Χρειάζονται Πρόωρες Βουλευτικές Εκλογές;

Print Friendly, PDF & Email

26 Μάρτιος 2017

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Τ Ω Ρ Α ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ, εάν είχε θεσμοθετηθεί, να λειτουργούσε κατεπειγόντως, με απόφαση τής πλειοψηφίας τού λαού, το Ανακλητό τών αναξίων βουλευτών του. Τώρα που διατάσσονται κομματικά για να εκτελέσουν στην Ολομέλεια τής Βουλής τις εντολές τού Ακιντζί και των υπάκουων τσογλανιών των Τούρκων Κατακτητών:

– ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΟΙ να παραβιάσουν την εντολή που τους έδωσε πριν από δέκα μόλις μήνες ο Eντολέας λαός στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου 2016. Διατεταγμένοι να προδώσουν την ψήφω εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων τους.

– ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΟΙ να ταπεινώσουν και να εξευτελίσουν τον κυπριακό Ελληνισμό. Και να ατιμάσουν, με αναδρομικότητα μάλιστα 67 ετών, τους γονιούς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες του 95,7% των Ελλήνων Κυπρίων, οι οποίοι είχαν υπογράψει ολογράφως, με τ’ όνομα και το επίθετό τους εντός των ενοριακών ναών μας, στην αποικιοκρατούμενη απ’ τους Βρετανούς μεγαλόνησο, το Ενωτικό Δημοψήφισμα της 15ης Ιανουαρίου 1950…

Τ Ω Ρ Α ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, εάν ήταν όντως κι εμπράκτως δημοκρατικό, με πρακτικώς λειτουργούσα εγκαίρως την αρχή τής λαϊκής κυριαρχίας, το πολίτευμα, να παρείχε στη λαϊκή πλειοψηφία τη δυνατότητα Ανάκλησης τής Εντολής της 22ας Μαΐου 2016. Και τη διενέργεια, ίσως, νέων, πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

– ΩΣΤΕ ο λαός – ο Εντολέας λαός, ο Κυρίαρχος λαός – ν’ αφαιρέσει την εντολή. Για να απαλλαγεί από τους επικίνδυνα ανάξιους και αποδεδειγμένα ανέμπιστους εντολοδόχους του. Η παραμονή των οποίων στη Νομοθετική Εξουσία καθίσταται, με κριτήριο και δοκιμή τη διατεταγμένη κομματική τους στάση έναντι της «ασήμαντης» μνήμης και τιμής στο Δημοψήφισμα του ’50, αυθωρεί και παραχρήμα, προβλέψιμη ως μελλοντικώς κατά πολύ καταστροφικότερη:

– Η ΥΠΟΤΑΓΗ τους στις απαιτήσεις των Τούρκων Κατακτητών, ν’ ανατρέψουν την απόφαση τής Βουλής της 10ης Φεβρ. 2017, η οποία ψήφισε να τιμάται κάθε 15 του Γενάρη για λίγα λεπτά στα σχολεία το Δημοψήφισμα του ’50 και ν’ ατιμάσουν την κορυφαία εκείνη αντιαποικιακή, εθνικοαπελευθερωτική και δημοκρατική εκδήλωση των γονιών και παππούδων, προαναγγέλλει κι εγκυμονεί την υποταγή τους και στα πολύ χειρότερα που, απαιτήσει και με διαταγές των Τούρκων, έπονται:

– ΟΠΩΣ το έγραψε για το περί Μεγαρέων Ψήφισμα, στη δημηγορία τού Περικλή 432 π.Χρ. ο Θουκυδίδης στο Α-139 της Ξυγγραφής του: «Το ασήμαντο αυτό [ακύρωση τού Μεγαρικού Ψηφίσματος] είναι δοκιμασία τού φρονήματός σας και της αποφασιστικότητάς σας γενικά. Αν υποχωρήσετε, θα προβάλουν ευθύς αμέσως άλλη μεγαλύτερη απαίτηση, επειδή θα σιγουρευτούν ότι τώρα ενδώσατε από φόβο = Το γαρ βραχύ τι τούτο πάσαν υμών έχει την βεβαίωσιν και πείραν της γνώμης. Οις ει ξυγχωρήσετε, και άλλο τι μείζον ευθύς επιταχθήσεσθε ως φόβω και τούτο υπακούσαντες» (Δες και «Ειρήσθω» 22.2.2017).

Δ Ε Ν ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ, δυστυχώς, το νυν εν Κύπρω ισχύον πολίτευμα τής κομματαρχίας, τέτοιες δυνατότητες έγκαιρης άσκησης τής λαϊκής κυριαρχίας από τον ίδιο τον κυρίαρχο λαό, ώστε ν’ Ανακαλέσει την Εντολή απ’ όσους χάνουν την εμπιστοσύνη και μεταπίπτουν στην απέχθεια των ψηφοφόρων τους.

– ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως μακριά μια άλλη, προσφερόμενη από το πολίτευμα, λαϊκή ευκαιρία, προκειμένου ο εξευτελιζόμενος από τους εντολοδόχους τού Ακιντζί λαός να εκδώσει πανηγυρικά τιμωρητική την ετυμηγορία του:

Σ Ε ΕΝΤΕΚΑ μήνες, είναι οι προεδρικές εκλογές. Και θα διεξαχθούν ένα μόλις μήνα και κάτι μέρες, μετά την 15η Ιανουαρίου 2018. Δηλαδή την 68η επέτειο τού Δημοψηφίσματος του 1950, που οι διατεταγμένοι απ’ τα τσογλάνια των Τούρκων Κατακτητών αποφάσισαν τώρα να την ατιμάσουν. Και θα το πράξουν οσονούπω στην Ολομέλεια της Βουλής, με διαταγές των αρχηγών τους, κ.κ. Αβέρωφ και Άντρου, οι κ.κ. βουλευτίνες και βουλευτές των ΔηΣυ και ΑΚΕΛ.

Σ Τ Ι Σ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ εκλογές τού παρελθόντος Μαΐου και τα δύο κόμματα μαζί είχαν λάβει το 36,45% τού εκλογικού σώματος. Από το σύνολο των 543.186 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, τους ψήφισαν 198.029:

– Ο ΔηΣυ είχε λάβει 107.825 ψήφους, ποσοστό 19,85% τού εκλογικού σώματος.

– ΤΟ ΑΚΕΛ είχε λάβει 90.204 ψήφους, ποσοστό 16,6% τού εκλογικού σώματος.

Α Υ Τ Ω Ν ΤΩΝ δύο κομμάτων τούς προεδρικούς υποψηφίους – όποιοι τελικά κι αν επιλεγούν από τις κομματικές τους ηγεσίες – θα έχει την ευκαιρία να τους «κανονίσει» με την ψήφο του ο λαός τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Λίγες μόνο μέρες μετά που με απαίτηση τού Ακιντζί, η οποία θα εκτελεσθεί εντός ολίγου από τις κομματικές τους ομάδες στην Ολομέλεια τής Βουλής, θα είναι, την 15η Ιανουαρίου 2018, απαγορευμένη έστω και η ολιγόλεπτη στα σχολεία απόδοση ιστορικής τιμής στο Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950. Αρκεί να φροντίσουν γι’ αυτό με την αναγκαία σωφροσύνη, πειστικότητα και αξιοπιστία, οι λοιπές, οι μη εντολοδόχες τού Ακιντζί, κομματικές ηγεσίες…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/416814/xreiazontai-proores-vouleftikes-ekloges#sthash.F5x5Y0iO.dpuf