O έσχατος εξευτελισμός ενός Προέδρου-κομματάρχη

Print Friendly, PDF & Email

29.08.2017 13:29 

του Κωστάκη Αντωνίου

Ποια τιμωρία πρέπει να επιβληθεί στον Αναστασιάδη

διαφορετική εκείνης που ο ίδιος επέβαλε στον Υπαρχηγό

Αστυνομίας, για την αποκάλυψη του Προέδρου, σε στενό  κύκλο ομοϊδεατών, απορρήτων εγγράφων; 

O Πρόεδρος Αναστασιάδης προχώρησε στον έσχατο εξευτελισμό του. Αποκάλυψε σε “Απόρρητο”, όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει, Έγγραφο, απόρρητα του κράτους σε 60 οπαδούς του, οι οποίοι του ασκούσαν κριτική για τις μεταλλάξεις του και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το εθνικό θέμα στο Κραν Μοντανά. Τη στιγμή,  μάλιστα, κατά την οποία ο ίδιος καθαίρεσε τον Υπαρχηγό Αστυνομίας για διαρροή απορρήτου εγγράφου, πολύ ολιγότερης σημασίας σε σχέση με αυτά που αποκάλυψε ο ίδιος σε στενό κύκλο υποστηρικτών του. Και όταν ο ίδιος, οι συνεργάτες του και τα φιλικά του έντυπα επιτίθεντο καθημερινά κατά του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, πως δήθεν αποκάλυψε έγγραφο το οποίο ήταν ευρέως γνωστό για το περιεχόμενό του.

Η ενέργεια του Προέδρου Αναστασιάδη συνιστά καθαρή υπονόμευση των κυπριακών θέσεων, χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Ο Νίκος Αναστασιάδης ενήργησε ανεύθυνα, υπονομευτικά και λαϊκίστικα, χρησιμοποιώντας το εθνικό θέμα, προκειμένου να δικαιολογηθεί σε οπαδούς του και να επανακτήσει την ψήφο τους, για όσα ερασιτεχνικά και ανεύθυνα διέπραξε στην Ελβετία, προκαλώντας τη δυσφορία και τις επικρίσεις τους.

Αντί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να επικεντρωθεί στις τραγικές συνθήκες τις οποίες και η δική του πολιτική έχει δημιουργήσει για την εθνική υπόθεση, αντί να καθίσει να ασχοληθεί σοβαρά με το εθνικό θέμα και τα ενόψει τετελεσμένα των Τούρκων, κάθε δήλωση και κάθε ενέργειά του είναι επικεντρωμένη στην προεκλογική εκστρατεία του. Αντί να εμφανισθεί ενώπιον του λαού και να αποκαλύψει όσα αποκάλυψε στον στενό φιλικό του κύκλο, επιλέγει να πείσει και να ξανα-μαζέψει διαρρέοντας οπαδούς του. 

Οικτρό κατάντημα όχι ηγέτη, αλλά κομματάρχη. Οικτρό κατάντημα ενός διαφημιζόμενου ηγέτη, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό αντί να ασχολείται με τα εθνικά προβλήματα της χώρας, έθεσε στο περιθώριο τις προτεραιότητές του, χρησιμοποιεί το εθνικό θέμα για λαϊκή κατανάλωση και, περιστοιχιζόμενος από αυλοκόλακες, έχει επιδοθεί στην καθημερινή ενασχόληση της επανεκλογής του. 

Ο υπογράφων, εδώ και καιρό προειδοποίησε τους πολίτες ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ενδιαφέρεται ούτε για το Κυπριακό, ούτε για τα οξύτατα προβλήματα του λαού. Έχει ολόκληρο το μυαλό του επικεντρωμένο στην επανεκλογή. Κάθε δήλωσή του, κάθε ενέργειά του, στοχεύουν στη αλίευση ψήφων. Εκδηλώνει απορριπτικές τάσεις, προσδοκώντας στην αλίευση απορριπτικών ψηφοφόρων. Αλλά, την ίδια στιγμή, δεν θέλει να απολέσει και τους ανανικούς. Και πραγματοποιεί και προς αυτούς “επιθέσεις λατρείας”, απολογούμενος, δικαιολογούμενος και εμπαίζοντας και αυτούς πως δεν υποχώρησε ίντσα από τις ενδοτικές θέσεις του. Ό,τι κάνει και ό,τι δηλώνει ο Πρόεδρος, είναι στη βάση ενδείξεων δημοσκοπήσεων του Προεδρικού. Και μέσα από τις αντιφάσεις, τις δηλώσεις που τείνουν να θωπεύσουν αφτιά και απορριπτικών και ενδοτικών, προβάλλει η εικόνα ενός αμήχανου, ανερμάτιστου και πανικόβλητου ηγέτη, ο οποίος βλέπει να χάνει καθημερινά έδαφος στον προεκλογικό αγώνα.

Από το πρώτο Μον Πελεράν μέχρι το Κραν Μοντανά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν αφιερώνει ούτε ίχνος φαιάς ουσίας στο εθνικό θέμα. Έχει ολοκληρωτικά αφιερωθεί στην επανεκλογή. “Τι να την κάνω την καρέκλα σε μία διχοτομημένη πατρίδα;”, διερωτάτο υποκριτικά. Τον ερωτούμε: Τι να την κάνει την καρέκλα, όχι απλώς σε μία διχοτομημένη πατρίδα, αλλά σε  μία πατρίδα, ελάχιστα απέχουσα από την τουρκοποίηση, όπου εκεί την οδήγησε η πολιτική του;

Έχει αποκρύψει από τον λαό όλες τις καταστροφικές παραχωρήσεις που έκαμε στην Ελβετία, καθημερινά προκαλείται από την αντιπολίτευση να δώσει στη δημοσιότητα το έγγραφο παραχωρήσεων που έδωσε στον Κραν Μοντανά  και αρνείται. Λαμβάνει επιστολή από τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, αλλά αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενό της. Αναθέτει στον κυβερνητικό του εκπρόσωπο να ερμηνεύσει την επιστολή, όπως τον βολεύει. Γενικά απαξιοί τον λαό, απαξιοί τις πολιτικές δυνάμεις, διαχωρίζει τους πολίτες σε φίλους και αντιπάλους και στους μεν προσφέρει αφειδώλευτη ενημέρωση, στους δε πλήρες σκοτάδι.

Τι να κάνω τέτοιον Πρόεδρο, όταν διχάζει τον λαό σε φίλους και εχθρούς; Όταν μετατρέπει τα Βατερλώ σε Νενικήκαμεν; Όταν “δεν φακκά πενιά” για τα μεγάλα προβλήματα, αλλά επικεντρώνεται μόνο στην προοπτική να απολαύσει τα αγαθά της εξουσίας για δεύτερη πενταετία; Τι να κάνω έναν τέτοιο Πρόεδρο, ο οποίος αντί να απαντά τεκμηριωμένα και υπεύθυνα στους επικριτές του, προσπαθεί να πείσει τους διαρρέοντας φίλους του;

Διερωτώμαι τελικά: Εάν υπήρχε ένας πιο “ανώτατος άρχοντας” από τον ίδιο, ποια διαφορετική ποινή θα επέβαλλε στον Νίκο Αναστασιάδη για την αποκάλυψη απορρήτων εγγράφων από την ποινή της καθαίρεσης, την οποία ο ίδιος επέβαλε στον Υπαρχηγό Αστυνομίας;

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/kostakis-antoniou/2205/o-esxatos-ekseftelismos-enos-proedroukommatarxi