Κερδο-ζημιές Μον Πελεράν

Print Friendly, PDF & Email

του Λάζαρου Μαύρου

12 Νοε 2016

Ο Λ Ο Σ ΑΥΤΟΣ ο… οίστρος για το «Εδαφικό» αποκαλύπτει βεβαίως και όλα εκείνα τα δόλια ψεύδη της παραπλανητικής δημαγωγίας περί δήθεν «λύσης ευρωπαϊκού περιεχομένου». Τα εκ προμελέτης και εκ προθέσεως δόλια ψεύδη περί δήθεν «λύσης εφαρμογής των… βασικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Τα οποία, οι ημέτεροι υποταγμένοι υποτελείς στην τουρκική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και ανεπαρκείς για ο,τιδήποτε άλλο, μαζί με τα κομματικά, αλλά και τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα, κανοναρχούν νυχθημερόν από τα Μέσα Μαζικής ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ (ΜΜΕ) και τους γλοιώδεις υμνωδούς τους…

Α Φ Ο Υ ΘΑ είναι τέτοια, καθ’ άπασαν την… «επικράτειαν», μία «ευρωπαϊκού περιεχομένου», «ελευθεριών & ανθρωπίνων δικαιωμάτων» η… «λύση Αν.Ακ.» (το «Αν» εκ του Αναστασιάδη και το «Ακ» εκ του Ακιντζί), δηλαδή «ευρωπαϊκή» και στην Κερύνεια, όπως στη Λεμεσό και στην Καρπασία, όπως στην Πάφο και στη Μόρφου, όπως στη Λάρνακα και ούτω καθ’ εξής, τότε γιατί… αγκομαχούν για τις ούτω καλούμενες «εδαφικές αναπροσαρμογές» και σέρνονται εκλιπαρούντες να… κερδίσουν την Μόρφου «υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση»; Τι χειρότερο προγράφεται για τους «υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση»… Ευρωπαίους πολίτες Έλληνες Κυπρίους;

Α Φ Ο Υ ΘΑ είναι «κράτος ευρωπαϊκού κεκτημένου» και «βασικών ελευθεριών» και «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», η Διζωνικώς Συνεταιρική «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» τους και τα «Δύο Ισότιμου Καθεστώτος Συνιστώντα Κράτη» (πολιτείες) τους, σε τι θα διαφέρει η Μόρφου από την Κερύνεια, ώστε να θέλουν την «επιστροφή» της πρώτης και την εσαεί παράδοση της δεύτερης στους Τούρκους;

Α Ρ Α, ΛΟΙΠΟΝ, από αυτό και μόνο φαίνεται πεντακάθαρα και αποδεικνύεται εμπράκτως το μέγεθος και του ψεύδους και της συνολικής δολιότητας. Σκόπιμης και εκ προθέσεως διαπραττόμενης δολιότητας. Και επιχείρησης συστηματικής παραπλάνησης των πολιτών:

Ε Π Ε Ι Δ Η ΞΕΡΟΥΝ και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, όλοι ανεξαίρετα οι διαπράττοντες, μαζί και τα κομματικά και τα… «έγκυρα και έγκαιρα» δημοσιογραφικά τους φερέφωνα ότι:

ΤΟ ΕΙΔΟΣ και το περιεχόμενο της «λύσης» τους, η «λύση Αν.Ακ.», όπως ακριβώς και η «λύση Ανάν» του 2002-2004,

ΟΥΤΕ «επανένωση – απελευθέρωση» είναι,

ΟΥΤΕ «ευρωπαϊκού κεκτημένου, βασικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είναι.

ΠΑΡΑ μόνο, «λύση» ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ στους Τούρκους. Την οποία έχουν την ψευδαίσθηση και την πλάνη ότι θα καταφέρουν να την «πουλήσουν» στους Έλληνες Κυπρίους με… λίγη ίσως Μόρφου!

Μ Ε Τ Α ΤΟ πενθήμερο (7-11 Νοεμβρίου 2016) τών, κατ’ απαίτησιν Ακιντζί, «εν εξορία» διαπραγματεύσεων τού (υποτιθέμενου) «Εδαφικού» στο Μον Πελεράν της Ελβετίας, του εκεί… αποκλεισμένου «ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας» κ. Αναστασιάδη και της «ομάδας» του, καθήκον είναι ο λογαριασμός (α) των κερδών που πέτυχε ΚΑΙ αυτή η τουρκική τακτική και (β) των ζημιών που υπέστη, επιπροσθέτως, η συρόμενη και σερνόμενη ελληνοκυπριακή ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ανεπάρκεια:

Π Ο Σ Ε Σ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ζημιές φόρτωσαν στους Έλληνες Κυπρίους, πόσο περαιτέρω υπέσκαψαν τα ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ερείσματα της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι υπό την ηγεσία του κ. Αναστασιάδη κατά πλειοψηφίαν «Αναν-ιστές» συνοδοί του στις διαπραγματεύσεις τις οποίες, με εντολές και οδηγίες Ερντογάν, απαίτησε και πέτυχε «εξορισμένες» κι «αποκλεισμένες» στο Μον Πελεράν ο κ. Ακιντζί.

Δ Η Λ Α Δ Η: Πόσο προχώρησε στις… λεπτομέρειές της και στις… «συγκλίσεις» της, η «λύση» προς την κατεύθυνση τού «είτε το επιθυμούμε είτε όχι, είτε είναι άδικο είτε όχι, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ», που και συγγραφικώς υποστηρίζει προθύμως (από το 2010 με τα βιβλία του) ο εκ των πρωτοσυμβούλων του κ. Αναστασιάδη κ. Πόλυς Πολυβίου;

Β Ρ Ι Σ Κ Ε Τ Α Ι ξανά ο Ελληνισμός μπροστά σ’ εκείνο που όφειλε, εγκαίρως και εγκύρως να δει και ν’ αποκρούσει τελεσίδικα από το 1977, αλλά τα Ηττημένα Μυαλά που ανέκαθεν -με την ψήφο του- τον κυβερνούσαν και ανέκαθεν τον παραπλανούσαν, δεν του επέτρεψαν να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες: Βρίσκεται μπροστά στα εκτρωματικά και απελπιστικά αποτελέσματα, προϊόντα και απότοκα της διαχρονικής υποταγής των ηγετών του και των μεγαλύτερων κομμάτων του, στην τουρκική απαίτηση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Όπως ξαναβρέθηκε από 11η Νοεμβρίου 2002 έως 24η Απριλίου 2004 μπροστά στο προηγούμενο «επίτευγμά» τους: Τη «λύση Ανάν». Έτσι και τώρα και χειρότερα, μπροστά στη «λύση Αν.Ακ»: Την παράδοση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην ΙΣΟΤΙΜΗ Τουρκική Συγκυριαρχία της «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας», τις λεπτομέρειες της οποίας –ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΣ– διαπραγματεύεται, με τους όρους και τους τρόπους και σε χώρους που κάθε φορά η Άγκυρα εντέλλεται και ο κ. Ακιντζί απαιτεί και επιτυγχάνει.

Κ Α Ι ΕΙΝΑΙ πλέον ηλίου φαεινότερον πως το μεγαλύτερο λάθος των Ελλήνων Κυπρίων είναι το εξής πασιφανές: Ενώ ορθώς ορθότατα απέρριψαν με 76% τη «λύση Ανάν» κι αποτράπηκε το 2004 η μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, οι ίδιοι εξέλεξαν ως ηγέτες τους και Προέδρους της Δημοκρατίας, τους πιο αμετανόητους ΑΝΑΝ-ιστές.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/379043/kerdozimies-mon-peleran#sthash.X24iCbO7.dpuf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.