Ας ξανατολμήσουν….

Print Friendly, PDF & Email

Ας ξανατολμήσουν….

 

Εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ/ΘΕΣΗ

13 Οκτ 2016

H Eυρωπαϊκή Ένωση δεν ξέχασε ποτέ τον κακό εαυτό της. Αντίθετα, τον επαναλαμβάνει και τον καθιστά ακόμη χειρότερο. Και εξελίσσεται σε αδίστακτο εκβιαστή εις βάρος της υπόθεσης του κυπριακού Ελληνισμού και σε Πόντιο Πιλάτο στις αυθαιρεσίες της κατοχικής δύναμης.

Ο εκβιασμός που άσκησε ο Πρόεδρος της Κομισιόν και «μεγάλος φίλος της Κύπρου», όπως τον θεωρεί η κυβέρνηση, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καταδεικνύει και τον μελλοντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Ε.Ε. στη λύση του Κυπριακού. Και όσοι αναμένουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέμβει και θα διαμορφώσει συνθήκες ευρωπαϊκής λύσης στο πρόβλημα, ας προσγειωθούν και ας αντιληφθούν τις σκληρές πραγματικότητες.

«Τώρα είναι η στιγμή της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και αν αυτή η ευκαιρία χαθεί, τότε δεν θα υπάρξει άλλη», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, μιλώντας σε εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας για τους αγνοουμένους.

Η άσκηση τρομοκρατίας από μέρους των αξιωματούχων της Ε.Ε., εις βάρος των λαών, αποτελεί πλέον σύνηθες μέτρο αντίδρασης. Στην Ελλάδα προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν και να ποδηγετήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού και αυτό που πέτυχαν, ήταν να φέρουν τον αριστερό Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.

Το 2004, υποστήριξαν μετά πάθους το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν και, σε συνεργασία με την Ανανική Πλατφόρμα και τους ηγέτες της, εκβίασαν και τρομοκράτησαν τον κυπριακό Ελληνισμό, με πάσης φύσεως κινδυνολογίες. Εκείνος ο ανεκδιήγητος Επίτροπος, τότε για τη Διεύρυνση, Φερχόιγκεν, επεχείρησε να απευθύνει μήνυμα προπαγάνδας στον λαό, ώστε να υπερψηφίσει το σχέδιο, αλλά η προσπάθειά του απετράπη.

Σήμερα ο κ. Γιούνκερ επιχειρεί τα ίδια, και αύριο, αν εξευρεθεί λύση, θα επιχειρήσει τα χειρότερα. Το προσφιλές εκβιαστικό μήνυμα των πάσης φύσεως εραστών της όποιας λύσης, ντόπιων και ξένων, ήταν και παραμένει πως, αν απορριφθεί το άλφα ή βήτα σχέδιο λύσης, δεν θα υπάρξει νέα ευκαιρία και πως θα ακολουθήσει Μικρασιατική Καταστροφή. Δεν έχουν αντιληφθεί πως όσο περισσότερο τρομοκρατούν και εκβιάζουν, τόσο μεγαλώνει το πείσμα του λαού να απορρίψει τα εκτρωματικά σχέδιά τους.

Τους προκαλούμε: Ας ξανατολμήσουν να επαναλάβουν τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που άσκησαν το 2004. Θα εισπράξουν τα αποτελέσματα της τρομοκρατίας και των εκβιασμών, όπως τα εισέπραξαν και το 2004…

Στην ομιλία που εκφώνησε ο κ. Γιούνκερ, αλλά και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, πουθενά δεν θα εντοπίσετε μιαν αναφορά και καταδίκη της Τουρκίας. Και οι δύο μίλησαν για αγνοουμένους των δύο πλευρών, χωρίς να καταγγέλλουν την Τουρκία για τη σφαγή τόσων αθώων, ακόμη και γυναικοπαίδων, και την εξαφάνιση αιχμαλώτων πολέμου.

Πουθενά δεν θα δείτε καταδίκη της Τουρκίας για το ότι έχει υπό τη στρατιωτική κατοχή της, επί 42 χρόνια, ευρωπαϊκό έδαφος, ότι θεωρεί ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. ως εκλιπόν, και ότι αρνείται επί σειράν ετών να εκπληρώσει ευρωπαϊκές και κυπρογενείς υποχρεώσεις της.

Πλήρης κάλυψη των τουρκικών εγκλημάτων και άσκηση αφόρητου εκβιασμού εις βάρος του κυπριακού Ελληνισμού.

Οι προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ξεκάθαρες και η οποιαδήποτε εμπλοκή της στη λύση του Κυπριακού δεν θα έχει άλλο αποτέλεσμα, παρά μόνο την άσκηση πίεσης στην ελληνοκυπριακή πλευρά, να συναινέσει σε λύση που θα εξυπηρετεί τα δυτικά και τουρκικά συμφέροντα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.