Οι δέκα πληγές του Φαραώ και… η προσάρτηση

Print Friendly, PDF & Email

του Κωστάκη Αντωνίου

30 Δεκ 2016

Ένα άλλο μεγάλο ψέμα του Νίκου Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προκειμένου να δικαιολογήσει τα ολέθρια λάθη που διέπραξε στο δείπνο της παράδοσης της 1ης Δεκεμβρίου, επικαλέστηκε ως επιχείρημα ότι ήθελε, δήθεν, να αποτρέψει την ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία και τη μαζική «πολιτογράφηση» εποίκων. Μας ενθύμισε τον Νίκο Αναστασιάδη του κουρέματος, ο οποίος, για να δικαιολογήσει τις ψεύτικες δεσμεύσεις του ότι δεν θα αποδεχθεί κούρεμα καταθέσεων, ισχυρίστηκε ότι το έπραξε, για να αποφύγει την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Όσοι μελετούν τον βίο του κάθε πολιτικού άνδρα, θα διαπιστώσουν πως ο Νίκος Αναστασιάδης κάθε φορά που παραδίδεται, δικαιολογεί την παράδοση ως… γενναία προσπάθεια να αποτρέψει τα χειρότερα. Γνωστή πλέον η τακτική του ανδρός.

Είπαμε, τότε, σε απάντηση της παραπλάνησης και του εκβιασμού του Προέδρου, ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί, ούτε την βολεύει η προσάρτηση των κατεχομένων.

Όχι μόνο επειδή τα κατεχόμενα αποτελούν ευρωπαϊκό έδαφος και τυχόν προσάρτησή τους θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα, πολιτικά και άλλα στην Τουρκία, αλλά και επειδή τα κατεχόμενα είναι ήδη προσαρτημένα διοικητικά, στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά στην Τουρκία. Δεν χρειάζεται επίσημη διακήρυξη από την Άγκυρα. Αλλά και τα γενικότερα συμφέροντα της Τουρκίας εξυπηρετούνται από την παρουσία δεύτερου τουρκικού κράτους στην περιοχή, το οποίο, όπως είχε δηλώσει και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, θα ενεργεί ως δόρυ προς προστασία των τουρκικών συμφερόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Αυτό που θέλει η Τουρκία -και της το παραχωρούν απλόχερα ο Νίκος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- είναι λύση τουρκική, η οποία θα νομιμοποιεί το ψευδοκράτος σε «τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος», θα διαλύει την Κυπριακή Δημοκρατία και θα καθιστά τον κυπριακό Ελληνισμό κοινότητα. Όταν επιτευχθούν αυτά, και με βεβαία την κατάρρευση της λύσης, η προσάρτηση πλέον όχι μόνο των κατεχομένων, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου θα είναι πανεύκολο εγχείρημα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ αναπαράγουν πονηρούς εκβιασμούς της Τουρκίας, προκειμένου να εκφοβίσουν τους Ελληνοκυπρίους να αποδεχθούν την τουρκική λύση και να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα. Το ίδιο δεν έπραξαν και το 2004, όταν τρομοκρατούσαν τον κυπριακό Ελληνισμό με Μικρασιατικές Καταστροφές και αναγνώριση του ψευδοκράτους, εάν απέρριπτε το σχέδιο Ανάν;

Έλα, όμως, που τους εκβιασμούς περί προσάρτησης, εάν δεν επιλυθεί το Κυπριακό, ήλθε να διαψεύσει ο ίδιος ο Μουσταφά Ακιντζί. Δήλωσε σε προχθεσινές τοποθετήσεις του: «Δεν τίθεται θέμα προσάρτησης καμίας πλευράς σε καμία χώρα και αυτό δεν είναι που ζητούν οι Τουρκοκύπριοι. Αυτό που θέλουν είναι μία λύση, ισότητα, να βρεθεί λύση που θα τους παρέχει ασφάλεια. Ποια είναι αυτή η λύση; Η δικοινοτική ομοσπονδία. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου θα συνεχίσει τον δρόμο της. Η ζωή θα συνεχίσει με την Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου».

Αυτό που αναγνωρίζουμε στον Ακιντζί -και δεν αναγνωρίζουμε στον Αναστασιάδη- είναι ότι είναι ντόμπρος. Δεν λέει ψέματα, δεν παραπλανεί, δεν ωραιοποιεί, δεν εκβιάζει, δεν κρύβεται. Διατυπώνει θέσεις της Τουρκίας, εκφράζει τις επιθυμίες των Τουρκοκυπρίων, δεν διακατέχεται από παραλυτικό φόβο, δεν έχει κανένα λόγο να δικαιολογεί παραχωρήσεις, για να φαίνεται ωφέλιμος, δήθεν, και όχι αρεστός. Όλα αυτά αποτελούν διαχρονικές αδυναμίες και συνήθεις τακτικές του Νίκου Αναστασιάδη.

Αποτελεί, συνεπώς, μέγα ψεύδος και αφόρητο εκβιασμό ο ισχυρισμός Αναστασιάδη, ότι υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει μία τεράστια κωλοτούμπα στο δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να διασώσει τον διάλογο (ποιο διάλογο, τον διάλογο άρπα-κόλλα;) και να αποτρέψει προσάρτηση και μαζικό εποικισμό. Αυτά όλα ανάγονται στη φαντασία του παραλυτικού φόβου, με τον οποίο διαπραγματεύεται.

Όλα αυτά ανάγονται στην επιδίωξή του να πείσει τον κυπριακό Ελληνισμό ότι, αν δεν αποδεχθεί τη νόθα λύση, την οποία ο ίδιος έχει ήδη αποδεχθεί, θα έλθουν και θα τον βρουν οι δέκα πληγές του Φαραώ.

Αλλά, οι ελληνοκύπριοι πολίτες έχουν ήδη λάβει γνώση της καταστροφικής λύσης που τους μαγειρεύει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Και έχουν αποδείξει πως όσο περισσότερο εκβιάζονται και τρομοκρατούνται, τόσο πιο βροντερό θα είναι το «όχι» τους…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/392078/oi-deka-pliges-tou-farao-kai-i-prosartisi#sthash.LyVdNZNh.dpuf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.