Ο Αναστασιάδης στο Βερολίνο υπό τριπλόν εκβιασμό: Τούρκων, ΔΗΣΑΚΕΛ, διζωνικών

Print Friendly, PDF & Email

24/11/2019

του Σάββα  Ιακωβίδη

Ο Πρόεδρος επιμένει να μην καταλαβαίνει ότι η Τουρκία, διά της διζωνικής τερατουργίας, επιδιώκει να αρπάξει όλη την Κύπρο και να επιβάλει μία νέα τουρκοκρατία. Για να κατευνάσει το έξαλλο ΑΚΕΛ και τον επιτήδειο Αβέρωφ, ξέχασε τους όρους που έθετε ως προϋποθέσεις και σύρεται στο Βερολίνο για να σφυρηλατήσει νέα καυδιανά δίκρανα για τον κυπριακό Ελληνισμό

Πώς έχει ο καιρός γυρίσματα… Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ας θυμηθεί: Όταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν Πρόεδρος, δεν περνούσε ημέρα χωρίς να τον κατηγορήσει ότι δεν ήθελε λύση, καθυστερούσε να ζητήσει επανέναρξη των συνομιλιών και κωλυσιεργούσε. Ως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο Αναστασιάδης είχε ηγηθεί της εκστρατείας για την επιβολή του τερατουργήματος Ανάν.

Σήμερα, όντας Πρόεδρος και διαπραγματευτής της ελληνικής πλευράς, υφίσταται τον ίδιο σκαιό πόλεμο από τον άλλοτε σύμμαχό του στο «ναι, το ΑΚΕΛ. Μετά το Crans Montana, ο Γ.Γ. του κόμματος και στελέχη του, καθημερινά κατηγορούν τον Ν. Αναστασιάδη ότι δεν θέλει τη διζωνική. Ότι δεν… έπεισε (ποιους;) ότι θέλει λύση και ότι δεν ενστερνίζεται τις συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ και το πλαίσιο Γκουτέρες. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι επικρίσεις Άντρου Κυπριανού και άλλων ΑΚΕΛικών αξιωματούχων εναντίον του Αναστασιάδη έχουν ξεπεράσει τα όρια ενός ασυγκράτητου πολιτικού παροξυσμού.

Πριν από έναν ακριβώς χρόνο (26/11/2018), σε συνέντευξη Τύπου, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε: «Μήπως (ο Πρόεδρος) προσπαθεί να αποφύγει τη διαπραγματευτική διαδικασία; Μήπως θέλει να οδηγήσει αλλού τα πράγματα αναφορικά με τον στόχο της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας; Δεν μας διαφεύγει ότι πολλοί διατείνονται ότι ο κ. Αναστασιάδης τούς εκμυστηρεύτηκε ότι επιδιώκει μιαν άλλη λύση. Λύση που θα έχει συνομοσπονδιακά στοιχεία και στοιχεία δύο κρατών».

Ο Κυβ. Εκπρόσωπος, όπως συχνά και ο Ν. Αναστασιάδης, απαντούν στο ΑΚΕΛ. Αύριο Δευτέρα, 25/11/2019, ο Πρόεδρος συναντάται στο Βερολίνο με τον κατοχικό φίλο του, Ακιντζί, υπό την αιγίδα του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Α. Γκουτέρες. Στόχος της άτυπης Τριμερούς είναι η συνομολόγηση όρων αναφοράς, οι οποίοι θα οδηγήσουν σε «στρατηγική συμφωνία», δηλ. στο πρόπλασμα τελικής συμφωνίας. Οι προοπτικές ισούνται με μηδέν!

Ο Τούρκος Υπ.Εξ., Μ. Τσαβούσογλου, έδωσε ξανά, την περασμένη Δευτέρα, το στίγμα των προθέσεων της Τουρκίας – και του εγκάθετου Ακιντζί. Μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, είπε ξεκάθαρα: «Θέλω να δηλώσω ότι στο θέμα της εθνικής υπόθεσης της Κύπρου δεν θα καθίσουμε ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο για χάρη των διαπραγματεύσεων. Θέτουμε υπ’ όψιν των συνομιλητών μας ότι, αν ξεκινήσει μια νέα διαδικασία, πρέπει προηγουμένως να αρθούν όλες οι ασάφειες σχετικά με την πολιτική ισότητα των δύο πλευρών».

Υπό ποιες συνθήκες, λοιπόν, ο Ν. Αναστασιάδης μεταβαίνει στο Βερολίνο; Ο Πρόεδρος βρίσκεται από το 2017 υπό τη μέγγενη αδίστακτων εκβιασμών, πρώτον, της κατοχικής Τουρκίας. Στις 4/5/2019, η χώρα του Αττίλα εισέβαλε και κατέκτησε το 40% της κυπριακής – και ευρωπαϊκής – ΑΟΖ. Έστειλε γεωτρύπανά της σε θαλασσοτεμάχια της Κύπρου. Προωθήθηκε στα Στροβίλια και στη Δένεια. Καθημερινά απειλεί ότι θα κάνει ό,τι και το 1974.

Ο δεύτερος εκβιασμός διατυπώνεται από τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και αξιωματούχους του. Η μόνιμη επωδός του Άντρου Κυπριανού είναι ότι ο Πρόεδρος «δεν έπεισε» ότι θέλει λύση, ότι συζητά λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδίας και ότι, με την πολιτική του, οδηγεί στη διχοτόμηση. Φαίνεται πως ο Άντρος δεν μελέτησε ούτε τον Νιχάτ Ερίμ, ούτε τον Νταβούτογλου και δεν ακούει τι βροντοφωνάζουν οι Ερντογάν, Τσαβούσογλου, Ακάρ, Ακιντζί.

Ένθερμος συμπαραστάτης του Άντρου και του ΑΚΕΛ είναι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβ. Νεοφύτου. Σε μια παροξυσμική έξαρση επιμένει ότι μία είναι η λύση του Κυπριακού και αυτή είναι η αγγλοτουρκοδιζωνική τερατουργία. Τρίτον, την αηδή, πλέον, διζωνολαγνεία ΔΗΣΑΚΕΛ ενισχύει η άρτι σχηματισθείσα ετερόκλιτη ομάδα σεσημασμένων ναινέκων – Μαρκίδης, Χρίστου, Καζαμίας, κ.λπ., – οι οποίοι ανέλαβαν να μας πείσουν (!!) περί της ωραιότητας του διζωνικού εκτρώματος.

ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και αμετανόητοι διζωνιστές θεωρούν ότι ο Αναστασιάδης ξέφυγε από τη διζωνική και το πλαίσιο Γκουτέρες. Πόσο δεν τον ξέρουν… Ο Κυβ. Εκπρόσωπος, κατ’ εντολήν, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και ο Πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι αύριο στο Βερολίνο θα είναι «απολύτως θετικός και δημιουργικός». Όμως ξεκαθαρίζει «πως δεν θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε καμία παραβίαση αρχών που θα οδηγούσε σε μία μη λειτουργική και, άρα, μη βιώσιμη λύση». Εννοεί και αυτός την αγγλοτουρκοδιζωνική ανωμαλία.

Γιατί, λοιπόν, ο Αναστασιάδης μεταβαίνει αύριο στο Βερολίνο, αφού, όπως φέρεται να εκμυστηρεύθηκε στον κατοχικό Ταλάτ, εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας δεν αναμένει τίποτε; Πρώτον, να πείσει για εκατομμυριοστή φορά ότι η ελληνική πλευρά θέλει λύση. Δεύτερον, νομίζει αφελώς ότι θα… εκθέσει μια Τουρκία που δεν ίδρωσε το αυτί της από την παγκόσμια κατακραυγή για την εισβολή και τις βαρβαρότητες που διέπραξε στη Συρία.

Τρίτον, επιμένει να μην καταλαβαίνει ότι η Τουρκία, διά της διζωνικής τερατουργίας, επιδιώκει να αρπάξει όλη την Κύπρο και να επιβάλει μία νέα τουρκοκρατία. Τέταρτον, για να κατευνάσει το έξαλλο ΑΚΕΛ και τον επιτήδειο Αβέρωφ, ξέχασε τους όρους που έθετε ως προϋποθέσεις και σύρεται στο Βερολίνο για να σφυρηλατήσει νέα καυδιανά δίκρανα για τον κυπριακό Ελληνισμό.

ΠΗΓΗ:https://simerini.sigmalive.com/article/2019/11/24/o-anastasiades-sto-berolino-upo-triplon-ekbiasmo-tourkon-desakel-dizonikon/