Θα ισχύσουν οι τέσσερις βασικές ελευθερίες;

Print Friendly, PDF & Email

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

18 Δεκ 2016

Ακούγαμε τις προάλλες τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβ. Νεοφύτου (στο Τρίτο του ΡΙΚ), να διαβεβαιώνει ότι συμφωνήθηκαν οι τέσσερις βασικές ελευθερίες που αποτελούν το θεμέλιο της Ε.Ε. Μάλιστα, ανέφερε το παράδειγμα κατεχόμενου Δήμου και είπε πως αν σε αυτόν κατοικούν 1000 Τ/κ, μπορεί να μεταβούν και να εγκατασταθούν ελεύθερα σε αυτόν άλλοι τόσοι ή και 2000 Έλληνες. Ο Αβ. Νεοφύτου παραπλανά εν γνώσει του! 

Ο φίλος του, Ακιντζί, από τις 21/7/2015 είχε ξεκαθαρίσει: Πρώτον, «στη συμφωνία που θα καταλήξουμε με τους Ε/κ, η κάθε κοινότητα στη δική της περιοχή θα έχει την πλειοψηφία και τη δική της διοίκηση. Αυτές οι αρχές θέλουμε να είναι μόνιμες. Με άλλα λόγια, πρέπει να δημιουργήσουμε μια ισορροπία της διζωνικότητας, δικοινοτικότητας με τις αρχές της Ε.Ε.».

 Δεύτερον, με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο έθεσε περιορισμούς στην επανεγκατάσταση. Εξήγησε πως το 1974 πολλοί Τ/κ και Ε/κ αναγκάστηκαν να αλλάξουν μέρος και στα 41 χρόνια που έχουν περάσει δημιούργησαν μια νέα ζωή. Στην περίπτωση συμφωνίας «Τ/κ και Ε/κ, κάτω από κάποιες προϋποθέσεις, θα μπορούν να εγκατασταθούν στο μέρος που θέλουν».

 Τι θα σημαίνει αυτό; Περιορισμό δικαιωμάτων. Θα υπάρχουν, είπε, πολιτικά δικαιώματα των Ε/κ που θα εγκατασταθούν στον βορρά και των Τ/κ που θα εγκατασταθούν στον νότο, αλλά μόνο για τις τοπικές εκλογές ή στις ευρωεκλογές. 

Ποιος παραπλανά τους πολίτες, λοιπόν, και ποιος διαστρεβλώνει;

Σ.Ι.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/anafandon/389144/anafandon-kyriakis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.