Προεδρικές & Δαμόκλειος Σπάθη η παράδοση της Κ.Δ. στην Ε.Κ.Ο.

Print Friendly, PDF & Email

03.12.2017 08:00 

του Λάζαρου Μαύρου

Ε Π Ι Κ Ρ Ε Μ Ε Τ Α Ι  ως Δαμόκλειος Σπάθη για την Κυριακή Δημοκρατία και τον Ελληνισμό, η πολιτική της συνέχισης «απ’ εκεί που έμειναν» στο Grans-Montana. Και μάλιστα, με πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας, το λεγόμενο «Κεκτημένο Γκουτέρες».

Το οποίο περιλαμβάνει μέχρι και τη γενόμενη προς τους Τούρκους ελληνοκυπριακή προσφορά για τουρκική εκ περιτροπής προεδρία. Ο θανάσιμος κίνδυνος για την τελειωτική παράδοση της κρατικής υπόστασης της Κύπρου, στην ισότιμη τουρκική συγκυριαρχία. Με τ’ όνομα και περιεχόμενο «λύσης», τη συνομολογηθείσα 11.2.2014 στην Κοινή Διακήρυξη Έρογλου – Αναστασιάδη, «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» Ε.Κ.Ο.

ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ Σπάθη, δηλαδή, να επιτευχθεί ο μακροχρόνιος, επίμονα αταλάντευτος και υπομονετικά μεθοδευμένος στόχος της Τουρκίας:

– Να καταστήσει όντως Εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία.

– Να την αντικαταστήσει με τη συγκυριαρχούμενη από τους Τούρκους «συνεταιρική» ΕΚΟ του «ισότιμου διαμοιρασμού εξουσίας».

– Ούτως ώστε, μέσω των Τουρκοκυπρίων, νομίμως «ισότιμων συνεταίρων», να επεκτείνει με ελληνική υπογραφή τον έλεγχό της εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου.

Ω Σ  ΠΡΟΣ αυτόν το στόχο η Τουρκία αισθάνεται ότι έχει πετύχει ήδη πάρα πολλά στη διάρκεια των επωφελών διαχρονικώς για την ίδια διαδικασιών των «διακοινοτικών» συνομιλιών των τελευταίων 43 ετών. Και, μετρώντας, με τις δικές της μεζούρες «Στρατηγικού Βάθους», τα γράδα αντιστάσεων ή εθελοδουλίας των ελληνοκυπριακών και ελλαδικών ηγεσιών, έχει τη βεβαιότητα ότι θα εισπράξει, στο επικείμενο τέλος, την ικανοποίηση του συνόλου των απαιτήσεών της:

– Όχι μόνο την ισοτίμως συγκυριαρχούμενη από τους δικούς της Τουρκοκυπρίους κρατική υπόσταση της Ε.Κ.Ο.

– Αλλά και τη νομιμοποίηση, με τον ένα ή άλλο τρόπο, επεμβατικών και «εγγυητικών» δικαιωμάτων της ιδίας αυτοπροσώπως επί της Ε.Κ.Ο.

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ στόχος ιδιαίτερα επαυξημένης προτεραιότητας τα τελευταία χρόνια. Λόγω ανάδειξης και της σημασίας της κυπριακής θαλάσσιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων ενέργειας. Τα οποία, επιπροσθέτως της γεω-στρατηγικής σημασίας της μεγαλονήσου, ως «βατήρα θαλάσσιας επιθετικής πολιτικής» (κατά την ορολογία και του Αχμέτ Νταβούτογλου), καθιστούν την Κύπρο και γεω-οικονομικά πολύτιμο θήραμα:

– Με την ισοτίμως συγκυριαρχούμενη, από τους δικούς της Τουρκοκυπρίους, συνεταιρική Ε.Κ.Ο., η Τουρκία θα καταστεί επί τόπου ο ισχυρότερος και αποφασιστικότερος ηγεμών καθορισμού και των ήδη αρξάμενων Τριμερών Συνεργασιών Κύπρου – Ελλάδος – Αιγύπτου, Κύπρου – Ελλάδος – Ισραήλ κ.ο.κ.. Όπως επίσης και επικυρίαρχος πλέον της κάθε είδους συμμετοχής της Κύπρου ως κράτους μέλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα όργανά της.

Α Υ Τ Η  ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ είναι η επικινδυνότητα του είδους και του περιεχομένου της «λύσης» που κυοφορείται «απ’ εκεί που έμειναν» 7η Ιουλίου 2017 στο Grans-Montana. Και για την οποία θα συνεχίσουν, «απ’ εκεί που έμειναν», καθώς διαβεβαιώνουν επιτοπίως και διεθνώς, αμέσως μετά τις εκλογές:

– «Λύση» αντικατάστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» Ε.Κ.Ο.

– Η οποία θα αποτελείται από δύο συνιστώντα κράτη (πολιτείες, “two constituent states” αγγλιστί, “iki kurucu devletten” τουρκιστί) με ισότιμο καθεστώς, όπως επακριβώς συνομολογήθηκε επί λέξει στην Κοινή Διακήρυξη της 11ης Φεβρ. 2014 Αναστασιάδη – Έρογλου. Ως γνήσια συνέχεια και του Κοινού Ανακοινωθέντος της 23ης Μαΐου 2008 Χριστόφια – Ταλάτ.

– ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ της Ε.Κ.Ο., «η μια και μόνη διεθνής νομική προσωπικότητα και η μια και μόνη κυριαρχία, θα προέρχεται ΕΞΙΣΟΥ από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους». Δηλαδή μία κυριαρχία και μια διεθνής προσωπικότητα, με δύο ισότιμους συγκυρίαρχους και εξίσου συνιδιοκτήτες: Τους μεν συγκροτημένους στην «ελληνοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία» και τους δε στο “ Kibrisli Turk Kurucu Devleti’nin”…

– ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ και τόσο βαθμό ισοτιμίας και συγκυριαρχίας ώστε, από 5ης Ιουλίου 2017 στο Grans-Montana ικανοποιήθηκε κι η απαίτηση των Τούρκων και για Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία στην Ε.Κ.Ο.. Περιλαμβανόμενη έκτοτε στο «Κεκτημένο Γκουτέρες».

Α Υ Τ Η Ν , λοιπόν, την πρώτιστη και σημαντικότερη και μόνη αλήθεια για το είδος της «λύσης» τους, την αποκρύβουν. Δεν την λένε. Δεν την ομολογούν. Και δεν την εξηγούν, έντιμα, καθαρά και ξάστερα, στο εκλογικό σώμα που το προσκαλούν, με πάσης φύσεως δημαγωγίες εξαπάτησης και δόλιες υποσχέσεις, να τους ψηφίσει στις επικείμενες προεδρικές εκλογές

  • ΤΟΣΟ ξάστερα, όσο οι ίδιοι την αποδέχθηκαν στις συνομιλίες τους με τους Τούρκους και την κατέγραψε στο «πλαίσιό» του ο Γ.Γρ. των ΗΕ κ. Αντόνιο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Γκουτέρες. Και με βάση την οποία, ως «κεκτημένο Γκουτέρες», «απ’ εκεί που έμειναν» στο Grans-Montana, θα συνεχίσουν μετά τις προεδρικές εκλογές.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/2319/proedrikes-damokleios-spathi-i-paradosi-tis-kd-stin-eko