Οι συγκλίσεις υπέρ της διζωνικής δικοινοτικής στην Κύπρο είναι εθνική πράξη ή κάτι άλλο;

Print Friendly, PDF & Email

του Άρη Πετάση

10 ΜΑΙΟΥ 2016

 

Είχα γράψει αρκετές φορές πως υπό τις σημερινές συνθήκες κάθε σύγκληση στις συνομιλίες αποτελεί και αποδοχή ακόμα ενός όρου παράδοσης μας. Αντίθετα, η προπαγάνδα παρουσιάζει κάθε σύγκληση σαν εθνική πράξη! Ας δούμε πιο κάτω πέντε τέτοια παραδείγματα:

Προπαγάνδα (1): «Το περιουσιακό ανοίγει τον δρόμο προς την λύση».

Ερώτηση: Εφόσον με λύση ΔΔΟ θα καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, η κυβέρνηση θα διαμελιστεί και το κράτος θα παραλύσει πως θα μπορέσουν οι περιουσίες να μας γλιτώσουν από την νέα περιπέτεια; Τι θα απογίνουμε χωρίς λειτουργήσιμο κράτος;

Προπαγάνδα (2): «Συμφωνήσαμε πως το πληθυσμιακό θα είναι σε αναλογία 4:1».

Ερώτηση: Τι θα γίνει με το 4:1 όταν με το πρόσχημα της επικείμενης «οικονομικής έκρηξης» και της δήθεν ανάγκης για επιπρόσθετα εργατικά χέρια για στήριξη της πρωτόγνωρης αυτής ανάπτυξης το τούρκικο κράτος Κύπρου θα φέρει χιλιάδες νέους έποικους; Εάν, για παράδειγμα, σε πρώτη φάση φθάσουν 20,000 νέοι έποικοι/ «εργαζόμενοι» εμείς θα τρέξουμε στην Ελλάδα για να φέρουμε με παιδομάζωμα άλλους 80,000 Έλληνες για να τηρηθεί το 4:1; Επίσης, εφόσον η κεντρική κυβέρνηση θα είναι παράλυτη από βέτο και ξεχωριστές πλειοψηφίες και εμείς θα μετατραπούμε σε κοινότητα χωρίς κρατική υπόσταση σε πιο θα υποβάλουμε το παράπονο μας για εποικισμό; Θυμίζω πως η κραταιά Γερμανία δεν μπόρεσε να σταματήσει την Τουρκία από να την πλημμυρίσει πρόσφατα με 1,000,000 πρόσφυγες.

Προπαγάνδα (3): «η λύση θα επιτρέψει σε Ε/Κ και Τ/Κ να ζήσουν μαζί».

Ερώτηση α): Πως θα ζουν μαζί δύο κοινότητες που θα κατοικούν σε δύο ξεχωριστές ζώνες;

Ερώτηση β): τελικά θα ζούμε με τους Τ/Κ ή με τους έποικους; Τα σημερινά δεδομένα έχουν ως εξής:

α. ο αριθμός των Τ/Κ δεν ξεπερνά τις 80,000,

β. ο συνολικός πληθυσμός στα κατεχόμενα ήταν 286,257 σύμφωνα με την καταμέτρηση του παράνομου κράτους που έγινε στις 04.12.2011 (βέβαια ο πραγματικός αριθμός είναι μεγαλύτερος),

γ. μια από τις συγκλίσεις προβλέπει σε πρώτο πλάνο την παραμονή 113,000 εποίκων που κατέχουν «υπηκοότητες»,

δ. με βεβαιότητα θα δοθούν σύντομα και δεκάδες χιλιάδες νέες «υπηκοότητες». Υπό το φως των πιο πάνω στοιχείων δεν θα ήταν ορθότερη η φράση, « η λύση θα επιτρέψει σε Ε/Κ και τούρκους έποικους, που στάλθηκαν για να αλλοιώσουν τον δημογραφικό χάρτη της Κύπρου, να ζήσουν μαζί καθώς και με τους εναπομείναντας Τ/Κ».

Προπαγάνδα (4): «Οι συνομιλίες βρίσκονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ».

Ερώτηση: Εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα προς τι ο ασφυκτικός κλοιός των Άγγλων και του ΝΑΤΟ; Ο εγκέφαλος του σχεδίου Ανάν ήταν Βρετανός λόρδος και όχι ο ΟΗΕ. Ο προηγούμενος μεσολαβητής ήταν υπουργός χώρας που σταθερά και απόλυτα υιοθετεί την εξωτερική πολιτική της Βρετανίας. Ο σημερινός μεσολαβητής διετέλεσε υπουργός άμυνας νατοϊκής χώρας. Το περίεργο είναι πως οι δεδηλωμένοι νατοϊκοί στην Κύπρο είναι τώρα συνασπισμένοι με τους δεδηλωμένους αντι-νατοϊκούς με τους δεύτερους να προσποιούνται πως δεν έχουν καταλάβει πως πίσω από την διζωνική (και την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας) βρίσκονται οι νατοϊκές χώρες με πρωταγωνιστές τους Άγγλους.

Προπαγάνδα (5): Η ΔΔΟ θα εγκαθιδρύσει στην νέα Κύπρο σύνταγμα όπως αυτό της ομόσπονδης Αμερικής και πως το κάθε ιδρυτικό κράτος θα έχει περίπου το σύνταγμα της Πολιτείας της Καλιφόρνιας.

Ερώτηση: Εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα γιατί δεν αντιγράφομε κατά αναλογία τα συντάγματα της Αμερικής και της Καλιφόρνιας ώστε να κλείσει το συνταγματικό θέμα σωστά και γρήγορα; Αλλά φευ, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο εφόσον το σύνταγμα της Αμερικής απέχει από αυτό της ΔΔΟ όσον απέχουσιν ανατολαί από δυσμών.

Πηγή: http://mignatiou.com/2016/05/i-sigklisis-iper-tis-dizonikis-dikinotikis-stin-kipro-ine-ethniki-praxi-i-kati-allo/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.