Αμείλικτα ερωτήματα προς τον Ν. Αναστασιάδη

Print Friendly, PDF & Email

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

28 ΔΕΚ 2016

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο πρώτος τον οποίο ΟΦΕΙΛΕ να συμβουλεύεται για θέματα ασφάλειας, είναι ο αντιστράτηγος ε.α. Φοίβος Κλόκκαρης. Ουδέποτε τον συμβουλεύτηκε! Σε πρόσφατη ανάλυσή του, ο Φ. Κλόκκαρης διατυπώνει αμείλικτα ερωτήματα μετά την πρωτοφανή πρόταση-απόφαση Αναστασιάδη για παραμονή του 25% των τουρκικών δυνάμεων, που αντιστοιχούν περίπου σε 10.000 άνδρες, για μια μεταβατική περίοδο μετά την εφαρμογή της λύσης.

Γι’ αυτό και ερωτά: «1.- Γιατί προτείναμε εμείς την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων; Στο Σχέδιο Ανάν, ήταν τουρκική η απαίτηση για παραμονή στρατευμάτων μετά τη λύση. Αρχικά απαιτούσαν 10.000 και μετά από ισχυρή αντίδραση της ελληνικής πλευράς αποδέχθηκαν 6.000.

»2.- Υπάρχει άραγε επίγνωση ότι η δύναμη 10.000 ανδρών ισοδυναμεί περίπου με μια μηχανοκίνητη μεραρχία με τον οπλισμό της και ότι δεν είναι δυνατόν μια δύναμη αυτού του μεγέθους να είναι συγκεντρωμένη σε ένα στρατόπεδο, όπως εισηγήθηκε η πλευρά μας, αφού δεν υπάρχουν τέτοια στρατόπεδα στην Κύπρο;

3. – Έχουν ληφθεί υπ’ όψιν τα παρεμφερή θέματα που σχετίζονται με την παραμονή ξένων στρατευμάτων μετά τη λύση και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά σχέδιά τους, η στάθμευσή τους, οι μετακινήσεις τους, η εκπαίδευσή τους, τα πεδία ασκήσεων και βολών, οι αποθηκεύσεις πυρομαχικών, καυσίμων, τροφίμων και ανταλλακτικών;».

– Απορούμε και ρωτάμε: Ποιος ηλίθιος εγκέφαλος πρότεινε παραμονή 10.000 Αττιλών μετά τη λύση; Αν δεν αποχωρήσουν, ποιος θα τους εκδιώξει; Ο… Αναστασιάδης;

Σ.Ι.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/anafandon/391521/paraskinio

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.