Οι Τούρκοι δεν θέλουν εγγυήσεις για τη ασφάλειά τους: Θέλουν εγγυήσεις για τα κλεμμένα τους

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου στο Κρανς Μοντανά. ΚΥΠΕ/ Κάτια Χριστοδούλου

06.08.2017

Toυ Μάριου Ευρυβιάδη

Τώρα τους τρομοκρατεί η ιδέα πως θα «ανοίξει» τάχατες η «κλειστή» τάχατες πόλη της Αμμοχώστου. Ως εάν και μέχρι τώρα οι Τούρκοι την κρατούσαν «ανοικτή» με το να μας παραμυθιάζουν με 5-6 γειτονιές που δεν καταπάτησαν και με τη γνωστή παραλία των 5-6 ξενοδοχείων.

Αντί να αντιδράσουν με το μόνο πολιτικό εργαλείο που έχουν, το οποίο είναι η ανακοίνωση πως θα κλείσουν τα «διόδια» στη γραμμή αντιπαράθεσης έαν το βιολί αυτό συνεχιστεί, άρχισαν τα γνωστά πολιτικά μοιρολόγια περί αποφάσεων του ΟΗΕ και άλλα διάφορα πράσινα, κόκκινα, κίτρινα και μαύρα άλογα. Αύριο, όταν θα τους πάρει την πρωτοβουλία η ακροδεξιά της Κύπρου, θα ψάχνουν το λάθος.

Μετά το τελευταίο πολιτικό φιάσκο, οι Τούρκοι σε Άγκυρα και Λευκωσία αποφάσισαν πως για μια ακόμη φορά θα εκβιάσουν, θα τιμωρήσουν και θα τρομοκρατήσουν την ασπόνδυλη πολιτική μας ηγεσία. Και αποφάσισαν να το πράξουν με το ζήτημα της Αμμοχώστου. Πετάνε λοιπόν το θέμα και εμείς αρχίσουμε το «τρέξιμο» και το πολιτικό «παρακαλητό»: Πασάδες μου, έλεος. 

Αυτό που συμβαίνει με τα λεγόμενα «διόδια» είναι ένα πολιτικό αίσχος με τους λαθρέμπορους και τους πλατφορμιστές να βρίσκονται σε παράλληλη «πολιτική» συνεργασία. Πέραν των χαζοχαρούμενων «χάπενινγκς», το λαθρεμπόριο πάει καπνός. Η Κύπρος γέμισε με λευκές συσκευές «made in Turkey», γέμισε με ρούχα και φορέματα «made in Turkey» και με εκατομμύρια ευρώ που τους προμηθεύουν οι χουβαρντάδες Κύπριοι που για να γλυτώσουν ένα ευρώ πουλάνε αν όχι τη μάνα τους τότε σίγουρα την αδελφή τους.

Εδώ έχουμε 100 περίπου χιλιάδες Τούρκους να κυκλοφορούν με κυπριακά διαβατήρια, κυπριακές ταυτότητες, να εκμεταλλεύονται όλες τις υπηρεσίες του κράτους –πολλές φορές και σε προτεραιότητα– χωρίς να πληρώνουν τελωνείο. Το τελωνείο το πληρώνει ο «μακάκας» ο Κύπριος! Και θα συνεχίζει να το πληρώνει.

Η Κύπρος μπορεί να μη διαθέτει πολλά όπλα για να αντιμετώπισει τους εκβιασμούς του κάθε Ακιντζί. Στο χέρι της είναι όμως να βάλει τέρμα σε μια στρατηγικά λανθασμένη απόφαση που λήφθηκε αλόγιστα και παρά την αντίθεση του μακαρίτη Γλαύκου Κληρίδη, και που συνεχίζεται αλόγιστα.

Το έχω κατά κόρον υπογραμμίσει. Οι Τούρκοι δεν θέλουν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους. Θέλουν εγγυήσεις για τα κλεμμένα τους. Θέλουν να τρώνε και να πίνουν πάνω στις πλάτες μας, να κοιμούνται χωρίς έγνοιες, να πηγαινοέρχονται στις ελεύθερες περιοχές χωρίς να πληρώνουν τελωνείο, να πηγαινοέρχοναι στις Ευρώπες και το εξωτερικό για να μας το «παίζουν» «the poor Turks» και να νέμονται τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φτάνει πια να πληρώνουμε για να κάνει πλατφορμιστική πολιτική το πολιτικά εξωνημένο ΑΚΕΛ και οι ιδεοληπτικοί του συνεργάτες. «Enough is enough». Κλείστε τα «διόδια»!

https://www.apopseis.com/i-tourki-den-theloun-engyisis-gia-ti-asfalia-tous-theloun-engyisis-gia-ta-klemmena-tous/