Οι ευθύνες του Νικόλα Παπαδόπουλου

Print Friendly, PDF & Email

07 Δεκέμβριος 2016
Σημερινή
Το ΑΚΕΛ δεν ανήκει, πλέον, στην αντιπολίτευση. Από τη στιγμή που στο κύριο πρόβλημα του τόπου, το εθνικό, στηρίζει την πολιτική του Προέδρου και του κόμματός του, κατέστη συμπολίτευση, συνδιαχειριστής και συνυπεύθυνο.

Η μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης είναι το ΔΗΚΟ. Και, ως κύριος φορέας των πολιτών οι οποίοι διαφωνούν με τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, το Δημοκρατικό Κόμμα και ο ηγέτης του Νικόλας Παπαδόπουλος επιφορτίζονται τεράστιες ευθύνες. Και οφείλουν να τις αναλάβουν. Με επίγνωση των ευθυνών τους και με απόλυτη προσήλωση στον στόχο αποτροπής της καταστροφικής λύσης η οποία προετοιμάζεται.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ορθότατα πράττων και παρά τις υπονομεύσεις της πολιτικής του από εσωκομματικές ομάδες, αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, να τερματίσει τη συμμετοχή στην Κυβέρνηση και τη στήριξη της πολιτικής του Προέδρου. Είχε ακλόνητο επιχείρημα: Ο Πρόεδρος παραβίασε την προεκλογική συμφωνία με το ΔΗΚΟ, σε ό,τι αφορά το εθνικό θέμα, κι ακολούθησε πολιτική εντελώς διαφορετική από εκείνην για την οποία δεσμεύθηκε έναντι των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ.

Σήμερα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος κρίνει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι επικίνδυνος, οδηγεί με την πολιτική του το κυπριακό κράτος σε διάλυση και τον τόπο στην τουρκοποίηση.

Δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται.
Τον καταγγέλλει ότι δεν συνδιαβουλεύεται και δεν ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο.
Τον επικρίνει ότι τη μία ημέρα δεσμεύεται και την επομένη αποδεσμεύεται.
Τον εκθέτει ότι δεν διεκδικεί αλλά αποδέχεται όλους τους τουρκικούς όρους.
Τον κατηγορεί ότι παίζει κορώνα γράμματα την τύχη του τόπου και το μέλλον των παιδιών μας.
Του προσάπτει τη βαρύτατη καταγγελία ότι στη Γενεύη δεν θα πάει να διαπραγματευθεί, αλλά να συνθηκολογήσει.
Και του αποδίδει ότι θα αντικαταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία με έναν νέο «συνεταιρισμό», με ΒΕΤΟ των Τουρκοκυπρίων σε όλες τις αποφάσεις, με δυσλειτουργία του κράτους, που θα οδηγεί αναπόφευκτα σε παράλυση και συνεχείς εκβιασμούς.

Ορθά όσα λέγει. Αλλά καλείται να θέσει ενώπιον του λαού και το πώς αποτρέπονται όλα αυτά.
Οφείλει να ζητήσει την παραίτηση του Προέδρου και να τον καλέσει να ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής, αφού με διαφορετική πολιτική έλαβε την ψήφο του λαού και διαφορετική πολιτική ακολουθεί.

Οφείλει να τερματίσει τη συμμετοχή του στο Εθνικό Συμβούλιο, εφόσον ο Πρόεδρος χαράσσει πολιτική, αγνοώντας τις πολιτικές δυνάμεις.

Οφείλει ως ηγέτης του μείζονος κόμματος της αντιπολίτευσης να εργασθεί για τη συνεργασία και τη σύμπηξη Μετώπου Αντίστασης κατά των σχεδίων τουρκοποίησης της Κύπρου.

Οφείλει να δώσει όραμα στον λαό, να πείσει, και να τον κινητοποιήσει για την αποτροπή των κινδύνων και των δεινών που έρχονται.

Οφείλει να καλέσει όλους τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να μεταβούν μαζί στην Αθήνα και, με μία φωνή, να διαφωτίσουν κυβέρνηση, κόμματα και ελληνικό λαό, για τα επερχόμενα δεινά του κυπριακού Ελληνισμού, αλλά και για τους κινδύνους που θα προκύψουν για την Ελλάδα, εάν εφαρμοσθεί λύση διζωνικής συνομοσπονδίας.

Καλείται να πράξει πολλά και να μην παραλείψει τίποτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Και καλείται επίσης να συνειδητοποιήσει ότι υπεύθυνοι καταστροφής δεν είναι μόνο εκείνοι που χάραξαν τη σημερινή πολιτική και όσοι τη στηρίζουν. Συνυπεύθυνοι και συνεργοί θα είναι και όσοι κατανοούν και συλλαμβάνουν την επερχόμενη καταστροφή, αλλά ελάχιστα ή τίποτε δεν έπραξαν για να την ανακόψουν…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/385994/oi-efthynes-tou-nikola-papadopoulou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.