Ανακάλυψε την ταχινόπιτα η Κυβέρνηση…

Print Friendly, PDF & Email

27.09.2017 13:26 

του Κωστάκη Αντωνίου

Ύστερα από 43 χρόνια κατάλαβε πως η Τουρκία

δεν ενδιαφέρεται για λύση του Κυπριακού!

Η Κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, ανακάλυψε, ύστερα από 43 χρόνια, την… ταχινόπιτα. Η Τουρκία, μας είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν ενδιαφέρεται για λύση του Κυπριακού. Έχει ενώπιόν της μεγαλύτερα προβλήματα, το Κουρδικό, το Συριακό, το Ιρακινό, τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καλημέρα, κύριε εκπρόσωπε! Αυτά τα προβλήματα βρίσκονται ενώπιον της Τουρκίας εδώ και χρόνια. Δεν είναι σημερινά. 

Αλλά, όταν εμπαίζατε τον λαό, ότι αυτήν τη στιγμή η Τουρκία θέλει να λύσει το Κυπριακό, επειδή επιθυμεί να γίνει ενεργειακός παίκτης(!) στην περιοχή, απλώς το λέγατε για να σκορπίσετε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις;

Όταν εμπαίζατε τον λαό, λέγοντας πως επειδή η Τουρκία είναι περικυκλωμένη από εχθρικές δυνάμεις, θέλει να δείξει θετικό πρόσωπο, λύοντας το Κυπριακό, είχατε σωστά εκτιμήσει τα πράγματα, ή λέγατε αρλούμπες για να περάσει η ώρα;

Επιτρέπεται ένας δοκιμασμένος διπλωμάτης να μη γνωρίζει ότι η Τουρκία, ανεξαρτήτως των άλλων προβλημάτων που αντιμετώπιζε κατά καιρούς, δεν ενδιαφερόταν για λύση του Κυπριακού, αλλά διακήρυσσε δημόσια, φραστικά αλλά και με προτάσεις, ότι το Κυπριακό ελύθη  επί του εδάφους;

Μας απογοητεύει ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Διότι ξέρουμε ότι γνωρίζει ιστορία του Κυπριακού και ξέρει πολύ καλά πως η Τουρκία ποτέ δεν ήθελε λύση του Κυπριακού, διότι πίστευε πως το Κυπριακό ελύθη επί εδάφους με την τουρκική εισβολή και την τουρκοποίηση του μισού της κυπριακής επικράτειας. Αλλά υποχρεώνεται να παραπλανά τον λαό με εκτιμήσεις, στις οποίες ούτε ο ίδιος πιστεύει, επειδή αυτός είναι ο ρόλος του κυβερνητικού εκπροσώπου: Να παραπλανά τον λαό.

Ύστερα από 43 ολόκληρα χρόνια έμπρακτων αποδείξεων και  δημόσιων ομολογιών από πλευράς Τουρκίας, οι κυβερνώντες πρέπει να επιλέξουν μεταξύ αχαμπαροσύνης και επικινδυνότητας, εάν δεν γνωρίζουν πως η Τουρκία τη μόνη λύση που θέλει, είναι αυτή που διαμορφώθηκε με την εισβολή της. Λύση τουρκική. Όσες παραπλανήσεις και αν επιχειρήσουν, όσα εποχικά ψέματα και αν επικαλεσθούν, όσες αρλούμπες αποφασίσουν στον Πρωϊνό Καφέ του Προεδρικού, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν πείθει. Τον εαυτό τους κοροϊδεύουν πρωτίστως, διότι ο λαός εμπέδωσε πολύ πριν από αυτούς ότι η Τουρκία δεν θέλει λύση, εκτός και αν της προσφερθεί τουρκική λύση. Άλλωστε και αυτή της προσεφέρθη, ως αποτέλεσμα των  διαπραγματεύσεων Αναστασιάδη-Ακιντζί, και των παραχωρήσεων στον Κραν Μοντανά, αλλά την απέρριψε! Θέλει την υπογραφή αυτής της λύσης και μετά να την αποδεχθεί. Και ο Αναστασιάδης, διαβλέποντας σωστά για ελάχιστες φορές, ότι και λύση να υπέγραφε, ο λαός θα την απέρριπτε και θα φορτωνόταν δεύτερο στίγμα μετά την αποδοχή του σχεδίου Ανάν, έκανε πίσω.

Η Τουρκία δεν θέλει λύση, επειδή τη λύση την έχει στα χέρια της. Είναι η κατοχή, είναι ο εποικισμός, είναι η διζωνική ομοσπονδία, είναι το προτεκτοράτο που απέκτησε και μέσω του οποίου μπορεί να ελέγχει ολόκληρη την Κύπρο, είναι η τουρκοποίηση του βορρά. Η λύση για την Τουρκία είναι όλα όσα έχει εξασφαλίσει με την εισβολή και κατοχή και όσα της προσέφεραν στο πιάτο, όλοι οι κατά καιρούς ηγέτες μας. Ούτε κόστος έχει, ούτε κανένας την πιέζει ή την καταδικάζει. Το τελευταίο πράγμα που την απασχολεί,  είναι το Κυπριακό. 

Όλα τα άλλα αποτελούν συλλογική αυταπάτη των ηγετών μας. Εφευρήματα για να εμπαίζουν τον λαό και να εμπεδώνουν ψευδαισθήσεις, και για να χρησιμοποιούν το εθνικό θέμα ως προεκλογικό πυροτέχνημα. 

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/kostakis-antoniou/2245/anakalypse-tin-taxinopita-i-kyvernisi