Το ανακοινωθέν των Ηνωμένων Εθνών για το Μοντ Πελεράν

Print Friendly, PDF & Email

SigmaLive

12.11.2016 01:33

Λόγο για σημαντική πρόοδο κάνει το ανακοινωθέν των Ηνωμένων Εθνών μετά το πέρας των εντατικοποιημένων διαπραγματεύσεων στο Μοντ Πελεράν, οι οποίες διήρκεσαν από τις 7 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου. 

Στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε με την υπογραφή του Εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στη Γενεύη στις 20 Νοεμβρίου, μετά από αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. 

Διαβάστε ολόκληρο το ανακοινωθέν:

Δήλωση του Εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο

11 Νοεμβρίου 2016

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Μουσταφά Ακκιντζί και ο Ελληνοκύπριος ηγέτης κ. Νίκος Αναστασιάδης έχουν διεξάγει διαρκείς διαπραγματεύσεις εδώ στο Μοντ Πελεράν από τις 7 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ημερών  το κεφάλαιο του εδαφικού και όλα τα άλλα θέματα συζητήθηκαν αλληλένδετα. Εχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος.

Κατόπιν αιτήματος του Ελληνοκύπριου ηγέτη κ. Αναστασιάδη έχει αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες να υπάρξει διακοπή και επανέναρξη στη Γενεύη, την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις από το Μοντ Πελεράν.

Οι δύο ηγέτες, για άλλη μια φορά, επιθυμούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στην Κυβέρνηση της Ελβετίας για τη γενναιοδωρία και φιλοξενία της και για την πολύτιμη υποστήριξη που παρείχε σε αυτούς και τις ομάδες τους καθ’ όλη την εβδομάδα αυτή.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/news/kypriako/379066/to-anakoinothen-ton-inomenon-ethnon-gia-to-mont-peleran#.dpuf

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.