Ταυτόχρονη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Λεύκας και Δερύνειας (Βίντεο)

Print Friendly, PDF & Email

του Πέτρου Μελαίση

16 Νοε 2016

Όλα έτοιμα από πλευράς κυβέρνησης για τα οδοφράγματα Λεύκας και Δερύνειας.

Τα αρμόδια υπουργεία ολοκλήρωσαν το σχεδιασμό ενώ διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. 

Η Διευθύντρια των Δημοσίων έργων Χρυστάλλα Μαλλούπα δήλωσε αποκλειστικά στο ΣΙΓΜΑ ότι για το οδόφραγμα της Λεύκας αναμένονται οι προσφορές. 

Ο σχεδιασμός αφορά τον παλαιό δρόμο που ενώνει τον υφιστάμενο δρόμο Λευκωσίας – Καλοπαναγιώτη (περιοχή Ορκόντα) με την κατεχόμενη σήμερα Λεύκα.  

Το Έργο αφορά στην κατασκευή δρόμου δύο λωρίδων κυκλοφορίας με ερείσματα εκατέρωθεν. Στα πλαίσια του έργου θα γίνουν οι αναγκαίες εργασίες για την απορροή των ομβρίων υδάτων, τοίχοι αντιστήριξης και μετακινήσεις ή και επεκτάσεις δικτύων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας. 

Επιπρόσθετα, το Έργο περιλαμβάνει και τις κτιριακές υποδομές για το σημείο ελέγχου. Στα πλάνα που εξασφάλισε το ΣΙΓΜΑ φαίνεται  ότι ο δρόμος αυτός οδηγεί στη Λεύκα και είναι κλειστός από το 1963.  Η  ταυτόχρονη Διάνοιξη των οδοφραγμάτων  Λέυκας και Δερύνειας ήταν πάγιο αίτημα της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Το συνολικό μήκος του δρόμου που προβλέπεται ότι θα βελτιωθεί στη Δερύνεια είναι 2.750 μέτρα, με το πλάτος να υπολογίζεται σε 7 μέτρα για το οδόστρωμα και δύο μέτρα για τις βοηθητικές λωρίδες.  Επίσης θα κατασκευαστούν αυλάκια και στις δύο πλευρές του δρόμου, όπου είναι απαραίτητο, για τη μεταφορά ομβρίων υδάτων ενώ θα κατασκευαστούν οχετοί ορθογωνικής διατομής σε τοποθεσίες που προνοεί το σχέδιο. 

Πηγή:http://www.sigmalive.com/news/local/380275/taftoxroni-dianoiksi-ton-odofragmaton-lefkas-kai-deryneias#.dpuf

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.