Ο Υπουργός Ενέργειας συμμετείχε στη 2η Υπουργική Συνάντηση του East Mediterranean Gas Forum, στο Κάιρο

Print Friendly, PDF & Email

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

25-07-2019 18:54

Ο Υπουργός Ενέργειας συμμετείχε στη 2η Υπουργική Συνάντηση του East Mediterranean Gas Forum, στο Κάιρο

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης συμμετείχε σήμερα, στο Κάιρο, στη 2η Υπουργική Συνάντηση του East Med Gas Forum (EMGF), όπου σε παρέμβασή του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πρωτοβουλίες της Κύπρου για ευρύτερη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ενημέρωσε λεπτομερώς τους συνομιλητές του και για τις εξελίξεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιλαμβανομένων των έκνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας.

Νωρίτερα το πρωί, είχε γίνει δεκτός, μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες Υπουργούς, από τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah El-Sisi, στην Αλεξάνδρεια.

Στην Υπουργική Συνάντηση για το EMGF έλαβαν μέρος οι Υπουργοί Ενέργειας της Αιγύπτου, της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης, καθώς και ο Αμερικανός Υπουργός Ενέργειας κ. Rick Perry κι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Οι Υπουργοί συζήτησαν τις γενικές καταστατικές πρόνοιες του Forum και το χρονοδιάγραμμα για την εγκαθίδρυσή του. Ενέκριναν, παράλληλα, τη δημιουργία Συμβουλευτικής Επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους της Βιομηχανίας Φυσικού Αερίου (Gas Industry Advisory Committee) και συμφώνησαν σε κοινή Διακήρυξη.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης ο κ. Λακκοτρύπης είχε, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσει, κατ’ ιδίαν, θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τους ομολόγους του Υπουργούς Ενέργειας των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και του Ισραήλ κ.κ. Rick Perry, Tarek El-Molla και Yuval Steinitz.

Ο κ. Λακκοτρύπης επιστρέφει στην Κύπρο αύριο πρωί.

ΠΗΓΗ:https://www.pio.gov.cy/ανακοινωθέντα-άρθρο.html?id=8932#flat