Μα, τι μυαλά βγαίνουν στο κυπριακό μεϊντάνι

Print Friendly, PDF & Email

  21 Νοεμβρίου 2020, 10:55 πμ  

γράφει ο   Άριστος Μιχαηλίδης     

Ακόμα λίγο, αυτοί θα αρχίσουν να λένε ότι σωστά τα λέει ο Τατάρ κι όχι ο Αναστασιάδης, μου είπε ένας φίλος, που σχολίαζε όσα άκουγε την προηγούμενη μέρα σε ραδιοσταθμό. Δυο αμπελοφιλόσοφοι της γνωστής συνομοταξίας των γιεγιέδων προσπαθούσαν να αποδείξουν από ραδιοφώνου ότι ο Αναστασιάδης σκόπιμα δημιουργούσε προβλήματα στον Ακιντζί, για να χάσει τις «εκλογές» και να κερδίσει ο Τατάρ. Το πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι ο Αναστασιάδης, είναι η πλύση εγκεφάλου που τους έκαναν και βγήκαν από τα πλυντήρια των πρεσβειών, ειδικά της βρετανικής, πιο ξιμαρισμένοι από ό,τι μπήκαν. Ε, τι άλλο είναι με το συμπάθιο. Ξιμαρισμένοι. Με την έννοια που το έλεγε ο παππούς μου όταν σχολίαζε κάποιο βρώμικο λαμόγιο, πρόστυχο.

Δεν το τόλμησαν ακόμα, αλλά σύντομα θα πουν πως λέει την αλήθεια ο Τατάρ ότι κατά τη συνάντηση του με τον Αναστασιάδη, δεν του απέκλεισε κατηγορηματικά τη λύση δύο κρατών. Τον διέψευσε ο Πρόεδρος, αλλά δεν τους ενδιαφέρει. Εδώ οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι καταγγέλλουν ότι ο Ακιντζί έχασε τις «εκλογές» λόγω των απροκάλυπτων παρεμβάσεων της Άγκυρας, αλλά αυτοί προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν φταίει η Τουρκία, φταίει ο Αναστασιάδης, φταίει η εκδήλωση των μοτοσυκλετιστών στη Δερύνεια, φταίει ο Πιττάτζιης… φταίει δηλαδή οποιοσδήποτε φτάνει να ενοχοποιείται η ελληνοκυπριακή πλευρά. Κι αυτό δεν είναι μια επιφανειακή, επιπόλαια συμπεριφορά, έχει σχεδιασμό και στόχο. Να φτάσουν οι Ελληνοκύπριοι σε τέτοια απόγνωση, τέτοια αυτοενοχοποίηση, τέτοια συνειδησιακή σύγκρουση, για να χειραγωγούνται ευκολότερα. Ώστε την ώρα της κρίσεως να μην έχουν καθαρό μυαλό, να έχουν μόνο τύψεις συνείδησης για τα κακά και τα λάθη που δήθεν έκαναν.

Αυτό γίνεται αυτές τις μέρες γύρω από την Αμμόχωστο. Από την ώρα που πάτησε το πόδι του ο ισλαμοφασίστας, αλλά και πριν, όταν ξεκίνησαν τις απειλές για άνοιγμα της κλειστής πόλης, οι εδώ ξεπλυμένοι επιδίδονται σε εκστρατεία να πείσουν όλο τον κόσμο ότι μας έδιναν την Αμμόχωστο χωρίς ανταλλάγματα κι εμείς οι ανόητοι λέγαμε όχι, και τώρα δεν δικαιούμαστε να διαμαρτυρόμαστε. Δεν είναι δυνατό να πιστεύουν κάτι τέτοιο. Ότι, δηλαδή, είχαμε οποιαδήποτε ευκαιρία να πάρουμε την Αμμόχωστο και την απορρίψαμε. Το λένε, όμως. Και δεν το κρύβουν ότι πιστεύουν όσα τους λένε οι Τούρκοι. Όπως για το τι έγινε στο Κραν Μοντάνα, έτσι και για την Αμμόχωστο και για όλα.

Προσέξτε ένα κραυγαλέο παράδειγμα. Ένας απ΄ αυτούς τους ξιμαρισμένους, έκανε ανάλυση σε κυπριακή εφημερίδα για τα όχι που είπαμε στην επιστροφή της Αμμοχώστου. «Το τέταρτο «όχι» στην Αμμόχωστο ειπώθηκε το 2014 επί Νίκου Αναστασιάδη», έγραφε, θεωρώντας δεδομένο ότι η πλευρά μας ευθύνεται για το ναυάγιο της πρωτοβουλίας του τότε αντιπροέδρου των ΗΠΑ, και νυν εκλεγμένου προέδρου, Τζο Μπάιντεν. Στη συνέχεια της αστείας ανάλυσης, διαβάζουμε ότι αυτός που επέρριψε την ευθύνη στην πλευρά μας ήταν ο Κουντρέτ Οζερσάι. Γράφει ο ίδιος ότι «ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας κατηγόρησε στο ΚΥΠΕ τον Κουντρέτ Οζερσάι για την ανατροπή της συμφωνίας του 2014» και ο Οζερσάι απάντησε, σε συνέντευξη του, και «απέδωσε την ευθύνη για την αποτυχία της διαδικασίας του 2014 στην ε/κ πλευρά». Γράφει ακόμα ότι και ο τέως υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης απάντησε λέγοντας: «Ψεύδεται ο Οζερσάι». Αλλά, αυτός υιοθετεί τον ισχυρισμό του Οζερσάι και αγνοεί όσα λένε οι Ελληνοκύπριοι, ξεκινώντας την ιστορική του «παρέμβαση» με τη φράση: «Το τέταρτο “όχι” στην Αμμόχωστο ειπώθηκε το 2014 επί Νίκου Αναστασιάδη». Δεν λέει από τον Αναστασιάδη, λέει επί Αναστασιάδη μέσα σε ένα κείμενο που καταγράφει δήθεν τα όχι που είπε η πλευρά μας…

Μετά, μου λένε κάποιοι, γιατί βρίζω, γιατί τους λέω ξιμαρισμένους. Μα, δεν αντέχονται. Τι να τους πω; Σκεπτόμενους και προβληματισμένους; Αφού σκέφτεται η βρετανική πρεσβεία, ο Οζερσάι, ο Ακιντζί, ο Τσαβούσογλου και αυτοί παριστάνουν τους μεταφορείς όσων τους λένε εκείνοι. Η πατρίδα μου, αλλά και η φυσική μου επιβίωση, κινδυνεύει από την Τουρκία, μα κινδυνεύει και από αυτούς τους συνειδητοποιημένους τσαβουσογλανιστές. Ε, δεν θα κάνουμε και πολιτισμένο διάλογο με αυτούς που συνειδητά αναπαράγουν κι ενισχύουν την τουρκική προπαγάνδα.

ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1066079/ma-ti-myala-bginoyn-sto-kypriako-meintani