Δεν μπορεί το UNDP να ευθυγραμμίζεται με τουρκικές μεθοδεύσεις

Print Friendly, PDF & Email

3/9/2018

  Η Θέση του “Φ”  

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ δύναμη έχει εξαρχής, στα πλαίσια εδραίωσής της και τουρκοποίησης των κατεχομένων εδαφών μας, προχωρήσει στην αλλαγή τοπωνυμίων. Έδωσε σκοπίμως και με βάση τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της τουρκικά ονόματα. Θέλησε να κάνει πράξη ένα ζήτημα για το οποίο ακόμη προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε ελληνικό στοιχείο στο βόρειο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου. 

Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ αυτή της Τουρκίας έχει καταγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν από την Κυπριακή Δημοκρατία σε διεθνείς οργανισμούς. Υπενθυμίζεται συναφώς ότι με βάση τον περί της Διαδικασίας Τυποποίησης των Γεωγραφικών Ονομάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας Νόμο του 2013, θεωρείται ποινικό αδίκημα η αλλοίωση γεωγραφικών ονομάτων και τοπωνυμίων και η παράνομη έκδοση, εισαγωγή, κυκλοφορία, προσφορά, διανομή και το εμπόριο χαρτών, βιβλίων ή άλλων εγγράφων συμβατικά ή ψηφιακά αποτυπωμένων, στα οποία περιέχονται γεωγραφικά ονόματα και τοπωνύμια περιοχών της Δημοκρατίας, αποτυπωμένα διαφορετικά από αυτά που ορίζονται σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στον Νόμο.

ΔΕΝ είναι, όμως, μόνο η Τουρκία που παρανομεί. Δυστυχώς την τουρκική παρανομία ενισχύουν και Οργανισμοί που θα έπρεπε να προστατεύουν το δίκαιο. Να πολεμούν με τα δικά τους εργαλεία την παρανομία και τις μεθοδεύσεις. Να υπερασπίζονται τη διεθνή νομιμότητα, που απορρέει από διεθνείς συμβάσεις. Δυστυχώς, υπηρεσίες του ΟΗΕ χρησιμοποιούν σε επίσημα έγγραφά τους τα παράνομα τουρκικά τοπωνύμια. Όπως προκύπτει από επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών προς τη Βουλή, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται η χρήση των παράνομων τουρκικών τοπωνυμίων από το UNDP (United Nations Development Program) που είναι το παγκόσμιο δίκτυο ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, με τον Διοικητή του UNDP να συγκαταλέγεται στους υψηλόβαθμους του ΟΗΕ. Το θέμα εγέρθηκε ενώπιον της Βουλής από τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργο Περδίκη, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση από το υπ. Εξωτερικών με αφορμή τη συντήρηση ενός ανεμόμυλου στο κατεχόμενο χωριό Λιμνιά της Αμμοχώστου, στο οποίο χρησιμοποιείται το παράνομο τουρκικό τοπωνύμιο «Mormenekse». 

ΤΟ ΥΠΕΞ διά του Γενικού Διευθυντή, πρέσβη Μηνά Χατζημιχαήλ, σημείωσε πως προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες παραστάσεις για να αλλάξει ο Διεθνής Οργανισμός τη χρήση παράνομων  τοπωνυμιών. Στο ρεπορτάζ του «Φ» γίνεται αναφορά σε καταγγελία στην οποία προέβη στο πρόσφατο παρελθόν ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Τυποποίησης Γεωγραφικών Ονομάτων ο κοινοτάρχης της κατεχόμενης Μύρτου, Ανδρέας Αθανασίου. Αιτία για την υποβολή της εν λόγω καταγγελίας αποτέλεσε εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων αναστήλωσης στο κατεχόμενο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, η οποία έλαβε χώρα στα προσωρινά γραφεία του Δήμου Κερύνειας. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, στο πλαίσιο της παρουσίασης προβλήθηκαν διαφάνειες από τις εργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη στην κατεχόμενη Μονή Αγίου Παντελεήμονος όπου το όνομα του κατεχόμενου χωριού Μύρτου ήταν αναγραμμένο στα λατινικά, στα αγγλικά και στα τούρκικα, χρησιμοποιώντας το παράνομο τουρκικό τοπωνύμιο Camlibel.

ΣΥΝΕΠΩΣ όλοι πρέπει να σεβόμαστε την ιστορία, τον πολιτισμό και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κι αυτό αφορά όλους. Για να μην πέφτουμε στην παγίδα των τουρκικών μεθοδεύσεων για τουρκοποίηση της κατεχόμενης Κύπρου. 

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/575639/den-borei-to-undp-na-efthygammizetai-me-toyrkikes-methodefseis