Το καλοκαίρι ξεκινάει ο ‘Πορθητής’ γεώτρηση στη Μεσόγειο”

Print Friendly, PDF & Email

31.05.2018 16:50 

SigmaLive

Στην ανακοίνωση ότι αυτό το καλοκαίρι ξεκινούν τουρκικές γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, προέβη σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϋράκ, κατά την ‘τελετή ξεπροβοδίσματος του γεωτρύπανου στην Μεσόγειο’, όπως ονομάστηκε, στη Νικομήδεια της Τουρκίας (η ναυπηγο-επισκευαστική ζώνη της Τουρκίας).

Ο Αλμπαϋράκ ανέφερε ότι έδωσαν στο γεωτρύπανο το όνομα ‘Πορθητής’, προκειμένου να αναβιώσουν την ισχυρή κληρονομιά τους. Ο Τούρκος υπουργός ευχήθηκε μια μέρα να αναζητήσουν πετρέλαιο και στο Αιγαίο και τη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι ξεπροβοδίζουν τον ’Πορθητή’, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση βάθους 2.600 μέτρων στα ανοιχτά της Αττάλειας.

«Βαδίζουμε προς το μέλλον με περισσότερη ασφάλεια, με βήματα επαναστατικά στην ενέργεια. Θέλω να δώσω άλλη μια είδηση στο λαό μας. Θα προσθέσουμε και δεύτερο πλοίο μας δίπλα στον ‘Πορθητή’ και θα ερευνήσουμε σπιθαμή προς σπιθαμή τη Μαύρη Θάλασσα. Και το δεύτερό μας πλοίο θα προστεθεί στο νηολόγιο της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου (ΤΡΑΟ)  φέτος», ανέφερε.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/news/international/511589/quotto-kalokairi-ksekinaei-o-porthitis-geotrisi-sti-mesogeioquot