Ο πρόωρος Επιτάφιος και οι ποντιοπιλατισμοί του Προέδρου…

Print Friendly, PDF & Email

06 Απρίλιος 2017

Με τον Κωστάκη Αντωνίου

Εξαγγέλλεται επανάληψη συνομιλιών, την ίδια ώρα που ο Ντενκτάς εξαγγέλλει παραχώρηση «υπηκοοτήτων» σε 7.200 εποίκους

Οι κυβερνώντες έρχονται σήμερα να θριαμβολογήσουν για την επανέναρξη των συνομιλιών. Και να υποστηρίξουν ότι ο Γκουτέρες «έτριξε» τα δόντια στον Ακιντζί και τον υποχρέωσε να αποσύρει όλους τους όρους που υπέβαλε, και με την ουρά στα σκέλια να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Η αλήθεια θα διαφανεί και θα αποδειχθεί πανηγυρικά μεθαύριο Παρασκευή. Εάν ο ΔΗΣΥ αποσύρει την τροπολογία του για ακύρωση της απόφασης της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, τότε ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης θα αποδειχθεί αληθής.

Εάν όμως η συναγερμική πρόταση νόμου τεθεί σε ψηφοφορία και εγκριθεί, τότε ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης καταρρέει. Και προβάλλει πανηγυρικά η αλήθεια. Ότι, δηλαδή, ο Ακιντζί επανέρχεται νικητής στις συνομιλίες, οι εκβιασμοί του έχουν περάσει, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ καθίστανται ουραγοί του κατοχικού ηγέτη και υποχείριοι των εντολών του.

Εάν συμβεί το τελευταίο, και πιστεύουμε ότι την Παρασκευή θα συμβεί, τότε φέτος, επέρχεται νωρίτερα η Μεγάλη Παρασκευή και ο Επιτάφιος της αλήθειας, της εθνικής αξιοπρέπειας και του κυπριακού Ελληνισμού. Με πρωταγωνιστές όχι σύγχρονους Ρωμαίους εκατόνταρχους και Πιλάτους, αλλά Ελληνοκύπριους ηγέτες.

Έχουν πλέον εξαλειφθεί και τα τελευταία υπολείμματα αλήθειας, αξιοπιστίας και κύρους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων. Απογυμνώθηκαν ενώπιον του λαού ως θλιβεροί εντολοδόχοι της Τουρκίας και του κατοχικού ηγέτη, και επιχειρούν μέσα σε ένα κλίμα παραπλανήσεων του λαού, ψευδών και ωραιοποιήσεων, να αποκρύψουν και ποιοι είναι, και σε πόσο πρόθυμους υποτακτικούς των εκβιασμών του κατοχικού ηγέτη εξελίσσονται.

Είναι θλιβερή η εικόνα που παρουσιάζει ο ηγέτης του κράτους. Ενώ έχει εξευτελισθεί κυριολεκτικά από τον κατοχικό ηγέτη, επιχειρεί να παρουσιάσει τον εξευτελισμό ως επιτυχία.

Σε ερώτηση χθες, μετά την ανακοίνωση επανάληψης του ψευδοδιαλόγου, εάν δεν υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις, όπως το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος, ένιψε τας χείρας και δήλωσε ότι «αυτό δεν είναι θέμα της Κυβέρνησης, αλλά είναι θέμα της Βουλής».

Πρόκειται περί πρωτοφανούς πολιτικής δειλίας. Εάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήθελε να προστατεύσει το κύρος του κυπριακού κράτους, του ιδίου και της Βουλής, με ένα νεύμα του, μπορούσε να υποχρεώσει τον Αβέρωφ Νεοφύτου, να μη θέσει προς ψηφοφορία αύριο στη Βουλή την πρόταση νόμου.

Θα διακήρυττε πως ως ηγέτης του κράτους, δεν δέχεται το κράτος και η Βουλή του να καθίστανται υποχείρια των εκβιασμών του κατοχικού ηγέτη και να εκτελούν εντολές του. Αλλά δεν το έπραξε. Αντίθετα, είναι ξεκάθαρο ότι, μέσα από κρυφές επαφές και διαβουλεύσεις με τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, συνηγόρησε όπως πράξουν το παν ώστε οι εκβιασμοί του Ακιντζί να περάσουν και οι απαιτήσεις του να εκπληρωθούν.

«Δεν τίθεται θέμα όρων», δήλωσε.

Αλλά τον προκαλούμε. Εφόσον δεν τίθεται θέμα όρων, εδώ και τώρα, σήμερα και όχι αύριο, να ζητήσει από τον Αβέρωφ Νεοφύτου να μην καταθέσει προς ψηφοφορία την επαίσχυντη πρόταση νόμου για ακύρωση της απόφασης της Βουλής.

Τολμά; Δεν τολμά. Αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο δείπνο της Κυριακής μετατράπηκε σε ικέτη και διαβεβαίωσε τον κατοχικό ηγέτη ότι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, σε πλήρη σύμπνοια, θα «διορθώσουν το λάθος» και οι επιθυμίες του Ακιντζί θα καταστούν πράξεις από τα δύο ελληνοκυπριακά κόμματα.

Ο καθένας δικαιούται να διερωτηθεί. Όταν αυτοί οι ηγέτες δέχονται να καταστούν γεφύρι και να περάσουν οι εκβιασμοί του κατοχικού ηγέτη, γιατί να μην αναμένει ο λαός πως θα καταστούν ολόκληρες γέφυρες για να περάσουν οι τουρκικές αξιώσεις και οι όροι μίας λύσης, όπως τη θέλει η Τουρκία;

Ήδη έχουν προσφέρει απτές αποδείξεις μέσω των παραχωρήσεων που έκαμαν στο τραπέζι των συνομιλιών, ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα, προκειμένου να φέρουν την όποια λύση.

Παρεμπιπτόντως, αξίζει να τονίσουμε ότι η επανέναρξη των συνομιλιών, υπό τους όρους Ακιντζί, εξαγγέλλεται την ημέρα που ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός οικονομικών» του ψευδοκράτους Σερντάρ Ντενκτάς ανακοίνωσε την παραχώρηση «υπηκοοτήτων» σε 7.200 Τούρκους εποίκους. Και ότι ο αριθμός αυτός, ανέφερε, πιθανόν να φθάσει τις 27 χιλιάδες.

Αυτό και μόνο αποτελεί σοβαρό επιχείρημα να μη συναινέσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε συμμετοχή σε νέο κύκλο συνομιλιών. Αλλά, ούτε καν μία διαμαρτυρία δεν ακούστηκε, ούτε μία καταγγελία από μέρους της Κυβέρνησης και των δύο μεγάλων κομμάτων δεν υπεβλήθη. Ούτε ένα διάβημα δεν έγινε.

Αυτό αποκαλύπτει και τις απώτερες ενδοτικές προθέσεις τους…

 

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/419865/o-prooros-epitafios-kai-oi-pontiopilatismoi-tou-proedrou