να ακούσει ο Πρόεδρος, για να αντιληφθεί ποια είναι η Τουρκία και ποιοι είναι ο Ερντογάν και ο Ακιντζί; Πότε θα αντιληφθεί ποια χώρα θέλει να καταστήσει ισότιμο συνεταίρο, στην πραγματικότητα, επικυρίαρχο της Κύπρου, με τη λύση που διαπραγματεύεται;

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δηλώνει πως είναι έτοιμος να συναντήσει και τον διάβολο, για το καλό της πατρίδας. Και ο Άντρος Κυπριανού άγχεται και αγωνιά πότε θα ξαναρχίσει ο διάλογος και θα βρεθεί λύση, η οποία θα επιτρέψει στο ΑΚΕΛ να συγκυβερνήσει την Κύπρο με τις «αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις» των Τουρκοκυπρίων.

Δεν αντιλαμβάνεται, ο ατυχής, ότι ο Ερντογάν και η Τουρκία δεν θα επιτρέψουν ποτέ να υπάρξει τέτοια συνεργασία, ούτε καν Τουρκοκύπριος ηγέτης που θα συνεργάζεται με τους Ελληνοκυπρίους. Θα εγκαταστήσει ηγέτη ο οποίος θα είναι εγκάθετος και θα υπακούει στα κελεύσματα της Άγκυρας.

Κάτω από αυτές τις τραγικές συνθήκες, που δεν επιτρέπουν ούτε την παραμικρή προοπτική επίτευξης συμφωνίας, ο Νίκος Αναστασιάδης οδεύει προς το νέο τραπέζωμα που του προετοίμασαν ο Αβέρωφ και ο Άντρος, με τα μαγειρέματά τους και τις κωλοτούμπες τους, για να συναντήσει τον κατοχικό ηγέτη.

Κοινωνική συνάντηση, καταδέχεται να τη χαρακτηρίσει ο Ακιντζί. Θα αποδεχθεί, λέγει, συνάντηση στην οποία θα συζητηθεί η ουσία του Κυπριακού, μόνο εφόσον οι ηγεσίες και οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ ολοκληρώσουν το ιστορικό έγκλημα της αποκήρυξης της ιστορίας του κυπριακού Ελληνισμού.

Και ιδού οι ολέθριοι και ενδοτικοί χειρισμοί της ηγεσίας:

Ο κατοχικός ηγέτης αποχωρεί από τις συνομιλίες και ανατινάσσει τον διάλογο. Κατόπιν προσχηματικής και προειλημμένης απόφασης, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταγγέλλει. Αντί να τον καταγγείλουν και να ενισχύσουν τις κυπριακές θέσεις, αντί να καταγγείλουν την Τουρκία -και είναι η προσφορότερη στιγμή αυτή, αφού ολόκληρη η Ευρώπη πνέει μένεα κατά του Ερντογάν- έρχονται και τι πράττουν;

Ικετεύουν τον Ακιντζί να επιστρέψει στις συνομιλίες, ικανοποιούν όλους τους όρους του και από υπεύθυνο της ανατίναξης των συνομιλιών, τον καθιστούν θύμα της κυπριακής Βουλής και δικαιολογημένο εμπρηστή των συνομιλιών!

Πουθενά σε καμία φάση του Κυπριακού, κανένας ηγέτης του κράτους και κανένας ηγέτης κυπριακού κόμματος δεν συμπεριεφέρθη τόσο αναξιοπρεπώς, τόσο ερασιτεχνικά και τόσο ολέθρια για την εθνική υπόθεση, όσο οι Αναστασιάδης-Αβέρωφ-Κυπριανού.

Και πώς ξεκινά το νέο καραγκιοζιλίκι; Με κοινωνική συνεύρεση και απαίτηση του Ακιντζί για συνομολόγηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Γυρό γυρό του μπάκαρη τελικά. Ενώ οι ηγέτες μας ισχυρίζοντο ότι έφθασαν στο τελευταίο στάδιο προ της λύσης, με τη συγκρότηση διάσκεψης για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, επιστρέφουν στην εκκίνηση. Στα ΜΟΕ και στις κοινωνικές συναντήσεις.

Ωσάν τώρα να ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις και χρειάζεται να πιουν καφέ οι δύο ηγέτες και να γνωριστούν. Ωσάν να μην έχουν συμφωνήσει εδώ και τριετία ΜΟΕ, από τα οποία κανένα δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη.

Αυτοσχεδιασμοί της κακής ώρας. Ανωριμότητα και ερασιτεχνισμός ηγεσίας. Ολέθρια διαχείριση του εθνικού θέματος. Αθεράπευτη μανία εξεύρεσης της όποιας λύσης.

Είναι η ευκαιρία της ζωής του Ερντογάν να δει πραγματοποιούμενη την τουρκοποίηση της Κύπρου…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/417558/akouei-o-proedros-ti-ritoriki-ton-kanonioforon#sthash.0Id4rI02.dpuf