Ξυπνάτε, αγκυλωμένοι, Eπαναπροσεγγιστές…

Print Friendly, PDF & Email

29 Δεκέμβριος 2016

 Σημερινή

Η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων επιλέγει την αυτοκαταστροφή. Την αυτοκτονία και τον κοινοτικό αφανισμό της. Επιλέγει να παραμείνει στις αγκάλες θανάτου της Τουρκίας. Απορρίπτει τη συνεργασία με την ελληνοκυπριακή κοινότητα. Απορρίπτει τον κοινό αγώνα κατά του νεοθωμανισμού. Διακρίνεται από μαζοχιστικές τάσεις, και ούτε βλέπει τι συμβαίνει στη μητέρα πατρίδα της, ούτε ακούει τις σοφές παροτρύνσεις, τις οποίες αγωνιωδώς τις απευθύνουν φωτισμένοι συμπατριώτες της.

Τα ευρήματα μεγάλης έρευνας, την οποία διεξήγαγε η τουρκική εταιρεία Γκεζιτζί, είναι αρκούντως ενδεικτικά των μαζοχιστικών τάσεων, οι οποίες επικρατούν στην πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα:

*Το 89,4% των Τουρκοκυπρίων θεωρεί ότι αριθμός τουρκικών στρατευμάτων πρέπει να παραμείνει στην Κύπρο και μετά τη λύση.

*Το 88, 8% θεωρεί ότι οι τουρκικές εγγυήσεις πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.

*Το 60,5% δηλώνει πως δεν θέλουν οι Ελληνοκύπριοι να έρθουν να μείνουν μαζί τους.

*Το 83,5% δηλώνει πως μία λύση, η οποία θα αναγκάζει 65 χιλιάδες Τουρκοκυπρίους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, δεν θα είναι δίκαιη λύση.

* Το 46,7% θεωρεί ότι δεν πρέπει να δοθεί καθόλου έδαφος στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Είναι έκδηλο -και δεν χρειαζόταν έρευνα να το αποδείξει- πως η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων έχει πάρει τις αποφάσεις της και έχει επιλέξει τον δρόμο της.

Αυτό, βεβαίως, είναι τραγικό αλλά τραγικότερο είναι πως εδώ υπάρχει μία μερίδα Ελληνοκυπρίων, η οποία είναι τόσο τυφλή, τόσο τουρκολάγνη και τόσο ανίκανη να διαγνώσει τα αυτονόητα, ώστε να θεωρεί πως η τουρκοκυπριακή κοινότητα επιθυμεί συνεργασία με τους Ελληνοκυπρίους και πως θέλει να απαλλαγεί του εναγκαλισμού της Άγκυρας και να αναζητήσει δίκαιη λύση στο πρόβλημα.

Φωνάζει το αγκυλωμένο ΑΚΕΛ πως οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό άξονα πίεσης επί του Ερντογάν! Μέσα στον ΔΗΣΥ υπάρχει ισχυρή επαναπροσεγγιστική ομάδα, η οποία κατευθύνει την πολιτική του κόμματος. Και αγχώνεται ο Νίκος Αναστασιάδης να πείσει τους Τουρκοκυπρίους πως θέλει λύση που να μην αφήνει κανένα νικητή και κανένα ηττημένο.

Πανηγυρίζουν οι πάσης φύσεως και πάσης κομματικής τοποθέτησης επαναπροσεγγιστές πως με κάποια συμμετοχή Τουρκοκυπρίων στις εποχικές συνευρέσεις τους και με κάποια ασήμαντη συμμετοχή τους στις στημένες θεατρικές παραστάσεις στα τουρκοπατημένα αρχαία θέατρά μας, πως τάχατες, αυτή η πενιχρή συμμετοχή εκφράζει την ολότητα των Τουρκοκυπρίων. Και υπάρχουν και οι άλλοι που αφορίζουν Ελληνοκυπρίους πως δεν θέλουν συνεργασία με τους Τουρκοκυπρίους και πως θέλουν να ζουν εκείνοι από εκεί και εμείς από εδώ.

Κούνια που τους κούναγε όλους. Είτε από ανικανότητα αντίληψης, είτε από τουρκολαγνεία, είτε από οικονομικά συμφέροντα, είτε από μη γνώση του τι είναι Τούρκος, είτε από διάφορους άλλους αφελείς τρόπους σκέψης επιχειρούν, αφενός να αλλοιώσουν τον εθνικό χαρακτήρα του κυπριακού Ελληνισμού, και αφετέρου να προσδώσουν δυνατότητες, επιθυμίες, βούληση στην πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων, που δεν διαθέτουν.

Οι Τουρκοκύπριοι και πριν και χθες και σήμερα είναι δεμένοι όπως το νύχι με το κρέας με την Τουρκία. Ο Ακιντζί και όλοι οι ηγέτες των Τουρκοκυπρίων δεν είναι μόνο όργανα και εγκάθετοι της Τουρκίας. Είναι και όμηροι των θελήσεων των Τουρκοκυπρίων.

Εκαταλάβετε, Νίκο Αναστασιάδη, Αβέρωφ Νεοφύτου, Άντρο Κυπριανού και ανανικά υπολείμματα, ποία είναι η πραγματική κατάσταση και πόσο ανιστόρητοι και αγκυλωμένοι είσαστε εσείς και οι παρατάξεις σας;

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/391805/ksypnate-agkylomenoi-epanaproseggistes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.