Οι τρεις πρωταγωνιστές του ψευδορεαλισμού…

Print Friendly, PDF & Email

22 Απρίλιος 2017

Σημερινή

Ως να έχουν υποστεί κώφωση, τύφλωση και άνοια, οι τρεις πρωταγωνιστές του ψευδορεαλισμού, Αναστασιάδης-Αβέρωφ-Κυπριανού, δεν ακούουν, δεν βλέπουν και δεν αντιλαμβάνονται τι λέει και τι θέλει η Τουρκία.

Προχθές, ο εκ των πρωταγωνιστών του παρασκηνίου, Αβέρωφ Νεοφύτου, κάλεσε την τουρκική πλευρά να θέσει ρεαλιστικές προτάσεις στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, όσο το δυνατόν συντομότερον. Δεν αντιλαμβάνεται τι λέει η Τουρκία και τι περιγράφει ως ρεαλισμό και τι θέλει και εννοεί με τη λύση του Κυπριακού. Εκατό φορές έχει πει πως τα θέλει όλα: Σε πρώτη φάση, ομοσπονδιακή λύση, η οποία θα καταρρεύσει και σε δεύτερη φάση, να καταλάβει ολόκληρη την Κύπρο. Επιδιώκει με σύγχρονες μεθοδεύσεις, επανάληψη της ιστορίας με την Αλεξανδρέττα.

Και οι τρεις ηγέτες έχουν αποδυθεί σε μία ατελείωτη παραπλάνηση του λαού και διαπραγματεύονται το εθνικό μέλλον, χωρίς να έχουν εξουσιοδότηση από τον λαό, στη βάση μίας ανερμάτιστης, ατελέσφορης και επικίνδυνης διαδικασίας, η οποία, τελικώς, τι απέφερε; Κατέστησε την Τουρκία χειρότερη, επιθετικότερη και πιο άπληστη από κάθε προηγούμενη φορά. Και έχουν το θράσος να βγαίνουν στους δρόμους και να εγκωμιάζουν την πολιτική τους και να προσφέρουν ψευδαισθήσεις στον λαό, ότι αυτή η πολιτική έχει δικαιωθεί.

Δεν τους αρκούσαν τα τρία Βατερλώ στο Μον Πελεράν. Μετέβησαν στη Γενεύη για να εισπράξουν και τέταρτο. Μετέβησαν εκεί με άλυτα πολλά και σημαντικά κεφάλαια. Καταπάτησαν τις ίδιες τις διακηρύξεις τους, ότι δεν θα αποδέχονταν πολυμερή διάσκεψη εφόσον δεν ευρίσκοντο σε ακτίνα συμφωνίας. Κατεπάτησαν τη δέσμευσή τους ότι δεν θα αποδέχοντο πενταμερή. Εξαφάνισαν την Κυπριακή Δημοκρατία από το τραπέζι και αποδέχθηκαν να ονομασθεί ο νόμιμος ηγέτης, “Αυτού Εξοχότητα”. Την ίδια ταμπέλα είχε και ο κατοχικός ηγέτης. Απαιτούσαν παρουσία των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Και κανένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν ήταν παρόν στο τραπέζι. Παραβίασαν τη δέσμευσή τους ότι παρούσα στη Διάσκεψη και στο ίδιο τραπέζι θα ήταν και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και η Ε.Ε. βρισκόταν στον εξώστη.

Γιατί πήγαν κάτω από αυτούς τους τουρκικούς όρους, στη Γενεύη; Πήγαν, είπαν, διότι πέραν των “τύπων”, προτεραιότητα είχε η ουσία. Και ποία ήταν η ουσία; Να “γωνιάσουν” την Τουρκία και να την υποχρεώσουν να φανερώσει τις προθέσεις της για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Και αντί να “γωνιάσουν” την Τουρκία, τους “γώνιασε” ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Τους είπε πως η Τουρκία δεν εγκαταλείπει τις εγγυήσεις της και δεν αποσύρει τα στρατεύματά της. Και όχι μόνο τούτο. Υπέβαλε και νέα αξίωση. Να ισχύσουν οι τέσσερεις βασικές ελευθερίες για τους Τούρκους πολίτες.

Η “Σημερινή” έγραψε ότι η πενταμερής της Γενεύης αποτέλεσε νέο Βατερλώ για την πολιτική Αναστασιάδη-Αβέρωφ-Κυπριανού. Αλλά οι τρεις πρωταγωνιστές επέστρεψαν θριαμβολογούντες και ψευδόμενοι. Δήλωσαν πως υποχρέωσαν την Τουρκία να συζητήσει θέμα εγκατάλειψης των εγγυήσεών της και απόσυρσης των στρατευμάτων της! Μέγα ψεύδος. Ο Τσαβούσογλου, ξεκάθαρα κατέστησε σαφές πως η Τουρκία επιμένει και σε εγγυήσεις και σε παραμονή στρατευμάτων.

Σήμερα παραδέχονται πως “η Τουρκία παρουσιάστηκε αγνώριστη στη Γενεύη”. Αγνώριστη για τους αμαθείς, τους αδαείς και τους λαοπλάνους. Εμείς την γνωρίζαμε πολύ καλά. Και καθημερινά καταγράφουμε τους στόχους της.

Το σκηνικό που ακολούθησε ήταν ακόμη θλιβερότερο. Οι τρεις πρωταγωνιστές απεδύθησαν σε μία τραγική, σκανδαλώδη και αντεθνική προσπάθεια να εκτελέσουν τις εντολές Ακιντζί. Με υπόθαλψη και συμμετοχή του Προέδρου, Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού συνάντησαν μυστικά στα κατεχόμενα τον κατοχικό ηγέτη και του υποσχέθηκαν ότι θα διαγράψουν την ιστορία του κυπριακού Ελληνισμού και θα ακυρώσουν την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα. Και το έπραξαν σε μία μελανή σελίδα της κυπριακής Βουλής. Και εξευτελισμένοι, ταπεινωμένοι και φέροντες το στίγμα του εντολοδόχου του Ακιντζί, μετέβησαν σε νέες συνομιλίες, υπό τα πυρά των τουρκικών κανονιοφόρων και της νέας εισβολής της Τουρκίας.

Και πάλι θριαμβολογούν. Και πάλι ψεύδονται. Και ο Αβέρωφ Νεοφύτου ζητά συνέχιση των συνομιλιών για να “γωνιάσει” την Τουρκία και να αντιληφθεί τις προθέσεις της. Δεν τις αντελήφθη στη Γενεύη. Δεν τις αντελήφθη με τα τουρκικά στρατιωτικά γυμνάσια. Αδυνατεί να αντιληφθεί τι λέγει ο Ακιντζί.

Οι τρεις πρωταγωνιστές έχουν στιγματισθεί. Επιθυμούν το στίγμα να καταστεί βαθύτερο. Δική τους η επιλογή. Τελικά ο λαός θα τους κρίνει…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/424109/oi-treis-protagonistes-tou-psevdorealismou#sthash.O4T7rexn.dpuf