Αν δεν ξυπνήσουν οι ταγοί γιατί να ξυπνήσουν άλλοι

Print Friendly, PDF & Email

18 Ιουλίου 2017, 12:14 μμ  

 του   Άριστου Μιχαηλίδη  

Ευτυχώς, που υπήρξε διαβεβαίωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι ο Πρόεδρος είναι ικανοποιημένος. «Θα ήθελα», είπε, «να εκφράσω την ικανοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το γεγονός ότι ξεκίνησε σήμερα μια παραγωγική συζήτηση ανάμεσα στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου». Ευτυχώς, δηλαδή, που ήταν παραγωγική η συζήτηση και δεν τους πήρε ο ύπνος όλους τους ηγέτες μας. Κάποιον τον πήρε, πάντως. Τώρα, πώς ήταν παραγωγική η συζήτηση αφού ο καθένας έλεγε τον μονόλογό του, δύσκολο να το αντιληφθούμε. Ελπίζουμε μόνο σήμερα μπροστά στον Νίκο Κοτζιά να είναι πραγματικά παραγωγικοί οι ξάγρυπνοι ταγοί μας, μην απογοητευτεί ο άνθρωπος και μας αφήσει κι αυτός στη μοίρα μας, όπως μας άφησαν πολλοί άλλοι Έλληνες πολιτικοί και κυβερνήσεις μέχρι τώρα. Είναι που είναι μαύρη μοίρα. Τη φωτίζει μόνο το ότι η Ελλάδα και ειδικά ο Κοτζιάς είναι δίπλα μας, αλλιώς θα είμαστε μόνοι και χαμένοι από χέρι. Διότι, αν και σήμερα αντί να ασχοληθούν με την ουσία αρχίσουν πάλι να αναπτύσσουν την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν προσηλωμένοι στον στόχο της άνευ περιεχομένου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και στην ακολουθούμενη αδιέξοδη και καταστροφική στρατηγική, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεδριάζουν και να κάνουν πως μελετούν και παράγουν πολιτική. Ας συνεχίσει να λέει ο καθένας τα δικά του χωρίς νυσταγμό εν ταις καρδίαις αυτών κι ό,τι θέλει ας γίνει. Αλλά, αν πράγματι έχουν αγωνία και αν δεν παρασύρονται από τη μικροκομματική κοντόφθαλμη λογική να δικαιώσουν μια πολιτική που απέτυχε παταγωδώς, οφείλουν να αναγνωρίσουν πρώτα από όλα την πλήρη αποτυχία όλων των έως τώρα χειρισμών τους, για να σκεφτούν τι στο καλό πρέπει να αλλάξουν για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Τρομάζει, έλεγε ένας εκ των ταγών, όταν σκέφτεται ότι υπάρχουν και Ελληνοκύπριοι που μιλούν για λύση εκτός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών, όπως το λένε οι Τούρκοι. Εμείς τρομάζουμε, πάντως, που οι παράμετροι των Ηνωμένων Εθνών έγιναν λάστιχο για να τις προσαρμόζει ο καθένας στα μέτρα της κομματικής πολιτικής του. Πρέπει να επιμένουμε στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, αλλά στις πραγματικές παραμέτρους. Αυτές που μιλούν με ψηφίσματα, τα οποία βάλαμε σε κλειδωμένα συρτάρια και επιτρέψαμε να ξεχαστούν, για αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, για απόδοση της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους που πρέπει να ανακληθεί κι όχι να αναβαθμιστεί. Ακόμα και τα ψηφίσματα για αποκατάσταση «του στρατιωτικού στάτους κβο που προϋπήρχε της 30ής Ιουνίου 2000», όταν προέλασαν τα κατοχικά στρατεύματα και άρπαξαν ολόκληρη περιοχή στα καλά καθούμενα (το 2000, παρακαλώ!), τα ξεχάσαμε. Και θυμόμαστε μόνο ότι παράμετρος των Ηνωμένων Εθνών είναι η ΔΔΟ, που οι σοφοί ηγέτες μας επιδίωξαν και πέτυχαν το 1990 (επί Βασιλείου) να αναφερθεί για πρώτη φορά σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας (το 649). Λοιπόν, αν θα μιλάμε για τις παραμέτρους του ΟΗΕ να μιλάμε για όλες τις παραμέτρους και να μην τρομάζουμε. Να ρωτήσουμε τον Γενικό Γραμματέα και τον εκπρόσωπό του τον Άιντε, ποιο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας μας καλεί να διαπραγματευόμαστε παραμονή κατοχικού στρατού στην πατρίδα μας; Ποια παράμετρος του ΟΗΕ μας καλεί να ανταλλάξουμε τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία με μερική αποχώρηση στρατευμάτων; Ποια παράμετρος προνοεί να μοιράσουμε τη διαχείριση του κράτους μισό-μισό με το 18% του πληθυσμού; 

Υ.Γ.: Κάποιοι που δηλώνουν «θέληση για λύση και επανένωση» μοίραζαν χτες sms και καλούσαν πολίτες έξω από το Προεδρικό σήμερα, που θα είναι εκεί και ο Νίκος Κοτζιάς, για να διαδηλώσουν ότι «αρνούμαστε το για δεκαετίες παραμύθι του ότι για όλα φταίει η Τουρκία και δεν μας πείθει η εκδοχή που δίνεται για το ναυάγιο του Κραν Μοντάνα». Κάποιοι άλλοι ή οι ίδιοι, πήγαν βράδυ και κατέβασαν τις ελληνικές σημαίες από διάφορα σημεία και τοποθέτησαν στη θέση τους ένα πανί με κάτι ανόητες καρικατούρες. Αυτά να τρομάζουν τους ηγέτες μας. Τους έχει ξεφύγει το παραμύθι και θα πέσει στα κεφάλια τους αν δεν ξυπνήσουν. Διότι, έπεισαν αρκετούς ότι το όνειρο που μας αξίζει είναι το σφάξε με αγά μου να αγιάσω.

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/416214/an-den-xypnisoyn-oi-tagi-gati-na-xypnisoyn-alloi