Ερντογάν εν Αθήναις (1 – 3)

Print Friendly, PDF & Email

07.12.2017 10:54 

του Λάζαρου Μαύρου

Π Ρ Ο Τ Ι Μ Ο Τ Ε Ρ Ο  θα ήταν να κλείνονταν στα σπίτια τους όλοι οι κατοικούντες στην Αθήνα, με κλειστά επιδεικτικά και όλα τα παράθυρα, σήμερα που καταφθάνει στην πρωτεύουσα του ελλα-δικού μας κράτους ο πρόεδρος της Τουρκίας Κατακτητή κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως είχαν κάνει οι Αθηναίοι και την Κυριακή 27η Απριλίου 1941, όταν έμπαιναν στο Κλεινόν Άστυ οι πρώτες μονάδες των ναζιστικών γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής.

Ε Ι Ν Α Ι  ο κ. Ερντογάν, επί 15 χρόνια από 2002 – 2017 πρώτα ο πρωθυπουργός και εν συνεχεία ο πρόεδρος του συνεχιζόμενου επί 43 χρόνια Αττίλα Κατακτητή των βόρειων ελληνικών εδαφών της Κύπρου, της Κερύνειας, της Μόρφου, της Αμμοχώστου, της Καρπασίας, του Πενταδακτύλου…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/2324/erntogan-en-athinais-1

Ερντογάν εν Αθήναις (2)

07.12.2017 14:17 

του Λάζαρου Μαύρου

Α Κ Α Μ Π Τ Ο Σ στη νέο-οθωμανική ισλαμική στρατηγική του ως «παλαιστής βαρέων βαρών» έναντι «παλαιστών μεσαίων βαρών», όπως όρισε τη σχέση Τουρκίας – Ελλάδος στο «Στρατηγικό Βάθος» του, ο από παλαιότερα στρατηγικός του μέντορας Αχμέτ Νταβούτολγου (σελ. 236 του βιβλίου του), ο νεο-οθωμανός, νεο-σουλτάνος, ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ικανότατος σ’ επιβολή εξουσίας επί 15 χρόνια ηγέτης της Τουρκίας και του συνεχιζόμενου επί 43 χρόνια Αττίλα Κατακτητή των βόρειων ελληνικών εδαφών της Κύπρου, «δεν άφησε φύλλο να πέσει κάτω» στα όσα αποτόλμησε να του πει ο Πρόεδρος του ελλα-δικού μας κράτους Προκόπης Παυλόπουλος, στην υποδοχή του στο Προεδρικό Μέγαρο της οδού Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα.

Είχε πανέτοιμα τα αντεπιχειρήματά του, ενισχυόμενα και με ραβασάκι των συνοδών του

– και για την «επικαιροποίηση» της Συνθήκης της Λωζάννης,

– και για τους Μουφτήδες των «ομογενών» του στη Δυτική Θράκη 

– και για την απόφαση του ΕΔΑΔ για τη… «λέξη τουρκική» περί της εκεί μουσουλμανικής μειονότητας 

– και για την εκλογή Οικουμενικού Πατριάρχη από την 17μελή (είπε ενθυμούμενος και τον αριθμό) Ιερά Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη

– και για το «δυσμενές» κατά κεφαλήν εισόδημα 2.200 δολαρίων των ομογενών του στη Δ. Θράκη 

– και για το Μπούργκενστοκ με τον Κόφι Ανάν στο Κυπριακό, όπου κατηγόρησε την ΕΕ ότι «δεν τήρησε καμιά από τις υποσχέσεις της η ΕΕ»

– και για τους προηγούμενους Έλληνες πρωθυπουργούς συνομιλητές του, Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου (ξέχασε εντελώς τον Σαμαρά)

  • και εξήγγειλε ως δική του ΥΨΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τους «ομογενείς» του στη Δυτική Θράκη. 

Ερντογάν στην Αθήνα (3)

07.12.2017 17:20 

του Λάζαρου Μαύρου

Π Ρ Ω Τ Η  φορά στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ έλεγαν σήμερα, (έως τώρα 16:48), ότι βρέθηκαν σε επίσημη επίσκεψη ξένου προέδρου στην Ελλάδα, με δηλώσεις μπροστά στους φακούς των τηλεοράσεων των αντιπαραθέσεων φιλοξενούμενου με φιλοξενούντες:

(α) Η αντιπαράθεση Προκόπη Παυλόπουλου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο και:

(β) Η αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο στην κοινή συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το σύνολο των αντιπαραθέσεων και οι λεπτομέρειες του κάθε ξεχωριστού θέματος, με τα εκατέρωθεν επιχειρήματα ή «επιχειρήματα» θα απασχολήσουν βεβαίως τις αναλύσεις των επόμενων ημερών.

Η ΚΥΡΙΑ τουρκική επιδίωξη της ημέρας και ο πρωταρχικός στόχος του Ερντογάν στην Αθήνα ήταν ένας:

Η Δυτική Θράκη: Ο αρχιμουφτής, οι ιμάμηδες, το μερίδιο του ΑΕΠ της μουσουλμανικής μειονότητας, η επίκληση απόφασης του ΕΔΑΔ για την «τουρκική» ταυτότητα, οι καυχησιές για το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και ούτω καθ’ εξής.

Π Ρ Ο Φ Α Ν Ω Σ  η Αθήνα αντιλήφθηκε αμέσως την… ύψιστη προτεραιότητα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα, προτού αυτός πάει αύριο στη Δυτική Θράκη και στην Κομοτηνή.

Και γι’ αυτό έσπευσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή του συνέντευξη με τον Ερντογάν (16:26) να του απαντήσει ότι τα προβλήματα των Μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών, δεν είναι ζητήματα διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο χωρών, αλλά αποκλειστική αρμοδιότητα του ελλαδικού κράτους. Πράγμα που ανάγκασε τον Ερντογάν να οπισθοχωρήσει και να δηλώσει ότι «είναι σαφώς εσωτερικό θέμα της Ελλάδας» για το οποίο «αν μας δίνετε την άδεια, θέλουμε να σας πούμε και τη δική μας γνώμη»…

ΑΥΤΗ η λεπτομέρεια έχει τη σημασία της για όσα θα πράξει και θα πει αύριο στην Κομοτηνή ο Ερντογάν.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/2326/erntogan-stin-athina-3