Ο Μπαχτσελί διερωτάται εάν έχει ‘θυσιαστεί’ η Μόρφου και η Καρπασία και δηλώνει ότι η Κύπρος είναι Tουρκική

Print Friendly, PDF & Email

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 

15/11/2016 13:46  

Είναι λάθος η Τουρκία να εγκαταλείψει την ‘πατρίδα μόνο’ και μόνο για να υπάρξει λύση στο Κυπριακό, δήλωσε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί και διερωτάται εάν έχει θυσιαστεί η Μόρφου και η Καρπασία.

Σε ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση το Κυπριακό ωστόσο είναι λάθος να εγκαταλειφθεί η ‘πατρίδα’ με υποχωρήσεις μόνο και μόνο για να υπάρξει λύση. 

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι το επώδυνο σημείο των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό είναι το εδαφικό. “Το έδαφος είναι η πατρίδα, είναι η τιμή. Δεν είναι καθαρό τι δρόμος θα ακολουθηθεί στην Κύπρο στο θέμα της Μόρφου. Η κατάσταση των στρατιωτών στο νησί δεν είναι καθαρή. Είναι λάθος και σκάνδαλο να εγκαταλείψει η Τουρκία την πατρίδα μόνο και μόνο για να υπάρξει λύση. Σε μια λύση που αρθούν τα πλεονεκτήματα της Τ/κ κοινότητας δεν θα υπάρξει ανταπόκριση από τον λαό μας. Όλα επικεντρώνονται γύρω από το εδαφικό. Έχει (έδαφος) η ‘τδβκ’ να το επιστρέψει; Αν έχει που είναι; Έχει θυσιαστεί η Μόρφου και η Καρπασία; Τι θα απογίνει η τουρκική ύπαρξη εκεί; Η ‘τδβκ’ είναι τουρκική πατρίδα κι εκείνοι που λένε να γίνει βιαστικά λύση, εάν προκαλέσουν σύγχυση στους τίτλους ιδιοκτησίας της Κύπρου και τα δώσουν δεν θα μπορέσουν να δώσουν εξηγήσεις στους ήρωες μας”, είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. 

Ο ηγέτης του MHP είπε ότι το κόμμα του από δω και μπρος θα παρακολουθεί στενά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και θα παίρνει τις αναγκαίες σημειώσεις. “Και κάθε φορά θα λέμε η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική”, ανέφερε. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.