Αιώνιος Πειρατής είναι η Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email

12 Μάιος 2019, 18:04

Με τον Δρα. Αυγουστίνο Αυγουστή

Συνεχίζει την πειρατική συμπεριφορά η Τουρκία και, δυστυχώς, χωρίς συνέπειες! Και αυτοί που σήμερα τη μαλώνουν, είναι οι ίδιοι που μέχρι χθες την υπέθαλπαν

Κανένας δεν αμφισβήτησε ποτέ τη βάρβαρη συμπεριφορά των Τούρκων από εμφανίσεώς τους στον πλανήτη Γη έως και σήμερα. Όλα τα χρόνια, απ’ όπου περνούσαν οι Ούννοι γείτονές μας, έσπερναν αδιακρίτως φωτιά και θάνατο.

Αιματηρές επιδρομές, γενοκτονίες, σύληση και δήωση πολιτιστικών και θρησκευτικών θησαυρών. Το είπαμε πολλές φορές, ας το επαναλάβουμε ακόμη μια: Η Τουρκία ξέρει μόνο να χαλά, δεν ξέρει να χτίζει! Κανένα έργο πολιτισμού δεν δημιούργησε στο διάβα της ιστορίας της! Χαρέμια και ακολασίες θα βρούμε και εκκλησίες που μετατράπηκαν σε τεμένη, στάβλους και αποχωρητήρια και σχολεία που έκλεισαν για να μετατραπούν σε κρυφά Σχολειά!

Μια μικρή σύγκριση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με το Βυζάντιο είναι αρκετή για να καταδειχτεί το μέγεθος της διαφοράς. Ό,τι παρουσιάζει σήμερα η Τουρκία στους ξένους επισκέπτες της είναι απότοκο ληστείας, δεν είναι δικό της. Η Αγιά Σοφιά, ο Όμηρος, τα μνημεία και η ιστορία τής Ιωνίας και πολλά άλλα μέρη όπου άνθισε ο ελληνικός πολιτισμός για αιώνες! Και πάμε και εμείς οι ηλίθιοι και τα βλέπουμε!

Κι αν όλα αυτά κάποιοι λεγόμενοι ισχυροί της Γης κάνουν πως δεν τα βλέπουν και σιωπούν, είναι γιατί έτσι επιτάσσουν τα δικά τους στυγνά συμφέροντα. Αυτό συνέβαινε πάντα, αυτό συμβαίνει και τώρα και, πολύ φοβάμαι, πως αυτό θα ισχύει εις το διηνεκές!

Στο ίδιο έργο θεατές, λοιπόν, με μια ακόμη πειρατική ενέργεια της Άγκυρας. Το «Μπαρμπαρός» κάνει βόλτες στις θάλασσές μας και τα τουρκικά γεωτρύπανα ετοιμάζονται για παράνομες γεωτρήσεις. Δεν μπορούν να εισέλθουν σε μεγάλο βάθος τα τουρκικά γεωτρύπανα, λένε κάποιοι φωστήρες, και επιχαίρουν. Λες κι αυτό είναι το πρόβλημα!

Δεύτερη εισβολή χαρακτήρισε αυτές τις ενέργειες της Άγκυρας ο Νίκος Αναστασιάδης και απορώ πώς ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε), πίστευε πως με αυτήν την Τουρκία μπορούσε να λειτουργήσει η λύση που προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν. Η Τουρκία, διά πυρός κα σιδήρου, βγήκε για πλιάτσικο και απαιτεί την άνευ όρων παράδοσή μας. Και το κάνει μόνο και μόνο, επειδή, κακά τα ψέματα, γνωρίζει πολύ καλά ότι η μικρή Κύπρος δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει στρατιωτικά (γιατί, αλήθεια, δεν τα βάζει και με το Ισραήλ που την πετσόκοψε τόσες φορές;).

Με τις σφεντόνες δεν μπορείς να κάνεις πόλεμο με τους σιδερόφρακτους, είναι αδύνατον. Ένας ήταν ο Γολιάθ, κι αυτός δεν είμαστε σίγουροι ότι υπήρξε στην πραγματικότητα! Και το ’74, οι Κερκόπορτες έμειναν ξανά ορθάνοικτες για να περάσει ο Αττίλας! Έκτοτε αυτοί αγοράζουν σύγχρονα όπλα κι εμείς κτίζουμε πολυτελείς επαύλεις και ξενοδοχεία. Μακροχρόνιο αγώνα μάς είπε ο Μακάριος, μα η καλοπέραση και τα ακριβά μας γούστα μάς έκαναν να ξεφύγουμε από τον στόχο μας…

Το στράτευμα σε Ελλάδα και Κύπρο, σχεδόν το καταργήσαμε! Η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα είναι θητεία μόλις εννέα μηνών (ούτε Ελβετία να είμαστε), και στην Κύπρο οι μισοί νέοι είναι φυγόστρατοι… Με την Τρόικα να βάζει περιορισμούς στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά της προγράμματα!

Θεωρητική αλληλεγγύη

Κάτω από αυτές τις συνθήκες τι μπορούμε, στ’ αλήθεια, να περιμένουμε; Να λογικευτεί η Τουρκία, αποκλείεται… Να κάνουν πόλεμο οι ξένοι για χατίρι μας, και πάλι αποκλείεται. Να επικαλεσθούμε το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και να απαιτήσουμε την εφαρμογή των αμέτρητων ανεκτέλεστων ψηφισμάτων; Σίγουρα, ναι. Αυτό, άλλωστε, κάνουμε για 45 συναπτά χρόνια, δυστυχώς, όμως, χωρίς αποτέλεσμα, αφού η Τουρκία τα γράφει όλα στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Και, μάλιστα, χωρίς συνέπειες!

Και οι συμμαχίες μας; Ποιες συμμαχίες, αλήθεια; Δέστε τι κάνει ο αλλοπρόσαλλος Ντόναλντ Τραμπ. Την ίδια ώρα που απειλεί θεούς και δαίμονες, αν αγοράσει ο Ερντογάν τους S-400, ανακοινώνει επίσκεψη στην Άγκυρα!

Προς τον παρόν, πολλοί είναι εκείνοι (εντελώς θεωρητικά), που δηλώνουν αλληλέγγυοί μας. Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, Ισραήλ, Η.Π.Α., Αίγυπτος κι άλλοι πολλοί… Αν, όμως, ο μη γένοιτο, αρχίσουν να βαρούν τα κανόνια, να είστε βέβαιοι πως πάλι μόνοι θα είμαστε.

Συμπέρασμα: Ο πειρατής είναι πειρατής! Και κάθε πειρατής αντιμετωπίζεται μόνο με οργανωμένη δράση που να του δημιουργεί κόστος τέτοιας μορφής και μεγέθους που να αποτρέπει το πλιάτσικο! Και εμείς τόσα χρόνια τίποτε απ’ όλα αυτά δεν κάναμε! Και όπως πολύ σωστά έγραψε ο φίλος Γιώργος Αγαπίου: «Η Ιστορία μάς δίδαξε ξανά και ξανά, αλλά εμείς, αδαείς και αφελείς, περιμένουμε τον Ερντογάν να μας στείλει το… περιστέρι της ειρήνης». Κι όχι μόνο τον Ερντογάν, αλλά όλη την Τουρκιά περιμένουμε να λογικευτεί! Δυστυχώς, τα παθήματα δεν μας γίνονται μαθήματα! Αν θα έχουμε πόλεμο, ρωτούν πολλοί. Θυμηθείτε, μόνο, πως μέσα σε μια νύχτα , τότε με τα Ίμια, γκρίζαρε το Αιγαίο η Τουρκία.. Δυστυχώς, με τον Ερντογάν στα κάγκελα, τίποτε δεν αποκλείεται…

ΔΡ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ
a.avgoustis@hotmail.com
Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
από το Μονάγρι Λεμεσού

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/567106/aionios-peiratis-einai-i-tourkia