Τα Bλαστάρια των Πολιτικών Διεκδικούν λίγη Κατοχή

Print Friendly, PDF & Email

19 Ιουλίου 2017, 12:01 μμ  

του    Άριστου Μιχαηλίδη   

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει το ανιδιοτελές στήριγμα στον αγώνα μας για απελευθέρωση», έλεγε χτες ο Αβέρωφ Νεοφύτου έξω από το Προεδρικό, αλλά δεν καταλάβαμε σε ποιους τα έλεγε. Στους δικούς του έπρεπε να τα λέει, στα στελέχη του, στους πολιτικάντηδες που μάζεψε γύρω του και οι οποίοι πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν ακόμα, στις επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας, και ειδικά εναντίον του Νίκου Κοτζιά, από το 2015, όταν ο Έλληνας υπουργός έθεσε το Κυπριακό στο θεμέλιο του, όπως είχε πει, «που είναι η παρουσία κατοχικών στρατευμάτων στη μεγαλόνησο». Κι ακόμα χειρότερα, όταν μεθοδικά και μελετημένα έθεσε στην Ευρώπη, στον ΟΗΕ και δημοσίως, ως πρώτιστο την αποχώρηση του κατοχικού στρατού και την κατάργηση των εγγυήσεων. Είναι οι δικοί του κ. Νεοφύτου που οργίαζαν και κατηγορούσαν τον Κοτζιά σαν υστερικοί, θεωρώντας ότι εμποδίζει την πραγματοποίηση του ονείρου τους, της όποιας λύσης, που νόμιζαν πεπλανημένοι ότι τους πρόσφερε η Άγκυρα και ο Ακιντζί και αν άπλωναν το χέρι θα την άρπαζαν. Είναι ο δικός του υπουργός, ο Χάρης Γεωργιάδης, που δήλωνε στο Ρόιτερ ότι με τους Έλληνες «υπάρχουν πολιτιστικοί δεσμοί, αλλά αυτό είναι όλο». Αυτό είναι όλο! Κι όχι ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει το ανιδιοτελές στήριγμα στον αγώνα μας.

Διότι, την Ελλάδα οι φωστήρες μας την προτιμούν να είναι η Ελλάδα του Σημίτη και του Γιωργάκη, του Καραμανλή και της Ντόρας, μια Ελλάδα που νίπτει τας χείρας και δείχνει ενδιαφέρον για την Κύπρο μόνο φραστικά και περιστασιακά. Κι όταν εμφανίζεται ένας Κοτζιάς που έχει άποψη, που γνωρίζει το Κυπριακό και δείχνει αποφασισμένος να εμπλακεί στο κεφάλαιο που αφορά τη χώρα του, την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, αναστατώνονται και ταυτίζονται με την τουρκική προπαγάνδα που θέλει να δημιουργεί την εικόνα ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν την ίδια σχέση και την ίδια ευθύνη στην τραγωδία της Κύπρου. Κι αυτοί δεν είναι αδέσποτοι και αδαείς Ελληνοκύπριοι, είναι βλαστάρια των πολιτικών μας. Οι οποίοι λένε τα ίδια πίσω από κλειστές πόρτες. Διότι, είναι τα στελέχη του κ. Νεοφύτου που μας έβριζαν επειδή στηρίζαμε τον Έλληνα υπουργό μπροστά στον συρφετό των αλλοπαρμένων επικριτών του, και μας έγραφαν ότι έχουμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μαζί του σαν να είναι αμάρτημα αυτό, διότι η επιθυμία τους είναι να έχουμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών κι όχι με τον Έλληνα. Κι όταν επικρίνονταν, αναγκαζόταν ο κ. Νεοφύτου να κάνει εθνοπρεπείς δηλώσεις του στιλ: «Μαθήματα εθνικοφροσύνης και ελληνικών αρχών να τα κάνουν αλλού, όχι σε μας του ΔΗ.ΣΥ.».

Αλλά φτάσαμε στο σημείο να εμφανίζονται Ελληνοκύπριοι, έστω και λίγοι, να διαδηλώνουν έξω από το Προεδρικό υπέρ της παραμονής κατοχικών στρατευμάτων και της συνέχισης των εγγυήσεων στην πατρίδα τους. Να ανεμίζουν πίκετ που γράφουν: «Μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις, μηδέν συμφωνία, μηδέν στο πηλίκο». Δηλαδή; Δηλαδή, ο Αναστασιάδης και ο Κοτζιάς όφειλαν να δεχτούν λίγο στρατό και λίγες εγγυήσεις για να υπάρξει συμφωνία. Κι ας είναι συμφωνία για ένα κράτος μαριονέττα της Άγκυρας, δυσλειτουργικό, άδικο, αντιδημοκρατικό, ένα κράτος στο οποίο το μόνο που θα γίνεται θα είναι η ανεφάρμοστη πρακτική τετραγωνισμού του κύκλου. Κι όπου ο αφελληνισμός θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια.

Όταν πρώτοι και καλύτεροι Άντρος Κυπριανού και Αβέρωφ Νεοφύτου (δηλαδή, τα μεγαλύτερα κόμματα), μαζί με την αυλή τους και τον Άιντέ τους, πιστεύουν ότι έστω και με «στρατιωτικά αγήματα» πρέπει να δοθεί κάποιος ρόλος στην Τουρκία (εξάλλου, είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του κ. Νεοφύτου, που έγραφε ότι για να επιλυθεί το Κυπριακό χρειάζεται «η επίλυση του Κυπριακού να εξυπηρετεί στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας και ιδιαίτερα του Ταγίπ Ερντογάν»), γιατί να μην εμφανιστούν Ελληνοκύπριοι να διαδηλώνουν εναντίον του Κοτζιά, που επιμένει σε κατάργηση εγγυήσεων και αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων για να δημιουργηθεί ένα κανονικό κράτος; Όταν οι ηγέτες μας προσπαθούν να εκλογικεύσουν τις παράλογες αξιώσεις της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, να εκσυγχρονίσουν και να εκπολιτίσουν την κατοχή, γιατί να μην το κάνουν και μερικοί αλλού γι΄ αλλού «παράγοντες»;

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/416395/ta-blastaria-ton-politikon-diekdikoyn-lig-katochi