Ανίερη Βεβήλωση Θυσιών Ηρώων

Print Friendly, PDF & Email

15 Μάρτιος 2017

Σημερινή

Το επισημάναμε και σε προηγούμενα άρθρα μας. Δεν είναι μόνο υπεύθυνοι οι ομιλητές για την επιχειρούμενη ανίερη, εν πολλοίς, προσβολή και παραχάραξη της Ιστορίας και τη βεβήλωση της θυσίας των ηρώων του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και της αντίστασης κατά της τουρκικής κατοχής, κατά την εκφώνηση των επικηδείων.

Συνυπεύθυνοι είναι και οι οργανωτές των εθνικών μνημοσύνων, οι οποίοι σπεύδουν να καλέσουν πολιτικά πρόσωπα, κομματικούς αξιωματούχους και Υπουργούς, με την εντύπωση πως αυτοί που προσκαλούνται, θα προσδώσουν μεγαλύτερη τιμή στους ήρωες.

Δεν νοείται να καλούνται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργοί, ηγεσίες και στελέχη κομμάτων, να εκφωνήσουν επιμνημόσυνους λόγους σε μνημόσυνα ηρωομαρτύρων. Δεν γίνεται κατανοητό ότι όλοι αυτοί θα επιχειρήσουν -και επιχειρούν- να κατεβάσουν τους ήρωες στα μέτρα τους, να παραλληλίσουν τις θυσίες τους με σημερινές πολιτικές και να παρουσιάσουν τους ήρωες, περίπου ως αγωνιστές της διζωνικής ομοσπονδίας και υποστηρικτές μίας ψεύτικης επανένωσης, η οποία συνιστά στην πραγματικότητα, νομιμοποίηση των τετελεσμένων της κατοχής και εισβολής;

Είναι ντροπή για τον κάθε ομιλητή, ο οποίος κρίνει ως άκαιρες, λαϊκίστικες και προσχηματικές αποφάσεις της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, να διαστρεβλώνει το νόημα και το περιεχόμενο της θυσίας του Αυξεντίου, του Παλληκαρίδη, του Δράκου, του Μάτση και όλων των ηρώων του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Ο Αυξεντίου που επέλεξε μεταξύ παράδοσης και θανάτου, τον μαρτυρικό θάνατο, ο Παλληκαρίδης που ανέβαινε στο ικρίωμα με το τραγούδι στα χείλη, δεν θυσίασαν τη νιότη τους στον βωμό της οποιασδήποτε ανεξαρτησίας και της οποιασδήποτε ομοσπονδίας. Θυσιάστηκαν για την Ένωση. Και αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, είτε αυτό αρέσει, είτε όχι, στους κατά παραγγελία ομιλητές.

Θυσιάστηκαν για την Ένωση ολόκληρης της Κύπρου με την Ελλάδα και όχι για τον διαμοιρασμό της πατρίδας μεταξύ Ελλήνων Κυπρίων και Τουρκίας. Πρέπει να ντρέπονται, σήμερα, ηγέτες και στελέχη της Κυβέρνησης, του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, όταν εκστομίζουν τη βαρύτατη ύβρη πως δεν θέλουν το μισό κράτος να είναι ελληνικό. Και η άλλη επιλογή ποια είναι; Ένα ολόκληρο κράτος μπαστάρδικο και εξίσου διαμοιρασμένο με την Τουρκία;

Ούτε τα παιδιά μας που έπεσαν στο πεδίο της μάχης, αγωνιζόμενα κατά του Τούρκου εισβολέα, ή δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τους εισβολείς άφησαν την τελευταία τους πνοή, οραματιζόμενα μία Κύπρο διχοτομημένη και παραδομένη σε αυτούς που τους δολοφόνησαν.

Θυσιάστηκαν για τη διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη διατήρηση της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της, οραματιζόμενοι μία ελεύθερη Κύπρο. Καμία σχέση δεν είχε η θυσία τους με τα πολιτικά εγκλήματα που διαπράττονται σήμερα εν ονόματι, δήθεν, της επανένωσης και της «απελευθέρωσης»- παραχώρησης του βορείου τμήματος της πατρίδας στην Τουρκία.

Να τερματισθούν, επιτέλους, οι συνεχιζόμενες στρεβλώσεις και βεβηλώσεις επί των κενοταφίων και των λειψάνων των αγωνιστών και των ηρώων. Να μείνουν εκτός ναών όσοι επιχειρούν την ανίερη προσβολή της θυσίας των ηρώων. Τρίζουν τα κόκκαλά τους, όταν ακούν ομιλητές να μειώνουν τη θυσία και το νόημά της στον βωμό των σημερινών διχοτομικών πολιτικών.

Υπάρχουν ακαδημαϊκοί και πνευματικοί άνθρωποι και εδώ και στην Ελλάδα που γνωρίζουν ιστορία, που τιμούν πραγματικά τους ήρωες, που δεν αποδέχονται να καταστούν κήρυκες καταστροφικών πολιτικών, που δεν είναι διατεθειμένοι να παρουσιάσουν τον Αυξεντίου και τον Παλληκαρίδη ως αγωνιστές της ανεξαρτησίας και της διζωνικότητας.

Αυτούς να καλούν. Και όχι τυμβωρύχους και υποστηρικτές της ρατσιστικής διχοτόμησης της πατρίδας…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/413564/anieri-vevilosi-thysion-iroon#sthash.kUHqJc9s.dpuf