Τα Μεχμετζίκ εξαφανίστηκαν, ο Αναστασιάδης εμποδίζει την ειρήνη, σταματήστε τον!

Print Friendly, PDF & Email

8/3/2020

του   Άριστου Μιχαηλίδη  

Τι ευφάνταστα συνθήματα! «Κάτω τα χέρια νεοναζί, Κύπρος, ενωμένη, ομοσπονδιακή», «Στον δρόμο, στον δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο», «Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί». Τα ψιθύριζαν χτες στη Λήδρας οι Γιουνάιτεντ νάου. Ξεπέρασαν και το παλιό του ΑΚΕΛ, «Οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είναι εχθροί μας, οι Τούρκοι της Κύπρου είναι αδελφοί μας». Το «κάτω τα χέρια νεοναζί» απευθυνόταν μάλλον στον νεοναζί Αναστασιάδη που έκλεισε τα τέσσερα οδοφράγματα και προκάλεσε τον διαχωρισμό του λαού. Και το άλλο, ότι η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί. Από τον Αναστασιάδη εμποδίζεται, εννοούν. Διότι, ποιος άλλος εμποδίζει την ειρήνη; Αν δεν ήταν ο Αναστασιάδης, που παρεμπιπτόντως οι ίδιοι, που τώρα τον λένε νεοναζί, τον εξέλεξαν δύο φορές Πρόεδρο, θα είχαμε επιστρέψει σε φυσιολογικές συνθήκες, που λέει κι η φίλη τους η Σπέχαρ, θα είχαμε ένα φυσιολογικό κράτος. Αν πίστευαν ότι είναι η Τουρκία με 40.000 Μεχμετζίκ που εμποδίζει την ειρήνη θα πήγαιναν φυσικά να διαδηλώσουν στην Άγκυρα. Ή, έστω, στα κατεχόμενα, έξω από κανένα στρατόπεδο. Είναι γεμάτη η κατεχόμενη Κύπρος. Αλλά, δεν το πιστεύουν προφανώς.

Γι΄ αυτό διαδηλώνουν στη Λήδρας εναντίον της κυβέρνησης, που δουλεύει για τη διχοτόμηση, και ποτέ εναντίον του κατοχικού στρατού. Ή, έστω, εναντίον του κατοχικού καθεστώτος, εναντίον του Τατάρ ή του Οζερσάι. Ούτε μία διαδήλωση εναντίον της «τδβκ», που προφανώς πιστεύουν ότι είναι ενωτική, σε αντίθεση με την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας που τρέχει υπέρ του Τακσίμ. «Anastasiadis is running for taksim – stop him», έλεγε ένα από τα μεγάλα πανό των Τουρκοκυπρίων γιουνάιτεντ. Να σταματήσουμε τον Αναστασιάδη, όχι την Τουρκία. Στο ρεπερτόριο τους δεν περιλαμβάνουν ποτέ συνθήματα όπως Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο, Η Αϊσέ να πάει σπίτι της, Δικαιοσύνη στην Κύπρο… Αυτά είναι εθνικιστικά συνθήματα. Ρατσιστικά.

Ήταν κι ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ χθες μαζί τους. Μπορεί να πήγε να εισπράξει χειροκρότημα που κατάγγειλε την Κυπριακή Δημοκρατία στην Κομισιόν. «Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τον κ. Αναστασιάδη μαζί με τον κ. Ακιντζί, δίπλα-δίπλα να μας ανακοινώσουν κάποια μέτρα να προστατεύσουμε τους πολίτες αυτού του μικρού νησιού», δήλωνε. Κι εγώ θα ήθελα να τους δω δίπλα-δίπλα να ανακοινώνουν ότι θα αγωνιστούν μαζί για να απαλλάξουν αυτό το μικρό νησί από την Τουρκία και από την κατοχή. Θα ήθελα πάρα πολύ να τους δω δίπλα-δίπλα να διαδηλώνουν με όλο το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, έξω από τα τουρκικά στρατόπεδα και να φωνάζουν: Έξω η Τουρκία από την Κύπρο. Θα ήθελα πάρα πολύ να τους δω δίπλα-δίπλα έξω από την περιφραγμένη Αμμόχωστο να φωνάζουν: Δώστε την Αμμόχωστο στο λαό της. Αλλά, επειδή δεν γίνονται όπως τα θέλουμε τα πράματα, δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουμε τα πραγματικά γεγονότα με φανταστικά για να αυτοϊκανοποιηθούμε. Δεν σημαίνει ότι θα πάψουμε να βλέπουμε ποιος εμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση και να φορτώσουμε τη διχοτόμηση στον Αναστασιάδη ή στους αστυνομικούς και στους φαντάρους των οδοφραγμάτων.

«Έρχεται κόσμος από το εξωτερικό, μάλιστα από χώρες όπου υπάρχουν πολλά κρούσματα κορωνοϊού, ενώ στα κατεχόμενα δεν υπάρχουν, και δεν τους γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος», έλεγε χτες ο Άντρος Κυπριανού. Δηλαδή; Αφού δεν υπάρχουν κρούσματα στα κατεχόμενα να μην γίνεται ούτε έλεγχος. Να μην πάρει κανένα μέτρο η νόμιμη κυβέρνηση. Να εμπιστευθεί την παράνομη «κυβέρνηση» του κατοχικού καθεστώτος, να της δώσει υπόσταση ίσου καθεστώτος με την «τδβκ», ή έστω, να αφήσει μια δικοινοτική τεχνική επιτροπή να μας κυβερνά.

Ποιος είναι ο εχθρός μας, τελικά; Ο Αναστασιάδης ή ο κατοχικός στρατός; Η Άγκυρα ή η Κυπριακή Δημοκρατία;

aristosm@phileleftheros.com

ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/892152/ta-mechmetzik-exafanistikan-o-anastasiadis-empodizei-tin-eirini-stamatiste-ton