Ακούστε, κ. Πρόεδρε…

Print Friendly, PDF & Email

11.03.2018 09:00 

Θέση Σημερινής

Εγκαίρως σάς υποβάλλαμε ότι, όπως έχετε διαχειριστεί το Κυπριακό τα τελευταία 5 χρόνια,  δεν επιτύχατε μόνο σκληρά αδιέξοδα.  Επιτύχατε κάτι εφιαλτικότερο. Επιτύχατε ανεπιτυχία λύσεως του Κυπριακού, την οποία υποσχεθήκατε με πρωτοφανή αυτοπεποίθηση στον Λαό. Επιτύχατε την έξαψη των τουρκικών προκλήσεων με τις αλλοπρόσαλλες υποχωρήσεις σας. Επιτύχατε την ουσιαστική αθώωση των Τούρκων Εισβολέων την ώρα που έμπρακτα εκμηδενίζουν ουσιαστικά την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυριαρχίας της.

Ακούστε, κ. Πρόεδρε,

Ούτε τα Ηνωμένα Έθνη, ούτε η Ευρώπη, ούτε η Ρωσία, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν ή ποδηγετούν ή συγκρατούν ή πείθουν την Τουρκία. Στις κρίσιμες ώρες της κυπριακής καταστροφής, όλοι οι πιο πάνω ήταν παθητικοί θεατές. Ουδέποτε ανέφεραν καν τη λέξη «Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο» ή το «Στρατιωτική Κατοχή της Κύπρου». Τουναντίον μάς συμβούλευαν να συζητούμε εξισωμένοι με τον Κατακτητή μας μέσω των Τουρκοκυπρίων «υπηκόων» της Άγκυρας. Στα 44 χρόνια Συνομιλιών και υποχωρήσεών μας, πάντοτε δίναμε και πάντοτε επικρινόμασταν ότι δεν δίνουμε περισσότερα για να ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ την Κυπριακή Δημοκρατία, που ήταν και είναι ο αναλλοίωτος τουρκικός στρατηγικός στόχος.

Απ’ εδώ και μπρος δεν βαδίζουμε απλώς στην κόλαση των αδιεξόδων των τουρκικών σχεδίων διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν βυθιζόμαστε στο τέλμα της αδυναμίας αποτελεσματικής αποτροπής τους, λόγω ανυπαρξίας ΔΥΝΑΜΗΣ αντίδρασης. Απ’ εδώ και μπρος ό,τι κάμετε, κ. Πρόεδρε, θα είναι λάθος. Αν αποφασίσετε με νέες υποχωρήσεις να επιτύχετε έναρξη νέων Συνομιλιών, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς και ποιες νέες αξιώσεις των Τούρκων θα αποδεχθείτε. Αν δεν αρχίσουν Συνομιλίες, οι Τούρκοι θα προχωρούν να δημιουργούν προς όφελός τους νέα τετελεσμένα. Συνεπώς, νέες Συνομιλίες σημαίνουν νέες υποχωρήσεις (τι απέμεινε;). Όχι νέες Συνομιλίες, σημαίνουν τουρκικές, πολλαπλές και βίαιες εφαρμογές των τουρκικών σχεδίων.

Κύριε Πρόεδρε,

Σας υποβάλλουμε το ψηλαφητό, ήδη, σε όλους γεγονός ότι οι ώρες που έρχονται για την Κύπρο είναι πολύ δύσκολες. Οι μέθοδοι και οι εξαπατήσεις των τελευταίων δεκαετιών έχουν εκφυλισθεί, αφού έφεραν τα δεινά των τετελεσμένων και των αδιεξόδων. Θέλετε πολλή επιτελική προσπάθεια και νέες εντελώς προσεγγίσεις των προβλημάτων επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού. Και δεν φαίνεστε ότι αυτό πράττετε. Αναμασάτε τη χρεοκοπημένη μικροπολιτική ρητορική σας και περπατάτε στο τέλμα των αδιεξόδων που έφεραν… οι πολιτικοί χειρισμοί σας στο Κυπριακό. Δεν υπάρχουν πλέον υποσχέσεις για καλύτερες μέρες. Υπάρχουν και έρχονται μέρες με νέα δεινά.

Ακούστε, κ. Πρόεδρε,

Δεν έχετε στη διάθεσή σας χρόνο και χώρο για επανάληψη λαθών. Δεν έχετε περιθώρια νέων πρόχειρων και άστοχων χειρισμών. Δεν μπορείτε πλέον να εκτιμάτε ότι οι Τούρκοι θα υποχωρήσουν στα δίκαιά μας… Ούτε βοήθεια, ούτε θεωρητικές και απατηλές «Συμμαχίες», ούτε καν φραστικές δροσοσταλίδες θα υπάρξουν στην πυρά της νέας κολάσεως που μας ετοιμάζει ο αδίστακτος Σουλτάνος. Ο Ερντογάν ερεθίζεται επειδή βλέπει ΚΕΝΟ απέναντί του. Και στο Αιγαίο και στην Κύπρο δεν συναντά αντίσταση. Αυτό το κενό εξάπτει την επιθετική  του ορμή. Ο Σουλτάνος δοκιμάζει τη δύναμη απέναντι στο κενό που συναντά. Συναντά μόνο αδυναμία. Και κωμικοτραγική «ψυχραιμία» κατευνασμού του τούρκικου θηρίου. Όχι μόνο δεν υποχωρεί η Άγκυρα σε συμβιβασμούς, αλλά ανοίγει νέα μέτωπα. Επιστρατεύει νέες απειλές και σχεδιάζει νέες επιθέσεις.

Ακούστε, κ. Πρόεδρε,

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια συνέχισης μικροπολιτικής συμπεριφοράς. Πρέπει να γίνετε άλλος ηγέτης, με άλλα σχέδια και άλλους στόχους. Ο Τούρκος έφυγε από την τακτική της απειλής. Βρίσκεται στη φάση της επίθεσης. Και στην Κύπρο και στο Αιγαίο και στη Θράκη. Η επόμενη φάση, είτε είναι «τυχαίο» θερμό επεισόδιο είτε άλλως πως, θα σημαίνει νέα στρατιωτική ειρηνική(!) επέμβαση της Τουρκίας. Σε τρία Μέτωπα. Από τη Θράκη μέχρι την Κύπρο. Πρέπει να βρεθούν όπλα προστασίας του Κυπριακού Ελληνισμού. Σήμερα υπάρχουν μόνο φτηνές και εξεζητημένες ρητορικές. Υπάρχουν μόνο αμηχανίες, αδεξιότητες, φοβίες και αυτοεξευτελισμός. Οι Τούρκοι με αυτά εξάπτονται για περαιτέρω επιθετικές ενέργειες. Δεν ηρεμούν, δεν συνέρχονται. Γίνονται πιο επιθετικοί και πιο αδίστακτοι.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/news/politics/494120/thesi-simerinis-akouste-k-proedre