«Δέκα χιλιάδες αφυπνιστικές μέλισσες εξακολουθεί να μας στέλλει ο Ονήσιλλος να μας κεντρίζουν, να μας αφυπνίζουν»

Print Friendly, PDF & Email
Η κατεχόμενη Αμμόχωστος φωτογραφημένη από την ακριτική Δερύνεια. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

Και μόνο που υποχρεώνομαι να γράφω την εισαγωγή που αποτελεί το προοίμιο του θέματος που ακολουθεί, ντρέπομαι για το κατάντημα της παιδείας μας και την ιστορική αγραμματοσύνη στην οποία αισθάνομαι ότι έχει περιέλθει η σύγχρονη κυπριακή κοινωνία!

Παράλληλα, απολογούμαι και εκφράζω τη συγγνώμη μου στον κάθε Κύπριο πατριώτη, ο οποίος γνωρίζει την ιστορία του και φρονηματίζεται από αυτή!

  • Ο Γόργος και ο Ονήσιλλος ήταν αδέλφια με καταγωγή την Αρχαία Σαλαμίνα της Κύπρου, δηλαδή κάτι σαν τους σημερινούς «Βαρωσιώτες».

Ο Γόργος, μηδίζων και δουλοπρεπής, έμεινε στην ιστορία για την προδοτική του, φιλοπερσική στάση και πολιτική, ενώ ο Ονήσιλλος έζησε και θυσιάστηκε ως πραγματικός Έλληνας, αγωνιζόμενος υπέρ της ελευθερίας αυτής της δύσμοιρης πατρίδας!

Τον Ονήσιλλο τον σκότωσε η προδοσία και η ηττοπαθής / δουλοπρεπής νοοτροπία και συμπεριφορά κάποιων Σαλαμινίων, Αμαθουσίων και Κουριέων, η οποία μας εμπόδιζε και εξακολουθεί να μας εμποδίζει να διεκδικούμε τα απλά και τα αυτονόητα!

Τον Ονήσιλλο, εκτός της πρώτης φοράς που έπεσε νεκρός από την προδοσία των πουλημένων στην κατοχή «μηδιζόντων» της εποχής του, τον σκοτώνουν καθημερινά οι συμφεροντολόγοι και οι αφελείς «μηδίζοντες» της σημερινής… ρεαλιστικής άποψης, οι οποίοι εκλιπαρούν την κατοχή για λίγα μέτρα γης, χωρίς να συνειδητοποιούν τη ματαιότητα των επιθυμιών τους και τη νομοτέλεια του… ξεπουλήματος μιας πατρίδας ολόκληρης!

Η Σαλαμίνα και η διάδοχος πόλη της Αμμοχώστου ήταν και παραμένουν πόλεις ελληνικές! Οι οθωμανικές διεκδικήσεις περί «βακούφικων» και οι λοιποί ιμπεριαλιστικοί παραλογισμοί της τουρκικής αδηφάγου επεκτατικότητας, είναι… απόψεις ιστορικά αβάσιμες και απαράδεκτες και προκύπτουν εξαιτίας της υποχωρητικότητας, της ηττοπαθούς μας πολιτικής και της μηδενικής διεκδικητικότητας των κατά καιρούς πολιτικών μας ηγεσιών – τοπικών τε και κρατικών τοιαύτων!

  • Γνωρίζουν άραγε οι σύγχρονοι Αμμοχωστιανοί ψηφοφόροι τις καταβολές τους, τα δίκια τους και την ιστορία της πόλης μας; Γνωρίζουν πώς μας προέκυψε η ονομασία «Βαρώσια»; Γνωρίζουν και αποδέχονται τις κατοχικές κορώνες περί των «Βακουφίων» και της (δήθεν)… ιδιοκτησιακής σχέσης της πόλης μας με την κατοχή;

Εάν τα γνωρίζουν, συμφωνούν με την προβαλλόμενη τουρκικής εφευρετικότητας αντίληψη και την αποδέχονται; «Δέκα χιλιάδες μέλισσες έστειλε ο Ονήσιλλος κι όλες ψοφήσανε απάνω στο παχύ μας δέρμα χωρίς τίποτα να νιώσουμε»!

Αυτοί που είχαμε μέχρι σήμερα δεν ήταν δήμαρχοι μιας κατεχόμενης πόλης. Ήταν άτομα που συμβιβάζονταν με την παράδοση και προσδοκούσαν ότι ο κατοχικός βραχνάς θα εισακούσει τα… ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και θ’ αποδώσει την πόλη μας στους νόμιμους κατοίκους της.

Μετά και τη διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, με τη δική μας συναίνεση, καθώς και τις προσπάθειες του κατοχικού καθεστώτος για ολοκλήρωση του εποικισμού της μέσω του μεθοδικά εναπομείναντος «ΚΛΕΙΣΤΟΥ» μέρους της πόλης μας, καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι το επόμενο βήμα των Τούρκων είναι να προχωρήσουν και στην οικονομική αφαίμαξη του τουρισμού της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου!

Γιατί άραγε οι ούτω καλούμενοι σύνοικοι φροντίζουν να διανοίγουν μόνο τα οδοφράγματα εκείνα που συμφέρουν αποκλειστικά στην κατοχή;

Το οφθαλμοφανές και το βέβαιο είναι πως η εισβολή του 1974 δεν πραγματοποιήθηκε χάριν των αιτιάσεων τις οποίες προβάλλουν οι εισβολείς, αλλ’ αποτελεί εγχείρημα επανακατάκτησης ολόκληρης της Κύπρου από την Τουρκία και της επιβολής της θέσης της για επικυριαρχία σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο!

Αλλά «τι περιμένεις από ανθρώπους που τους βιάσανε τις γυναίκες μπροστά στα μάτια τους και δεν τράβηξαν τον σουγιά τους; Απαθώς τότε κι απαθώς σήμερα ζητάνε απλώς διαζύγιο».

Όχι εμείς! Όχι όσοι ποθούμε την ελευθερία μας και κρατούμε την ελπίδα της Αμμοχώστου ζωντανή, την καταγωγή μας αδιαμφισβήτητη και αδιαπραγμάτευτη και την αγωνιστικότητά μας αδάμαστη και άκαμπτη!

«Δέκα χιλιάδες αφυπνιστικές μέλισσες εξακολουθεί να μας στέλλει ο Ονήσιλλος να μας κεντρίζουν, να μας αφυπνίζουν, να μας φέρουν το μήνυμα»!

ΠΗΓΗ:https://www.apopseis.com/deka-chiliades-afypnistikes-melisses-exakoloythei-na-mas-stellei-o-onisillos-na-mas-kentrizoyn-na-mas-afypnizoyn/