Γαλάζια πατρίδα είναι μόνο η Ελλάς

Print Friendly, PDF & Email

7/3/2019

του   Στέλιου Παπαντωνίου   

Το λοιπόν, μια άσκηση του τουρκικού ναυτικού, ονόματι Mavi Vatan, αλλά τα μουμουε θέλουν να την ονομάζουν «γαλάζια πατρίδα», και γιατί δεν κάνει το τούρκικο; Δεν προκαλεί στους Έλληνες το φόβο που θέλουν οι οχτροί να ενσπείρουν και το μεταφράζουν από τα τουρκικά να το καταλάβει ο λαός καλύτερα; Ε πολύγλωσσοι!!!

Mavi Vatan λοιπόν και όχι γαλάζια πατρίδα. Μαβιμαβιμαβιμα η γείτων προσπαθεί να μπει στο μεγάλο παιχνίδι των ενεργειακών πηγών, την παραγκωνίζουν από ‘δώ, κατεβάζουν μούτρα από ‘κεί, ξέρουν καλά περί τίνος φαταούλα πρόκειται, αλλά ο σουλτάνος ονειρεύεται κι εκσπερματώνει απειλές καταιγιστικές κατά παντός νομίμου κράτους ή εταιρείας διεθνών συμφερόντων. Όλα δικά του, κι η οθωμανική αυτοκρατορία ασφυκτιά στον τάφο της.

Λέγοντας γαλάζιο φέρνουμε πάντα στο νου μας την Ελλάδα. Θα μας αλλάξει τώρα και τα χρώματα; Κόκκινη είναι βρε η πατρίδα σου. Στη σχιζοφρένειά σου απάνω απέκτησες και αχρωματοψία; Ίσως να φταίει η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ιορδανία, το Ισραήλ, η Κύπρος, που σου βγάζει τώρα μια πήχη υδρογονάνθρακες ποιότητας, πληθώρας, τρισεκατομμυρίων, οι Αμερικανοί αγάλλονται χαίρει η φύσις όλη, έστω κι αν δεν μας επιτρέπουν μερικοί να ανασάνουμε ελπίδα. Απαγορεύεται, λέει. Το κόμμα αποφάσισε πως θα τουρκέψετε και μη μου ξεθαρρεύετε, που έχετε εμπιστοσύνη στα αμερικανάκια. Οι Τούρκοι της Κύπρου είναι αδελφοί τους κι ανάλαβαν να εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους επί παντός. Χαΐρ ολλά.

Τώρα που άρχισε δειλά-δειλά να εγείρεται κι η Ευρώπη, ευρωπαϊκές θάλασσες, ευρωπαϊκό έδαφος η Κύπρος, η Γαλλία με τις διευκολύνσεις της, το Ισραήλ με τις συνεργασίες του, κι ο σουλτάνος ωρύεται, «ουκ εά αυτόν καθεύδειν» κατεβάζει πλοιάρες, υποβρυχιάρες, το Αιγαίο εκεί που το ξέρουμε, στα γαλανά νερά του, ο Ελύτης το χάρηκε καλύτερα απ’ όλους, γαλάζια θάλασσα με τα κοριτσόπουλά της, ξέρει και τον πλούτο και τη σημασία του, ένα κέντρο πολιτισμού, από αρχαιοτάτων χρόνων, όταν οι βάρβαροι ήταν ακόμα πίθηκοι.

Ο άλλος όμως δεν έχει όρια, «απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του» και απαιτεί και ουρλιάζει και οι κόκκινες σημαίες αναπετούν. Το κόκκινο, μάλιστα! Αυτό είναι το χρώμα σου.

Πάντως γαλάζια πατρίδα είναι μόνο η Ελλάδα και Mavi Vatan είναι αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας που προσπαθεί να εκφοβίσει τους γείτονες και κάθε ενδιαφερόμενο για τον θαλάσσιο πλούτο της περιοχής. Άρα δουλειά μας είναι να αποτρέπουμε τον φόβο, και να καταλάβουμε, όπως είπε κι ο φίλος μου ο Επίκτητος, «Ταράσσει τους ανθρώπους ου τα πράγματα, αλλά τα περί των πραγμάτων δόγματα». Αυτό που φοβίζει τους ανθρώπους είναι η ιδέα που σχηματίζουν για τα πράγματα, όχι τα ίδια τα πράγματα.

Ππππππα!

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/paremvaseis-ston-f/article/667124/glazia-patrida-einai-mono-i-ellas