Ο Πραγματικός Αναστασιάδης

Print Friendly, PDF & Email

21 Μάιος 2017

Του Κωστάκη Αντωνίου

ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΑΝΙΚΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥΣ

«Το πάθος του για την καρέκλα του Προεδρικού είναι τόσο ασυγκράτητο, ώστε μπορεί να τον σπρώξει σε χειρότερα πράγματα», αποφαίνεται αρθρογράφος του «Πολίτη»

Υπενθυμίζουμε: Τρεις φορές που οι υποψήφιοι του ΔΗΣΥ εξελέγησαν Πρόεδροι Δημοκρατίας, το πέτυχαν κάτω από απορριπτικό λάβαρο

Μπορεί να θεωρηθούν απίστευτα, όσα αρθρογράφοι του “Πολίτη”, πάλαι ποτέ επικοινωνιακού φρουρίου του Προέδρου Αναστασιάδη, και όσοι πάλαι ποτέ υποστηρικτές της ανανικής πολιτικής του, καταγράφουν, πλέον, εις βάρος του. Αποτελούν, όμως, την αλήθεια και αποκαλύπτουν τον πραγματικό Αναστασιάδη, αυτόν που η “Σημερινή”, ο υπογράφων και οι αρθρογράφοι της αποκάλυπταν από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διαχείρισης του εθνικού προβλήματος, δεχόμενοι βολές από πολλές πλευρές και κατηγορούμενοι για “στείρα και μηδενική κριτική”.

Σήμερα, όμως, ακόμη και οι φίλοι του, έστω και αργά, ανακαλύπτουν τον πραγματικό Αναστασιάδη, όπως πρώτοι εμείς τον αποκαλύψαμε και όπως εμείς τον κρίναμε, όχι στη βάση δικών μας, “ανεδαφικών και στείρων επιχειρημάτων”, όπως τα χαρακτήριζαν, αλλά όπως ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης, αυτοπυρπολείτο, μέσα από εκατοντάδες αντιφατικές, αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις και δηλώσεις του και μέσα από πλήθος ανεκπλήρωτων δεσμεύσεων με στόχο την υφαρπαγή ψήφων.

Ο Λουκάς Γ. Χαραλάμπους, ο οποίος αρθρογραφεί στον “Πολίτη”, ξεκινά το άρθρο του της περασμένης Κυριακής, με τις ακόλουθες σκληρές τοποθετήσεις για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη:

“Σε μερικούς φαίνεται παράξενο το ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει ξεπεράσει τόσο τα όρια, ώστε να βρίσκεται πλέον σε ανοικτή σύγκρουση με τα Ηνωμένα Έθνη, όπως παλαιότερα, ο Σπύρος Κυπριανού και ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Για όσους όμως τον γνωρίζουν καλύτερα, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Το πάθος του για παραμονή στην καρέκλα του Προεδρικού, είναι τόσο ασυγκράτητο, που μπορεί να τον σπρώξει σε χειρότερα πράγματα. Αυτά είναι απλώς εκδήλωση της πρόθεσής του να οδηγήσει σε αδιέξοδο τη διαδικασία για το Κυπριακό, και να εκστρατεύσει για την επανεκλογή του. Από μόνη της η κατάπτυστη ενέργειά του, να ενθαρρύνει τον Κοτζιά να στείλει στον Γενικό Γραμματέα εκείνη την ελεεινή επιστολή, στην οποία χαρακτηρίζει τον Έιντε ‘λομπίστα’ της Τουρκίας, είναι αρκετή για να δείξει τον πραγματικό χαρακτήρα του Προέδρου μας. Όσο δεν μας αρέσει, δυστυχώς, αυτός είναι ο πραγματικός Αναστασιάδης”.

Στο ίδιο άρθρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτηρίζεται “ανεκδιήγητος” και το άρθρο καταλήγει ως εξής: “…Οι πρώτοι στους οποίους δεν βλέπουμε σοβαρότητα, είναι ο ίδιος και ο κ. Αναστασιάδης, που αφού δραπέτευσαν από τις διαπραγματεύσεις, όταν ήταν η ώρα των αποφάσεων στο Μον Πελεράν, ξέχασαν τη λύση, κήρυξαν πόλεμο στα Ηνωμένα Έθνη, φόρεσαν τις φουστανέλες τους, άρχισαν τους ψευτοπαλληκαρισμούς, τις περιοδείες και τα εγκαίνια, δανείστηκαν τα συνθήματα του Παπαδόπουλου (‘η όποια λύση’ μάς λέγουν τώρα!) και προχωρούν ακάθεκτοι προς τις εκλογές, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει πλέον είναι να παραμείνουν στις γλυκές καρέκλες του Προεδρικού Μεγάρου για ακόμα πέντε χρόνια”.

Πρόεδροι με απορριπτικό λάβαρο!

Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε στο άρθρο του Λουκά Χαραλάμπους. Απλώς να υπενθυμίσουμε την ιστορική αλήθεια, την οποία πιθανώς να αγνοούν και ο αρθρογράφος και οι υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν. Δεν γνωρίζουν τον πραγματικό Αναστασιάδη, ή μάλλον καλύτερα, δεν γνωρίζουν τη διαχρονική συνήθη τακτική που ακολουθούν οι υποψήφιοι Πρόεδροι του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ουδέποτε στην πολιτική ιστορία, υποψήφιος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάτω από το λάβαρο της ενδοτικής φιλοσοφίας και των ενδοτικών θέσεων της παράταξής του. Όσες φορές εξελέγησαν Πρόεδροι, κατέβηκαν στον προεκλογικό αγώνα με λάβαρο απορριπτικές θέσεις. Υπενθυμίζουμε:

1. Το 1993, ο Γλαύκος Κληρίδης εξελέγη Πρόεδρος απορρίπτοντας τη Δέσμη Ιδεών Γκάλι, την οποία είχε αποδεχθεί και ανεμίζοντας το λάβαρο του απορριπτικού Σπύρου Κυπριανού, προκειμένου να τύχει της στήριξης του ΔΗΚΟ.

2. Το 1999, ο Γλαύκος Κληρίδης επανεξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με όπλο τους S300, καλλιεργώντας μέσα στο εκλογικό σώμα ψυχροπολεμικό κλίμα, καθώς κάθε βράδυ οι πολίτες παρακολουθούσαν από τους τηλεοπτικούς δέκτες τούς ρωσικούς πυραύλους να κτυπούν την καρδιά της Άγκυρας.

3. Το 2013, ο Νίκος Αναστασιάδης εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογράφοντας το πιο απορριπτικό μανιφέστο στην ιστορία του Κυπριακού, προκειμένου να λάβει τη στήριξη του ΔΗΚΟ και να υφαρπάσει την ψήφο των ΔΗΚΟϊκών.

Καλούνται όσοι αμαθείς ανανικοί, να μελετήσουν την ιστορία και να μάθουν ποιοι πραγματικά είναι οι ηγέτες του ΔΗΣΥ και γιατί κατεβαίνουν σε όλες τις προεδρικές εκλογές, με λάβαρο απορριπτικές θέσεις. Η εξήγηση είναι απλή. Ο λαός δεν δέχεται να αναδείξει Πρόεδρο με ανανικές και ενδοτικές φιλοσοφίες. Προκρίνει απορριπτισμό. Γι’ αυτό, όσες φορές ηγέτες του ΔΗΣΥ, ακόμη και άλλοι υποψήφιοι με την ίδια φιλοσοφία, εξελέγησαν Πρόεδροι, έκρυβαν τις πραγματικές πολιτικές τους, ανεμίζοντας το λάβαρο του απορριπτισμού.

Μία και μόνη φορά ο ΔΗΣΥ τόλμησε να κατεβεί με τις πραγματικές του θέσεις. Το 2004, με την υποστήριξη του σχεδίου Ανάν. Και συνετρίβη από το 76% του λαού.

Το «μυστικό» της παραμόρφωσης

Ιδού, λοιπόν, το «μυστικό» της μεταμόρφωσης, μάλλον της παραμόρφωσης, του Νίκου Αναστασιάδη. Γνωρίζει ότι δεν επανεκλέγεται με λάβαρο την πολιτική που άσκησε την πενταετία. Επέλεξε, λοιπόν, εγκαίρως να δραπετεύσει σαν ποντικός έξω από το μισοβυθισμένο καράβι της ενδοτικής σχολής και να προετοιμάσει τον λαό για τη “μετεγγραφή” του στο κλαμπ των απορριπτικών. Έχει κάμει τους υπολογισμούς του. Είναι βέβαιος πως θα χάσει έναν αριθμό ανανικών, αλλά αναμένει πως θα κερδίσει ένα μεγαλύτερο τμήμα απορριπτικών, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τη μετάλλαξη και δεν γνωρίζουν τις διαχρονικές μεταμφιέσεις των ηγετών του ΔΗΣΥ.

Η αρθρογραφία των εντύπων, που κάποτε υποστήριζαν την πολιτική Αναστασιάδη, και σήμερα μαινόμενα στρέφονται κατά του Προέδρου, έχει συνέχεια και συνέπεια.

Ο “Πολίτης” στο άρθρο του στις 16 Μαΐου γράφει, μεταξύ άλλων: “Συστηματικά (σημ. ο Νίκος Αναστασιάδης) συμβάλλει με δηλώσεις του στη δημιουργία αρνητικού κλίματος και δίνει την εντύπωση πως θέλει να πείσει ένα συγκεκριμένο τμήμα του εκλογικού σώματος, ότι δεν υστερεί σε αντιστάσεις από το απορριπτικό μέτωπο και τον ανθυποψήφιο του Νικόλα Παπαδόπουλο”. Και δίπλα άλλο ένα σχόλιο τονίζει: “…

Κανένα επιχείρημα υπέρ της λύσης, δεν μπορεί να εισακουστεί από τους Ε/κ συμπατριώτες μας, όταν η προσωπικότητα που κουβάλησε τη σημαία της λύσης, εκών άκων, από το 2002 και έπειτα, εισχώρησε στην πλευρά αυτών που μιλούν για ομοσπονδία, εννοώντας ενιαίο κράτος. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του κεντρώου χώρου, στα 15 χρόνια που μεσολάβησαν. Γι’ αυτό ο υποψήφιός του, ως αυθεντικός εκπρόσωπος της κυρίαρχης ελληνοκυπριακής πολιτικής κουλτούρας, είναι το μεγάλο φαβορί στις Προεδρικές του 2018″.

Από τη φουστανέλα ξανά στο «φούξια»;

Θα μπορούσα να παραθέσω δεκάδες παρόμοια και πιο καυστικά άρθρα κατά της μετάλλαξης του Νίκου Αναστασιάδη, δημοσιευμένα στα τρία ανανικά έντυπα. Θα αποτελούσε σπατάλη χώρου. Η πραγματικότητα είναι:

* Οι εκπρόσωποι της Ανανικής Πλατφόρμας ανακάλυψαν, με μεγάλη καθυστέρηση, ποιος είναι ο πραγματικός Αναστασιάδης.

* Είναι φανερό πως η υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη χάνει, πλέον, ένα σημαντικό ποσοστό ανανικών ψηφοφόρων, το οποίο διαρρέει προς τον άλλο ανανικό πυλώνα, το ΑΚΕΛ.

* Ολοένα και περισσότερο η αίσθηση πως η υποψηφιότητα Αναστασιάδη αποτελεί υποψηφιότητα νίκης, μειώνεται.

Ασφαλή συμπεράσματα, όμως, δεν μπορούν να υπάρξουν. Είμαστε ακόμη μακριά, και ο Νίκος Αναστασιάδης ξέρει να παίζει πολύ καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι. Και δεν θα μας εκπλήξει ποσώς εάν σε κάποια στιγμή δημιουργήσει τέτοιες εικόνες, που θα διαφοροποιούν τη σημερινή εικόνα των συνομιλιών, και επιστρέψει στο ενδοτικό στρατόπεδο. Δεν αποκλείουμε καθόλου το ενδεχόμενο να πεταχθεί ξανά η φουστανέλα στην γκαρνταρόμπα και να φορεθεί νέο εποχικό ένδυμα “φούξια”. Με ζωηρά χρώματα και πολύχρωμα άστρα να ευθυγραμμίζονται ξανά σε μία λύση με περίβλημα την ομοσπονδία και περιεχόμενο τα δύο κράτη…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/politics/431843/o-pragmatikos-anastasiadis